telka bi bilo super oko 107. ali ispod 90-5 nikako...  Gledati ću sa udaljenosti od 180 cm :) . Uzmi u obzir moju kratkovidnost pa moram biti na sve nakeljen  :(
a cijenu gledaj do 3500 kn. može i više jer imam -20 % a keš preko jedne veze 
bitno je da ima najmanje dakle 2 hdmi, ips ekran prednost i smart tv prednost(nije uvjet). full hd. Ima modela tako da ono.
samo ne znam kaj je sa tim dvb 2 tuner. to je rekao lik da će biti standard za par g nešto se mijenja pa da bi bilo doro da tv to ima u sebi... meni je ovo tv za narednih barem 5-7 godina najmanje  :)
95 % vremena se igraju igre i s kompa serije  tv kao tv će se gledati iznimno  :)

a kućno kino - 2.1, nemam gdje u svoju sobu od 10.5 m2 staviti 5.1  :) Neke minijaturne kao za komp da budu, tk toliko da nije zvuk od tv-a...

ekran za monitor - ne znam ni koje su cjene iskreno. neki od 19 inča slobodno preporuči.

Ne znam bas za IPS panele u televizorima...

LG i Panasonic imaju (S) IPS panele ako se ne varam, dok Samsung i Sony imaju S PVA.
To je onako, ugrubo, iako se zna dogoditi da imaju i neke druge sada već. Ponekad Sony ima LG-ev panel, i svakakve druge kombinacije.

Ja bi uvijek preporučio rađe Sonya i Samsunga, al eto, neki se kunu u LG.
Za te pare i sa svim što si tražio, mislim da je ovo najbolja stvar.
http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-42lf561v.aspx

Veličina, cijena, HDMI utori, dobar response time za gaming, DVB T2 i S2.

Ak kućno kino oćeš jeftino, ne znam baš. Bio je ovaj za 1200kn, sad je 1800.
http://www.sancta-domenica.hr/kucno-kino-2-1-3d-blu-ray-sony-bdvef1100.aspx

Ne znam jel trebaš bluray player ili ne. Ili samo zvučnike. Možda ti je fora uzeti i liniju samo?
Ovako nešto mi izgleda vrlo zanimljivo.
http://www.sancta-domenica.hr/micro-linija-panasonic-sc-pm250ec-s.aspx

ili ovo? ne znam kakav ukus imaš, jel voliš elegantno i neupadljivo, ili šareno i boomboxasto
http://www.sancta-domenica.hr/mini-linija-lg-cm4350.aspx

Ili pak da ideš kao što si spomenuo - na PC/game zvučnike.
http://www.futura-it.hr/katalog/periferija/zvucnicislusalicemikrofoni/zvucnici-21/30443/

A kaj se monitora tiče, 19 nebi nikako preporučio. Osnovni minimum je 21", iako ja nebi više išao na manje od 23/24". Cijene fakat više nisu visoke.

Sony-a baš i ne bih iskreno  Nisam čuo baš pretjerane pohvale na njih.
Neki se kunu u LG, ja se ne kunem ni u jedni firmu. Ono što trenutno valja se uzima.
Baš sam gledao talkače i Panasonic koji je 2x skuplji ima istu ili lošiju sliku. Bez zajebancije. Mi imamo doma neku stariju plazmu i slika je i dalje jako dobra. Ovaj novi Panasonic nije toliko dobar, tek ova serija 7 je dobra. (ima grafičku ili dodatni procesor sada se ne sjećam kaj je lik govorio) Bijela je bijela, crna crna boja. Kada smo gledali sliku na anteni odnosno nešto kao max tv slika je bila toliko očajna na seriji 600-50 da je to bilo strašno...

Ja LG prije 5 g ne bih kupio sigurno, ali danas bi kupio. Panasonic rabi njihove panele. I Apple uzima od LG neke stvari.

Kaj se tiče kućnog kina malog, bijeli bi bio super jer će sve biti bijelo. Nikakva avangarda. http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/S29103168/ biti će na ovu temu pa da boja bude što sličnija. Eh jebiga, crna je plejka ali što sada  :(

Monitor od 23 '' mi je fakat prevelik. Meni je i ova veličina dosta dobra. 23? Nije li to malo previše?
trenutno imam samsung syncmaster 740bf - a imam ga od osnovne škole  (koju sam napustio 2007)

blue ray ne trebam, imam ps4  8)

Vjeruj mi, nije preveliko. Za normalan rad na monitoru, 21 bi rekao da je minimum na 16 monitoru.
Moraš uzeti u obzir da je jedno 4, a drugo 16. Znači, 17" 4 je visok skoro kao 21" 16. 19" 4 je visok kao 23" 16.

Tako da, iskreno iz srca kažem, 23"+ za PC monitor.

Sony TV da su loši? Iskreno ne znam ni jednu dušu da ima Sony, a da je to rekla.
Da, Sony grca u dugovima i problemima kaj se tiče TV i mobilne industrije, ali razlozi nisu nekvaliteta. Nikako.

