Koliki je zapravo paradoks kad kažem da mi Sekiro: Shadows Die Twice izgleda bolje od ovoga?
Gameplay GoT-a, s mehaničke strane, sudeći barem prema onoj E3 prezentaciji mi ne izgleda nimalo impresivno. S druge strane, Sekiro se pojavio od nikuda i zapravo je ono što sam očekivao od GoT-a. Doduše, ta Akira Kurosawa atmosfera Ghost of Tsushime i realni prikaz borbe tog doba je meni osobno raj ovog medija gledano s tog stajališta, bez daljnjeg, ali nadam se da će igra imati zadovoljavajuću mehaniku, inače džabe sve. Grafički prikaz mi ne radi prevelike podražaje u donjem dijelu tijela zadnjih nekoliko godina.
Isto tako nisam iznenađen previše tim zapdanjačkim/istočnjačkim kontrastom. Po meni je ovo još jedan primjer rastućeg trenda u kojem imaš zapadnjake koji naginju filmskoj industriji i nekakvom realizmu, i istočnjake s druge strane koji se više bave mehanikama samog gameplaya. Naravno da ne otpisujem ovu igru ni SP (čak ni nakon lošeg Second Sona), dapače, ne mogu dočekati da vidim više. Čisto, eto. Nekakvo drugo mišljenje i lagana skepsa viđenog. Da ne spominjem još i Nioh 2. Doba samuraja, indeed.
Čak sam zaboravio i na Onimushu.
Lažem. Nikad ne zaboravljam Onimushu. ,)