Ne znam šta se mora dogoditi u mom životu da me neka gaming konferencija ne razveseli barem malo. Čak i da skroz odustanem od igara, mislim da bi ovo s guštom pogledao. To se valjda nikada neće promijeniti.
Ako ćemo iskreno, mislim da ne postoji forumaš kojeg ova konferencija nije pozitivno iznenadila. Vajper je najveći/najbolji analitičar ovdje, ne želim mu zaći u teritorij, ali dojma sam da je Sony poprilično mudro tempirao stvari koje žele prikazati ovdje i da je odlično odradio ovu konferenciju. Odličnom dojmu je dosta pridonjela i činjenica da nije bilo nikakvog (sada već standardnog) curenja informacija prije showa, barem ne onog bitnog. Tako je osjećaj iščekivanja bio na najvišoj razini. Što je zapravo najpozitivnija stvar cijele priče. Sve to skupa je rezultiralo konferencijom koja je, složit ćemo se, zasigurno bolja od samog Sony E3-ja. A ne vjerujem da je to slučajno. Xbox One X je "pred vratima", dok je Nintendo Switch trenutno jednostavno "prevruć". I naravno da Sony želi dodati gas. U Sonyju ove generacije rade stvari gotovo nepogrešivo, osim jedne, što je samo moj dojam, a to je - Playstation VR.
Stvarno mislim da je on za sada promašaj. Ako je RE7 (najčudniji među nama mogu računati i FFXV Fishing Simulator) jedina stvar koja će u, opet, samo minimalnom postotku opravdati kupnju VR uređaja nekom hardcore gameru, onda to jednostavno nije to. I nadam ste da ste ubrali kako su sve početne VR igre prikazane u Pre-Showu identičnog art stila. Iako ga se i dalje sa obje ruke trude progurati, mislim da neće proći još puno vremena dok VR ne počme gubiti podršku.
Opet, i taj Pre-Show dio mi je bio zanimljiv. Na žalost Vajpera, a na sreću PS2MASTERA, u Sonyju su nakon kritika koje su im dospjele nakon E3-ja na račun "otkantavanja" indieja, odlučili posvetiti čitav Pre-Show samo takvim naslovima. Smijao sam se sam sebi kad sam pokušao zamisliti Vajpera kako gleda sve te sline trailere.
Gucamelee je jedna od najorginalnijih i najboljih indie igara u zadnjih nekoliko godina, ali vidjeti nastavak koji se ne razlikuje u gotovo ničemu je poprilično razočaranje. Da ne kažem da je u tom slučaju i nepotreban. Mislim da ću to propustiti bez greške.
Osobni highlight Pre-Showa je - Hong Kong Massacre. Bolesno zvuči, priznajte. A tako i izgleda. Brutalni top down Max Payne/Hotline Miami/John Woo Present’s sheeet.
I e, da. LocoRoco je klasični japanski brainwash. Što je uvijek dobro.
A sad onaj bitniji dio...
Znali smo da će doći vrijeme kad će Sucker Punch prikazati svoj novi IP, ali malo tko je očekivao SAMURAI faking igru. I to kakvu. Trailer konferencije. Gaming Bože, više neću biti nezahvalni gad i u svojim molitvama više neću zazivati ime Onimushe i Tenchua. Još je ostao Devil May Cry, a onda sam ti spreman darovati svoju dušu.
Monster Hunter World radi nemoguće i svakim prikazom izgleda sve bolje.
Moram izdvojiti i Onrush. Tko bi rekao da će se Codemsters trošiti na Motorstorm look-alike. Mada vjerujem da je na igri radio dio tima koji je pridošao iz Evolutiona. Izgleda zabavno i ima potencijala da bude iznenađujuće kvalitetan naslov. Ako bude sreće i izađe kad je i predviđena, bit će idealna ljetna razbibriga.
Iskreno se nadam da će ljudi napokon prihvatiti činjenicu da je Shadow of the Colossus jedna od najboljih igara ikad napravljenih. (nekima jednostavno treba više vremena, jebiga, nema veze) Vizija i maštovitost Fumita Uede su beskonačne. Neka su mu slava i moć u vjekove.
Da David Cage kaže da je danas ponedjeljak, svejedno bi pogledao na kalendar. Dva puta. Ne postoji tip kojem manje vjerujem u ovoj industriji od tog francuskog šarlatana. Abusive dad story - written and directed by David Cage. Jedva čekam. Ne kužim kako svaki put dobije novce za svoju "ja sam nesuđeni redatelj iz Hollywooda" izdrkotinu. Da oprostite.
Uvjeren sam da se on i Kojima sretnu u nekoj velikoj bitnoj Sonyjevoj zgradi da bi Kojima skrenuo pogled u zid od susramlja.
Za kraj moram sramežljivo priznati da me tuga uhvatila gledajući FFXV: Ignis Episode trailer. Ne mogu se oteti dojmu da je igra prošla havariju razvijanja, i da su se u konačnici samo spašavale glave i sami projekt. Znam da je ne bi trebao pravdati, ali jače je od mene. Jednom kad izađe GOTY verzija, i kada je bude igrao prosječni (ne zagriženi fan, ne Veigue) FF fan, imat će potpuno drukčiji/bolji dojam od nas koji smo bili tu Day1. Ja ne žalim ni sekunde što sam posvetio vrijeme ovoj igri (da ne ispadnem trol i kažem da mi je jedna od najdražih ovog gena), a opet u drugu ruku mi je najiskrenije žao. Stvarno se nadam da će u SqE-u zbiti redove za XVI i da će to biti prava stvar od početka do kraja. Koliko god to mi igrači zaslužujemo, toliko to zaslužuje i ovaj serijal.
Devil May Cry braćo, we're getting there. Ne mogu GA vječno odgađati...
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=O2IuJPh6h_A