Monitori
TzereenX9005 je najjači model iz 2014-te, ovogodišnji modeli 4K telki (i W8 serija , također ima Android u sebi) nam dolaze u dućane sljedeći tjedan, taman kad se vraćam s godišnjeg. Ne znam napamet oznake, najzanimljivije mi je što najavljuju odličan upscaling SD signala.Mislim da im je ovo najjači model :Jel su ovo zvucnici sa strane ili je to dio slike?Da, to im je bio najjači model lani ak se ne varam. Možda čak i ove godine.
Zvučnici odma ukomponirani u telku, što nije loša stvar, budući da većina tih tankih telki ima katastrofa zvučnike. A ne kupuju svi dodatno kućno kino, dapače, vidim da većina uzima soundbarove sad, sve manje ljudi uzima baš 5.1 sustav.
http://store.sony.com/84.6-diag-x950b-flagship-4k-ultra-hd-tv-zid27-XBR85X950B/cat-27-catid-XBR-4K-Ultra-HD-TVs?_t=pfm%3Dcategory
Po svemu onome što sam vidjel, Sony i Panasonic definitivno imaju najbolji upscaling SD signala, odnosno, naši programi izgledaju čak i prihvatljivo. Koliko će ove nove (isključivo 4K telke) još to moć podić, ne znam. Ne očekujem puno, X9005 nije odradil apsolutno niš previše posebno po tome u odnosu na svoje značajno jeftijije kolege :)
S druge strane, takve telke se niti ne kupuju zbog naših programa :)
Odlična prošlogodišnja 4K telka je i Sonyeva serija X850. O kvaliteti HD slike stvarno nemogu prigovarati, isprobaval sam gro filmova na njoj, sve izgleda fenomenalno, čak i uz svo on blještavilo od lampih u dućanu.
Da ne govorim da se slika stvarno može još dodatno poboljšat ako se igrate opcijama.
Bez ovih zvučnika sastrane (a moram priznat da se kod X9 modela sa tim zvučnicima definitivno čuje razlika u odnosu na sve ostale TV-e), ali ako želite kvalitetniji zvuk, kupite si neki (Sonyev, apsolutno) Soundbar i riješili ste si probleme sa zvukom za relativno sitnu lovu (od 1400 početnih solidnih modela do nekih max 3000-3500 za nešto vrhunski).
HTGT1 (guglajte) za 2200 je savršen omjer kvalitete i cijene, a cijena će mu padat (bil je 1600 dok cijene nisu skočile gore)...njih sam se najviše naprodavo, demonstracija puštanja neke techno mjuze (sa moba) il Furious 7 trailera (opet preko moba, YT) itekak ima učinka )
http://reviews.lcdtvbuyingguide.com/samsung-lcd-tv/samsung-un55es6100.html
Moja trrenutna telka, Samsungov UE55ES6100.
Nakon dobra 3-4 sata zayebavanja po postavkama prije nekog vremena, slika je 10x bolja nego što mi je bila prvih godinu dana.
TV je jako dobar, na sliku stvarno nemam prigovora, a to dolazi od nekoga koji nikad više neće skinut YIFY-ev torrent jer mu je to preružno
Serije se mogu pogledat u nekoj lošijoj rezi (al opet mora bit HD), al kad već imaš takvu telku, onda si skineš i pošten fajl da gledaš na njoj, a ne ovo kompresirano smeće (bez uvrede ikome, jel) :)
Za gaming isto odličan, a kak je PS3dog reko, sve te Smart gluposti i slično ostavite sastrane. Zgodno, oke, al svi imamo i mobitele i kompove i tablete za surfanje i slično. A telka ipak nije na takvoj brzini da bi surfanje bilo ugodno. Oni remote daljinci, ili, u Sonyevom slučaju, TV side view aplikacija koja od moba / tableta napravi daljinski / miš pomognu, al TV je primarno za gledanje,ne za te smart đinđe.
