Pogleda san Under the Red Hood i oba dijela The Dark Knight Returns, ostale ću kad budem ima više vrimena.
Od ovih mi je definitivno prvi TDKR najslabiji, sviđa mi se zreliji pristup filmu i scene kad Batman napada iz tame su baš kako bi se Batman triba borit, koristeći mrak i strah. I ovo nije klasični Bruce Wayne/Batman, puno je nasilniji i negativniji i nisam siguran koliko mi se to sviđa. Priča nije bila zanimljiva i dosta mi je dugo trajalo tih 70 i nešto minuta.
Drugi dio puno bolji. Joker je dobro odrađen ka negativac, ali nije Joker. Osim nešto sitno pred kraj, nema uopće onog manijakalnog smijeha i previše je miran i staložen. I ove gay insinuacije između njega i Batmana mi se nikako ne sviđaju. Zadnji sukob između njih je bija čisti gušt za gledat. Drugi dio sa Supermanom isto tako.
Under the Red Hood mi je možda i najbolji. Ovo je pravi Batman, baš pogođena osobnost s tim njegovim ironično iskrivljenim moralom. Zadnjih 10 minuta i onaj finalni sukob su ipak vrhunac sva tri filma. Joker mi puno više odgovara ovde, a i Black Mask isto ima odlične scene.
Kakav je odnos Batmana i Jokera u Animated Series? Je li isto neko morbidno kvaziprijateljstvo (ne znam kako bi drukčije opisa) ka u Arkham serijalu ili je jasnije neprijateljski odnos ka u ovim i igranim filmovima?