Sony TV su godinama među najboljima, naročito za gamere. Nažalost, za 3500 nećeš nać dobar model.
Zato sam ti i predložio onaj LG.

A postavke u dućanima su bezveze. Treba tražit prodavača da ti da daljinac, pa da se poigraš sa postavkama i vidiš. Neki proizvođači baš i kalibriraju sliku da u dućanu izgleda blještavo i privlačno, a kad dođeš doma i staviš ga, to je koma za gledanje. Tako da to tamo vani izloženo nije baš reprezentativno. Ovisi o puno faktora.

Zato smo tražili da puste običnu sliku s antene a ne one nabrijane full hd prezentacije nacionalnih parkova itd
Panasonic je gadno podbacio.
Ja ne gledam brojeve, samo mi daj sliku da vidiš što je dobro. Gledam crnu, bijelu a onda druge. Jednostavno kada je bijela siva nekaj ne štima.
Uvijek se plaća malo i ime.

Nisam rekao da je sony loš, ali ovo što trenutno nude i što ja tražim mi ne paše. Ako nađeš model sve 5, ne odbacujem ja ni sony.

one linkove koje sam poslao mi izgledaju ok telkači po svime. Ja bum ovih par programa u svojoj sobi gledao na onoj vulgaris anteni a ostatak ide povezivanje s kompom i igranje video igara. A tu pretpostavljam da nije presudno previše toga jer ako je igra u 60 fps i full hd onda će biti i na sony-u i na lg-u jednako dobra slika?

A smart tv mi možda sada ne treba, ali za 1-2 g...

Za gaming je najbitniji input lag (uz naravno kvalitetu slike :))
Za 3500 ti neću nać odličan Sony, nope.

Ali onaj LG koji sam ti linkao je vrlo dobar za te pare.

I opet, nema veze jel su stavili običnu antenu il ne. Nisu svi telkači jednako poštelani. Neki su savršeni out of the box, a nekima treba dosta narihtavanja. U svakom slučaju, Samsung i Sony paneli su kvalitetniji od LG Panasonic.

Iako, kao i uvijek, nekima to nije bitno, a nekima nije ni vidljivo. Ista im je slika na telki od 3000 i na onom od 20000. Isto ko što audiofili kuže razliku na svakom zvučniku i receiveru i cd playeru, dok je raji čisto dobar neki 2500W PMPO boombox od 500kn.

gledo sam te samsung telkače i one njihove promotivne video od Barcelone koje vrte - slika ne da šteka, nego to je užaaaaas bio 
I doma kada smo se uselili i dok nije došao max tv smo spojili na ovu vulgaris antenu i slika koma, na max tv 5 x bolja...

Ja tv skoro ni ne mislim gledati ovako, možda hrt 1 dnevnik i otvoreno i nu2. Ostalo kaj oću gledati ću platiti servis nekakav spojiti s tv-om komp i gledati vrhunsku sliku. Sada imam i internet za to i povezano će sve biti

onda kaj je dobro za video igre, ne bi trebala biti ista slika i na ovom lg od 3 000 i na sony-u od 7000 kn. ako je full hd i povezano sa hdmi 

zvuk čujem itekako, ali dok ne vidim baš previše dobro. uzmi astigmatizam, kratkovidnost i 0.5 dioptriju i imaš sranje. Čalk imam naviku sve gledati iz kosoga 

Ne, nije ista slika na LG od 3000 i Sonyu od 7000 :)

Ali tebi će biti i ovo vrhunski nakon monitora od 17/19" u svakom slučaju. Ako bolje ni ne vidiš, ovo će ti bit vrh. :)

Ne znam, mislim da ćeš bit fakat zadovoljan sa ovim LG-em. Nije loš uopće, ne.
A za kućno kino, velim, ne znam. Možda je čak najbolje uzet neke bolje PC zvučnike nego baš kućno kino.

baš smo ja i stari i taj lik gledali jedan tv do drugoga. Philips, 2 x panasonica. Jedna serija 6 i 7 i neki Philips. Serija 7 je jedina imala normalnu sliku. Ok nova serija itd. Ali ovo je bilo koma. Bijela je bila siva, a elene boja nekakva čudna. Iste postavke isti izvor slike.
I onda je upalio najskuplji tv od 20 000 kn i stavio običnu antenu sliku, ista slika kao i na ovome od 3 000 kn 

Stari je htio kupiti seriju 6 mislim 650, ali kada je lik pustio sliku - odustali smo jer doma na ovom Panasonicu imamo 5 x bolju sliku. Jest da je to stari tv, debela plazma ali ruku na srce bolja je slika.
Onda preko puta dućan ima LG, isto nam pustili sliku s antene - slika bolja.

Neke stvari su subjektivne svakako, nekome se sviđa možda malo više ova ili ona slika. Ja ne ću možda svaki detalj vidjeti ali vidim da je nešto bolje. I taj Philips je imao bolju sliku. Samsung nam ne žele pustiti običnu antenu da vidimo na što to lići. A ovo što tamo vrte sve na najačem i d glava boli za 5 minuta. Takvu sliku doma ne možeš imati jer nitko ne pušta takvu sliku.