Sljedeći TV bude 99% Sonyev, al ne žuri mi se.
Nek OLED-i uđu u širu proizvodnju (zasad su ionako samo kod LG-a), nek prođe pokoja godina da se vide mane i prvenstveno da im se snize cijene, pa se onda može razmišljat o novom TV-u.
Kad osvojim na Lotu uzimam si Samsung 164cm Curved UHD TV. Televizor je brutala,sam kaj košta 19k.
Jučer sam malo bio u Emmezeti i ima isto jedan Panasonic 164cm 4K TV, ufff...Sony i LG isto imaju super televizore,koji čak nisu ni skupi. Ali slika na ovim UHD telkačima je bolesna,šteta samo što je sadržaj teško nabaviti tj. gledati.
Mene trenutno zanima Sony KDL50W805BBAE2, pošto je veličinom i cijenom taman negdje. Recenzije su solidne, međutim za iste skoro novce mogu dobiti i LG od 55". S time da će se TV koristiti isključivo za gaming, eventualno preko vikenda sitno za gledanje serija kad se cura dohvati daljinskog
Tuhy tvoje mišljenje? Ako ga imaš u trgovini, možeš vidjet kakav je i valja li?
Mene trenutno zanima Sony KDL50W805BBAE2, pošto je veličinom i cijenom taman negdje. Recenzije su solidne, međutim za iste skoro novce mogu dobiti i LG od 55". S time da će se TV koristiti isključivo za gaming, eventualno preko vikenda sitno za gledanje serija kad se cura dohvati daljinskogVrhunski TV samo je 3D loš. Za gaming je ovaj bolji od LG-a.
Tuhy tvoje mišljenje? Ako ga imaš u trgovini, možeš vidjet kakav je i valja li?
Slažem se s gornjim postom.
Ne znam, doduše, na koji LG-ev TV misliš, ali sa ovom Sonyevom telkom definitivno nećeš pogriješit, to ti garantiram.
Samo požuri s kupnjom jer ih neće još dugo bit. U Westu prošli tjedan otišal zadnji
3D gledanje me uopće ne zanima, pošto nosim naočale, ćorav sam po defaultu i da gledam bez naočala za vid i sa 3D naočalama bi vjerojatno odmah dobio epileptični napad
LG TV je LG 55LB650V, koji mi je draži samo jer je 5" veći. Sony je ipak Sony i želim Sony TV, dok je recimo u igri i Panasonic TX-50A400B, koji je 20% jeftiniji od ova dva. Dakle veličina, cijena ili brend?
Inače sam skroz tudum kad su nove televizije u pitanju, imam 4 godine stari Grunding, koji je glup k'o stup TV, prije toga ima Sony Bravia isto glup TV (jbg, skroz kaskam za modernom tehnologijom). Najmodernije i najpametnije na njima su HDMI utori
Pocastio bi se i ja novim tv-om. Trenutni je samsung 40-ka, nije los ali uzeo bi nesto vece.
Nisam pametan dal se isplati cekati da uhd dođe na svoje ako ce uopce doc kroz god dvije ili uzeti neku fhd 55-icu koju cu vjerojatno morati mjenjati relativno brzo.
Rade budale od nas, mozda najbolje buksat lovu dok samsung ne krepa...
LB650 serija je tak tak.
Ak se mene pita, što je veća telka, to bolje, ali u ovom slučaju bi uzel 50W805 ;)
Mene trenutno zanima Sony KDL50W805BBAE2, pošto je veličinom i cijenom taman negdje. Recenzije su solidne, međutim za iste skoro novce mogu dobiti i LG od 55". S time da će se TV koristiti isključivo za gaming, eventualno preko vikenda sitno za gledanje serija kad se cura dohvati daljinskogJa si uzeo W705B (imas fotku tamo u onom postu "kolekcija igara") krajem prosle godine (kad je bila Sony akcija). Vrhunski TV. Prezadovoljan sam.
