wooddiebone Kad bi novije telke radile 15 godina...
Ghost of Tsushima
foggy
Ova koju sad imam se opasno približava desetki.
1080P Smart TV Samsung neki 107 dijagonala.
Ili uzmete gaming monitor i igrate kako spada
wooddiebone Nemoj si zabrijavat. OLED košta jer je OLED jeben. Zaboravi priče o burninu.
- Uređivano
Nemojte se uvrijediti niko, molim vas. Ja ovo od milja
weky
Sori ali brightness mi je jedan od najbitnijih aspekata, a ako imaju slabiji brightness od LCDa mislim da nemamo o čemu pričat.
Znam da je OLED jeben, ali ne pada mi na pamet davati neku veliku lovu na stvar koja mi pred očima propada. Ako kupujem nešto, moram bit siguran da će kad kupujem novu stvar ta stara bit stara, a ne neispravna ili uništena od korištenja.
Prva 3 sata bolesno, vizualno turbo impresivno, borba je bas mesnata i jebeno dobra, prica je za sad zanimljiva i Jin je dobar lik, ako se ovak nastavi imam jebenu igru u konzoli.
- Uređivano
wooddiebone
Zoveš OLED smećem ccc a AMOLED je podvrsta OLED-a i koristi ga Samsung na mobitelima tako da... džabe svjetlina na LED kada mi crna djeluje isprana, ne hvala, video sve govori
JoelDrake
Sve ja to znam. Smeće je samo hiperbola.
Svejedno ne mislim uzet. Na mobitelima je super kad za dve godine se ne stigne istrošit da bi primjetio. Na TVu se stigne. I još ne smiješ HDR koristit da ne bi eksponencijalno ubrzao truljenje ledica.
Zapravo da, smeće je kad sumiram. Bar u tom use caseu.
- Uređivano
Woodie sory, ali postao si najveci hejter i neznalac na Forumu. OLED ima najbolju crnu na trzistu, a QLED najbolji brightnes, dok sve ostalo opet OLED. Takodjer kod npr c9 brightness nije uopce toliko losiji od najboljeg QLED na trzistu u tom rangu da dolazi pitanje u kupnju uopce zbog svih benificija koje ima OLED. mozda si kivan sto nemas 15000kn viska za takvu kupovinu, ali pisati ovakve bedastoce ti stvarno nije prije bilo sklono... Ja sam se uvjek sprdao sa wekyem i zerom jer su iz zajebancije (nadam se) rekli da je bolja grafika na c9,ali se necu blamirati zato i pobijati cinjenice.
Kad i je. Nek ti i ovaj lik s C9 potvrdi.
Očigledno nemam pojma o TVima, najviše researcha o njima sam napravio netom prije tog mog posta.
Iako to što sam čitao potvrđuje ovo što sam napisao, apsolutno mi je najnebitnije u životu jesam li ovdje u pravu ili ne.
Tak da ok.
Da, nasro sam se tu pun kurac.
Svejedno, rađe uložim onu lovu koju bi dao za OLED u veći ili močniji LCD.
Svjestan sam superiornosti u prikazu na OLEDu i svaki put mi se plače kad ga vidim, ali dok nisam siguran u ulog, neću ga napraviti.
I da, nemam 15000 kuna za TV i to mi je osobno apsurdna cifra za dati za uređaj koji će kroz 5 godina imati 50% brightnessa koji je imao na dan kupnje, a uz HDR i prije. To potvrđuju svi izvori koje sam uspio naći.
wooddiebone nije uopce upitno sto se tebi vise svidja ili manje. Pa ja se igram na TN panelu na PC, ali nazivati nesto sranjem sto ti i ja znamo da nije je ipak pretjerano, ali to ti je u zadnje vrijeme preslo u naviku pa su jrpg, oled, from samo neki od tih na listi sranja. Prije si bio jedan od likova s cijim sam se misljenjem mozda i najvise slagao na ovom forumu, ali sada se pitam dali je to ista ta osoba...
- Uređivano
A jebiga buraz, rekao sam već da je hiperbola to.
Po fromu ne serem dok ne vidim da se preljeva na sve strane, to radim chonu i za Witchera iako mi je Witcher 3 apsolutni vrh igara ikad i smatram samo još šaćicu igara dostojnim da stoji uz bok njemu.
Ovo za OLEDe je čisto stvar mojih kupovnih navika. Ničeg drugog.
Potvrđujem da boljeg prikaza od OLEDa nema, i u praksi sam se uvjerio u to.
Jednostavno još uvijek te TVe smatram lošim ulogom za sebe i ono što ja tražim od svega što kupujem, a to je da mogu računati da nikad neću ni morati novi kupovati.
Ja sam presretan trenutno sa svojim 1080p televizorom.
