The Elder Scrolls IV: Oblivion is an action role-playing video game developed by Bethesda Game Studios and published by Bethesda Softworks and the Take-Two Interactive division 2K Games. It is the fourth installment in The Elder Scrolls action fantasy series, following The Elder Scrolls III: Morrowind and preceding The Elder Scrolls V: Skyrim. The game was released for Microsoft Windows and Xbox 360 in March 2006, and on PlayStation 3 in March 2007, with a mobile version of the game released on May 2, 2006. Taking place within the fictional province of Cyrodiil, Oblivion's main story revolves around the player character's efforts to thwart a fanatical cult known as the "Mythic Dawn" that plans to open portal gates to a demonic realm known as "Oblivion". The game continues the open world tradition of its predecessors by allowing the player to travel anywhere in the game world at any time and to ignore or postpone the main storyline indefinitely. A perpetual objective for players is to improve their character's skills, which are numerical representations of certain abilities. Early in the game, seven skills are selected by the player as major skills for their character, with those remaining termed as minor skills.

https://www.youtube.com/watch?v=mWLZ07U85h0

Kupio goty deluxe edition. Prvi put igram (sorry), prije nego krenem, sljedi najteža odluka koju rasu uzeti, hm. Vjerojatno dark elf jer s njima nisam još nigdje igrao.

Kupio goty deluxe edition. Prvi put igram (sorry), prije nego krenem, sljedi najteža odluka koju rasu uzeti, hm. Vjerojatno dark elf jer s njima nisam još nigdje igrao.
To je Oblivion, nije bitno. :^)

Nadam se da igraš na PC-u. Neka ti prvi prelazak bude vanilla da vidiš kako je Oblivion glup naspram Morrowinda (pa čak i Skyrima) pa onda napumpaj sve sa modovima koji ga čine u pravi RPG i guštaj. Dark Brotherhood questline ti je obavezna lektira. (Općenito su manji kvestovi u Oblivionu fini.)

Igram na pc-u. Ne smeta mi jednostavnost ako su questovi zanimljivi. Jedino me fast travel živcira, znam da ga ne moram koristit, ali već kad je tu...

Igram na pc-u. Ne smeta mi jednostavnost ako su questovi zanimljivi. Jedino me fast travel živcira, znam da ga ne moram koristit, ali već kad je tu...
Slobodno ga koristi u vanilli jer je put od točke A do točke B u 90% slučajeva isprazan nakon prvog prolaska. Slažem se da je bezveze jer nije integrirano sa svijetom ali šta je tu je.

Jedna od prvih igara koju san igrao na prosloj generaciji, uzivao san u istrazivanju velikog svijeta i zanimljivim side questvima.
Ali su totalno zeznuli s leveliranjem neprijatelja/opreme i katastrofalnim RPG sistemom dizanja levela. Uzas, totalni nebalans.

Koliko god ljudi govorili da je Oblivion vjerojatno najslabiji nastavak u serijalu, meni je Oblivion nešto posebno. Prvi TES kojeg sam igrao, igra zbog koje sam kupio komp (tad se nije znalo da će izaći za PS3) i mislim da mi je to bio među prvim wrpg.

Kad se samo sjetim hypa oko Obliviona i neprestano sam gledao klipove-slike, i čekao taj treći mjesec 2006 kao ozebli sunce. Dva frenda su ulupali preko 200h na Morrowindu, a tad sam bio Playstation fanboj i nisam imao komp pa nisam mogao ni igrati. Tako da je meni Oblivion bilo nešto neviđeno, nisam mogao prestati igrati.

Fun fact. 3x sam krenuo prelaziti a nijednom nisam prešao glavnu priču (ostalo bi mi uvijek par misija). 1x sam igrao oko 70h. 2x sam krenuo sa drugom rasom i oko 30h. I onda sam naravno morao kupiti i PS3 verziju i tu sam isto ulupo oko 50h.

Sad kad gledam ove slike ne izgledaju ništa posebno. Prije 11 godina je izgledalo fotorealistično. Baš ne mogu vjerovati koliko je grafika napredovala od tad.

Heat moj prvi prelazak bio je sa dark elfom.

Kad se samo sjetim hypa oko Obliviona i neprestano sam gledao klipove-slike, i čekao taj treći mjesec 2006 kao ozebli sunce. Dva frenda su ulupali preko 200h na Morrowindu, a tad sam bio Playstation fanboj i nisam imao komp pa nisam mogao ni igrati. Tako da je meni Oblivion bilo nešto neviđeno, nisam mogao prestati igrati.
Je, Oblivion je u to vrime bio definitivno vau. Došao kod best frenda i 5 sati samo trčkarao po poljanama od pećine do pećine na njegovom nabrijanom kompu. Poseban osjećaj jer tada i nije bilo nečega s čime bi moga usporediti, u smislu vizualne prezentacije. Čudno je kako danas izgleda (u vanilla izgledu) pomalo isprazno i "šturo".

Oružje i armor se prebrzo troši. Prođem jednu spilju i ode mi 50%.

2 godine kasnije
10 mjeseci kasnije
3 mjeseci kasnije
4 godine kasnije

fensisuperstar Čim je Unreal 5,očekivano.

A još i Bethesda u pitanju.

Pametnije je malo pričekat kaj popeglaju.

Kakav nalet adrenalina osecam.

Elder Scrolls univerzum je moja igra…zivota

Ionako igram Eso 24h ali ovo.

Moj stari komp me je mucio, jos bio i student.

Ali sada, sada ce biti jebem ti zeno i tebe i familiju 😂😂 ima sve da nadoknadim

Odigrao jedno sat vremena, i mogu reći da mi se zasad jako sviđa. Grafički je miljama bolji od skyrima special edition (ps5 verzija). Odabir oružja ide preko wheel menija, što gameplay čini puno fluidnijim.

Ima fov slider na ps5. Odmah sam si stavio na 90 za first person i third person. Možda čak povećam na 100.

Ušao u prvi dungeon i odmah našao Flamberge 😁

Prvi video. Na 15. minuti izlazim iz kanalizacije.