Nema 3D, ali niti ga koristim niti mi treba.
Odlicne recenzije na review siteovima, a ja ti mogu reci nakon 7 mjeseci da je TV vrhunski, sto ja nisam mogao vjerovati s obzirom da je LED (a do sad sam iskljucivo imao high end plasme).
PC, X360, PS3, PS4...sve prikazuje predivno.
Top preporuka bez zadrske.
Koji setting koristiš za PS4?
To i mene zanima.
Sent from Tapatalk.
Scene: Game
Picture Mode: Game Original
Backlight 5
Contrast 90
Brightness 50
Colour 50
Hue 0
Color Temperature Warm 2
Sharpness 50
Noise Reduction Off
MPEG Noise Reduction Off
Reality Cration Off
Smooth Gradation Off
Motionflow Off
ADVANCED SETTINGS:
Black Corrector Off
Adv. Contrast Enhancer Off
Gamma 0
Auto Light Limiter Off
Clear White Off
Live Colour Off
WHITE BALANCE:
R Gain 0
G Gain 0
B Gain -2
R Bias +1
G Bias 0
B Bias -1
Detail Enhanced Off
Edge Enancer Off
Skin Naturaliser Off
Display Speed Preference On
izvor: Kalibrirane postavke via HDTelevzija review
edit: i naravno, Full RGB i na TV-u i na PS4.
Ljudovi, trebam pomoć. Imam namjeru kupiti Samsung UE22H5600 :
Ako iko zna nekog da prodaje ovaj TV il neku trgovinu kod nas il ako neko živi blizu granice sa Slovenijom il Italijom da mi javi samo. Bilo je na Ebayu dobrih ponuda, al je otišla baba sa TV-om. Ko najde ( ak ja ne uspijem prije ), uplatim mu na račun 100 kn. :
PS2MASTER Amazon UK, dostavljaju u HR, cijena sa poštarinom total 211GBP.
PS2MASTER Amazon UK, dostavljaju u HR, cijena sa poštarinom total 211GBP.Icek™
Ajd daj link. Ja sam probal neš kemijat pa mi je pisalo da ne šalju u Hrv.
Vjerojatno si kliknuo na tv koju nije direkt Amazon prodavao. Upiši model tva u tražilicu i prvi ponuđeni odabir će ti biti direkt od Amazona (sold and dispatched by amazon) te će pisati this item can be delivered to Croatia. Ja sam tv stavio u košaricu i došao skroz do potvrde narudžbe, tako da te poštedio čekiranja kolika je poštarina. Ukoliko ne uspiješ, uplati mi novce pa ti ja naručim tv direkt na tvoju adresu.
Vjerojatno si kliknuo na tv koju nije direkt Amazon prodavao. Upiši model tva u tražilicu i prvi ponuđeni odabir će ti biti direkt od Amazona (sold and dispatched by amazon) te će pisati this item can be delivered to Croatia. Ja sam tv stavio u košaricu i došao skroz do potvrde narudžbe, tako da te poštedio čekiranja kolika je poštarina. Ukoliko ne uspiješ, uplati mi novce pa ti ja naručim tv direkt na tvoju adresu.Malo ću pričekat sa tim jer taj mi je zadnja opcija. Bilo je i po 150 funtača. Pa morti najdem neš jeftinije.
Jel ti mozda bolje uzet monitor? Pa ako bas moras gledat i TV program, imas monitora sa TV tunerom u sebi.
Nisam ziher za kaj ti tocno treba.
Jel ti mozda bolje uzet monitor? Pa ako bas moras gledat i TV program, imas monitora sa TV tunerom u sebi.Tzereen
Nisam ziher za kaj ti tocno treba.
Kupio TV. U biti, UE22H5000 za manje para. Jedina razlika je taj H5000 nema Smart điđe-miđe i stoga je do 1000 kn jeftiniji.