Volio bi da ima neke stvari koje nema, ali kupio sam ga svjestan da ih nema i dan danas, nakon skoro 10 godina kolko ga imam zapravo nemam potrebe za novim.
To želim i od budućeg.
Jedino me taj HDR tjera strašno na kupnju.
wooddiebone pravi odgovor kakav od tebe i ocekujem. Da ti budem iskren, meni je onaj true black mozda i veci game changer od hdr-a, ali to su vec ukusi. Ne usudjujem se ni ja kupiti taj oled od 15000kn jer uvjek znam da ce doci nesto bolje, ali ako cu tako gledati, necu nikada kupiti dobar TV. Jos vise me sekira sto su OLED monitori bezobrazno skupi i kontam si dok postanu pristupacniji, da ce doci i neka superiornija tehnologija.
Ni slova od GLS-a. Srećom frend radi u Sancti pa će mi donijet na kavu sutra.
maverick
S serijom CX su išli prvi puta i na 48" model, kasnije će navodno doći MicroLED ali opet dok bude pristupačan proći će vremena, istina da OLED drži cijeni i nikako da bude oko 1000€, ali za 1200€ se dalo naći C9, od kada je izašla CX serija pratim u jednoj grupi C9 planio samo tako!
- Uređivano
Nisam puno danas stigao igrati, samo intro, sve super, ali koji bullshit što se ne mogu skipati cutscene. Nije da to radim, ali eto, ponavljao sam intro par puta i falilo mi je. Također titlovi su katastrofalno mali kad igram na jp jeziku. TLOU 2 me razmazio isto što se tiče accessibilitya, baš fali tih nekih QoL opcija.
Identicno je u retail verziji
- Uređivano
Nisam igrao još ali jebeš mi sve da nije, gledam na yt i vidim razliku.
Moguće da me oči varaju, eto.
Edit, aha identično
Razumno obzirom da je ps4 original 2013. godište, zanesem se često i računam pro kao standard.
Ne izgleda retail loše nimalo ali ovo je cinematic do jajca
Facijalne animacije također mrvicu bolje.
- Uređivano
I ovako izgleda odlično, ali da je ovo Ubisoft već bi bilo drvlja i kamenja po njima!
Stigla mi igra jučer, ali se vraćam s mora prekosutra i jedva čekam zaigrati. Gledam ovaj Twitter i svi toliko hvale igru da je kao nemoguće dobra. Zapravo svi samo stavljaju slike...daklem, samo grafiku napucaj i sve ostalo je top.
- Uređivano
Igra vani drugi dan, a vi se raspravljate o televizorima.
Samo potvrda koliko ti je reca na mjestu. Da je igra 90 plus materijal, onda bi se i igrala i raspravljalo bi se
Evo ja sam natuko nesto sati u ovu igru i za sad mi je super.
Cim mi je bilo dozvoljeno slobodno kretanje poceo sam da lutam po svetu, nisam ukljucivao mapu uopste, samo sam poceo da istrazujem na sve strane.
Naleteo na neke side misije, par kampova, lisica i slicnih stvari, nekako uspeo da zakacim i jednu glavnu misiju.
Danas sam igrao jos malo i opet tako bez mape samo polako.
Bas je fino tako nekako "prirodno" naici na razne ljude,sela, dogadjaje i protivnike.
Tako sto se eksploracije tice, za sad jebeno dobro.
Borba mi je za sad jako fina, naravno kako sam na pocetku nemam pristum svemu ali sam otkljucao jos koji stance i slicne stvari.
Meni se svidja sto nema auto locka i mislim da igri to uopste ne smeta, sem kad kamera odluci da ce da igra protiv vas, nista strasno ali zna nekad da se ugura na nezgodno mesto.
Sve u svemu... borba fluidna, za sad ne tako teska (igram na normal) ali sam uspeo da zaginem koji put (medved me okino jedanput i to je bilo dovoljno)
Sto se tice animacija... u borbi je meni veoma dobra i stvarno uzivam u istoj, s druge strane dok se pentrate i krecete je ok, nista posebno ali ni nista genijalno, igra jeste open world bilo bi mozda ludo ocekivati TLOU2 nivo animacija.
Svet izgleda prelepo, cisto je uzivanje kretati se kroz isti.
O prici nema sta puno reci kako sam tek poceo, ali ja sam se iskreno nadao opustenoj prici, necemu sto nije pretesko i previse emotivno(videcemo)
Sam nacin sirenja energije, dobijanja poboljsanja i nadogradnji mi se bas svidja, sve je povezano za svet u kojem se nalazite ali i dalje ima taj "ovo je igra" osecaj, bas kao i spiderman ovo ostvarenje ne sakriva taj deo sebe.
Ovo su prvi utisci tako da svasta moze da se promeni, ali za sad opusteno sviram frulicu i kupam se go dok zene klece pored mene.
Malo koji razmak između redova...
Oči krvare...