Bolje od ovoga doma će sigurno biti, iako sam ja zadovoljan s tim Panasonicom. Jedino troši pun q struje  čak 6 x više od ovog novog lg 

http://free-stock-illustration.com/panasonic+42+inch+plasma+tv+dimensions?image=1276897672 ovo čudo imam doma

Da mi puste playstation sliku na više tv-a pa da vidim tu razliku u kvaliteti slike možda bih i kupio bolji tv. Ja sam na hd ready sada. čim će biti full hd mora biti bolje.

Dobro ja igram 1x tjedno tako da ono...

Bitno mi je da je ekran veliki 

http://www.technomarket.hr/products/09135845/lg-42lb580v
http://www.technomarket.hr/products/09135842/lg-42lb5500

i to ide na zid preko nosača 

Nećeš pogriješit sa LG-om, ali Sony je definitivno bolji izbor, bar kaj se same slike tiče.

Samo što ga do 3500 nećeš nać, a 42lf561 je obični televizor vulgaris od kojeg nemoj očekivat čuda sa slikom ;)

O kvaliteti samog TV-a neću.

Postavke u dućanima su takve kakve jesu, na dynamic modu, i naravno da je preblještavo. Slika se doma, sa kalibracijskim postavkama koje možeš nać na netu, može porihtat da izgleda nemjerljivo bolje nego je na default postavkama.

A naš SD signal niti na LG-evom OLED TV-u za 30k kuna neće izgledat ništa previše bolje nego na TV-u od 3500 kn.

ajmo onda ovako - što to taj sony od 7000 kn ima a nema lg od 3500 kn. Bez zajebancije pitam
Onaj Panasonic sam objasnio - ima dodatni procesor ili grafičku pa zato bolje izgleda  :)

Ali kako to da hd slika, s playstation-a izgleda drugačije na tom x Lg-u ili nekom Sony-u
Gdje se ta razlika vidi?

2 mjeseci kasnije

Eo da se i ja ubacim 😁...ovako ja imam lg 42LF5800. Telka mi je top stvarno nemam niti jednu primjedbu na nju, prezadovoljan sam, ali neznam kako podesiti sliku za igranje u postavkama. Gledao sam na youtubeu par dana i nikako da nadem neki dobar video di objasni za taj model koja bi bila najbolja solucija igranja, pa ako netko mozda ima takav model kao i ja bio bi mu zahvalan da mi napise po kojim on postavkama igra jer cu lakse spavati onda 😊

Ekipo, jeste vi šta čuli o ovom TV-u ? Tesla TV?

http://www.tesla.info/en/tesla-tv-series-6/

http://www.telegraf.rs/hi-tech/1348030-sve-o-tesla-televizorima-evo-koliko-ce-kostati-i-gde-cete-moci-da-ih-kupite-foto

Navodno i kod nas uskoro dolazi. Cijena za 50 incha će biti do 4000 kn, a vjerojatno i manje....

Ima tko kakvu informaciju, saznanje, tip?

Imam trenutno Samung SyncMaster SA350 iako nemam konzolu pa ga i ne koristim trenutno

5 dana kasnije

Planiram nabavit novu telku pa me zanimaju vasa misljenja,nisam bas neki strucnjak za njih.Iskljucivo za gaming na ps4 i multimedia.Nekako sam zapeo najvise za sony pa sam tu i gledao neke modele,recimo w705c i w755c.
Moze i preporuka jos nekih modela u visini do 5000 kn,vazno da je barem preko 102 cm-

Ja sam na 42" W705 i jos uvijek sam jako zadovoljan.

Planiram nabavit novu telku pa me zanimaju vasa misljenja,nisam bas neki strucnjak za njih.Iskljucivo za gaming na ps4 i multimedia.Nekako sam zapeo najvise za sony pa sam tu i gledao neke modele,recimo w705c i w755c.
Moze i preporuka jos nekih modela u visini do 5000 kn,vazno da je barem preko 102 cm-
40W705c je 3.999,00, 43W755/6c je 5.199,00 , sa popustom od 10% na ZABA-ine kartice u Sanctinim dućanima, što ispada 4.679,10. (do kraja ovog mjeseca)

I samim time nemaš što razmišljati, budući da mi ovogodišnja W705 serija nikako nije u rangu sa prošlogodišnjom.
W750 serija se prodaje ko luda zadnja 2 mjeseca.

ajmo vi šta se razumijete u tv..... kakav je ovaj Philips 7509, 55PFK7509 + Subwoofer = 7 komada, jel to puno ili mogu bolji nabaviti za to? sviđa mi se rekla za taj tv, kao nije 3d i smat tv ali zato kao ima odličan ekran sa hrpa pixeilma  :) amblight za dodatan super ugođar i subwoofer