Čudno da nisam niš napisao o ovom vrhunskom serijalu. Prvi BioShock mi spada u jednu od najboljih igara svih vremena.
Sjećam se recenzije iz gameplaya i kako sam slinio po tim slikama. I onda kad sam vidio kod frenda na PC-u, bio sam lud šta je nema za PS3. Kad su napokon najavili PS3 verziju mojoj sreći nije bilo kraja. Ofc da sam kupio day one i dobio remek djelo.
Atmosfera, grad Rapture (oduvijek sam imao fetiš na podvodne gradove), Big Daddy i male sestrice, gameplay (vrhunski za 2007), grafika, priča, soundtrack, trajnost jednostavno BioSchock je sve to imao za čistu desetku.
Dvojka mi je također super ali ne kao jedinica. Ipak taj prvi susret sa Rapturom je nešto što ću pamtiti do kraja života. Po grafici i gameplayu je bolja(ništa čudno kad je nastavak te je izašla 3 godine kasnije) i da mi je znati tko nije pomislio kako bi bilo igrati sa BD. Nikako se ne bi složio s nekima kojima je dvojka kao jedna velika ekspanzija.
Infinite isto vrhunska igra. Uživao sam od početka do kraja. Ali znam da mi je bilo žao šta nisi baš imao filing kao da si na nebu. Mogli su napraviti to puno bolji. Da možeš pasti, da imaš prozirne podove, da puše vjetar pa te strah di ćeš završiti i tako neke sitnice.
Poredak mi je: BioShock, Infinite, BioShock 2.
Razlog ovog posta je taj šta mi je došla želja za Rapturom, pa sam od frenda posudio kolekciju za PS4. Instalirao sam i probao sve tri igre na kratko. Budem večeras nakon posla posvetio više vremena.
Odmah na prvu se vidi koliko su dvojka i trojka ljepše. Šteta šta za jedinicu nisu koristili barem engine od dvojke. Znam da je dlc Minerva's Den na glasu kao jedan od najboljih dlc-ova ikad. Pa to planiram preći i također ova dva od Infinite. A mislim da ću još jednom preći i prvi BioShock..
Nisam mislio da ću se toliko raspisati