Ovako...
Model je vožnje arkadan i to da se mogao drift bolje odraditi mogao se, ali ja od NFS-a ni ne očekujem neki bolji model vožnje jer je ipak arkada bila i ostat će.
Igra ima catch up AI-a i to grozan baš ono iziritira šteta za to.
Cut scene su mi zanimljivo odrađene sa pravim (valjda) glumcima i to je full svježe i drugačije.
Priča je klišej i to je ok...nemam problem sa time jer je to NFS...kakva bi priča trebala biti?
Grafika je stvarno čisti next gen...osvjetljenje je top notch nemam zamjerke na taj dio igre.
Vrti se glatko na PS4 bez problema sa frame rateom.
Jedino što zamjeram je nešto slabiji promet na cesti, ali i za to bi imalo valjanih razloga jer se možda gameplay ne želi pokvariti da natrpaju hrpu auta na cesti, a i štedi resurse zasigurno.
Meni osobno jedna od najimpresivnijh grafa do sada pogotovo osvjetljenje koje je top notch.
Customizacija auta je 10/10 jedina mana je što nema neonki da budemo šabani kuul
Izbor je stvarno širok od naljepnica, felgi, kočnica, guma, friziranje motora, xenon svjetala, nitro, stakla ma sve.
Zvukovi su isto 10/10 nemam nikakve zamjerke i to je vrhunski odrađeno baš u stilu fast & furious (prvi dio kuul) nemam zamjerki.
Neobično mi je što ne nude kokpit kameru jer vidim da su kokpiti odrađeni neloše kada pregledavam auto u garaži...valjda bude dostupan i taj pogled do launcha iako to NFS ne preferira.
Kada smo kod auta izbor je ogroman od Golfa jedin'ce do Verrarija F40 (bude 100% i DLC-ova sa autima).
Napredak kroz igru je dobar po principu "odrađuj utrke, pobjedi i dobiješ para za auto" jednostavno.
Imaš i neke posebne utrke sa Amy preko koje otključaješ neke posebne nadogradnje itd.
E sada meni jedan od najvažnijih dijelova: Always Online DRM.
Ne vidim potrebu za tim na konzoli u ovakvoj igri...ionako se utrkujem protiv AI-a i pratim priču, a jedino što možeš sa drugima u tom onlineu je nekaka izazov baciti sa njima i to, ako prihvate da se utrkujemo neku dužinu...nema mi smisla ni valjanog opravdanja da u ovoj igri ovisim od konekciji, njihovim serverima i volji drugih igrača da prihvate bedaste izazove na utrku...nikakvi updejtovi to ne pravdaju već EA-eva nekakva pohlepa...iako usitinu ne vidi za čime jer na konzoli ne možeš piratizirati ni varati sustav.
Igra ne bi trebala imati čak ni mikrotransakcije.
Stvarno nikakvog smisla meni nema da ja kupim praktički SP igru i da platim PS Plus 360 kn i to me sve skupa dođe više od 100 eura...kažem nema ničeg zanimljivo u tom onlineu sa drugima da mi to opravda i to je najveći minus i moj presudni minus da ne uzmem igru iako mi se sviđa zbog tog starog F&F feelinga.
Šteta.