Developer: 2K Boston/Australia
Publisher: 2K Games
Release Date: 21.08.2007.
Genre: FPS, RPG, Survival Horror
Platforms: PC, PS3, X360
FFA ocjena: 8.13/10 (16 glasova)

Meni jedna od najdražih igara. Do sada mi nije bio dio one velike trojke, tj. 3 mi najdraže igre (Uncharted 2, Red Dead Redemption i Deus Ex: Human Revolution), ali nakon što sam prije par dana krenuo igrati shvatio sam da moram oformiriti veliku četvorku jer ova igra je naprosto genijalna. Makar sam ju tek petinu prešao čini mi se da uživam više nego prvi put, a još nisam došao do najboljih dijelova priče.
Priča je nešto posebno. Svaka čast RDR-u, Deus Ex-u ili GTA IV (to su mi bile najbolje priče), ali ovo je nešto posebno i uvjerljivo najbolja priča koju sam iskusio u nekoj igri.
Uglavnom, glavni lik je Jack koji 1960 doživljava avionsku nesreću na Atlantskom oceanu i jedini je preživjeli. Usred oceana otkriva podvodni grad Rapture, utopiju u kojoj bi svatko mogao razviti svoje talente do kraja, gdje nitko ne bi bio sputan od strane Vlade, Boga ili nekog trećeg. To je samo početak...A onda krećete u jednu savršenu priču punu živopisnih likova.
Ma tko još nije igrao neka što prije odigra.

Da da. Bioshock je stvarno nesto posebno. Najvise zbog price i atmosfere. Ovo se mora odigrati.

9 dana kasnije

Prešao ponovno jučer, ovaj put sa Good Endingom.
Meni fenomenalno, naježio sam se na scenu u Ryanovom uredu.

mjesec kasnije

Jesi igrao dvicu i tricu.? Imam sva 3 nastavka, ali još nisam krenuo. Soon

Sva tri djela su odlična, ali jedinica je jedno kompaktno savršenstvo. Onaj trenutak kad se po prvi puta spuštaš u Rapture, svaki put se naježim.

Prvi BioShock mi je i najbolji BioShock. Nakon njega treći dio, pa drugi.

ThaUrban - Nisam, ali budem jednom. Columbia mi se pogotovo cini zanimljivom.
Ti se sto prije baci na igranje ;)

finta - o da, meni mozda i najbolji intro od igara koje sam igrao.

Meni su također prvi i treći zakon. Osobno bih dao ipak prednost trećem jer preferiram takav grafički stil i više sam guštao u tom okruženju, makar ih ne mogu toliko ni uspoređivati, jedinica je čisti horor prema njemu. I ono spuštanje u rapture i uzdizanje u nebesa su prouzročili trnce.

5000
10000
15000

Hallelujah

https://youtu.be/olXhOFr-vYs

Drugi neću spominjati jer mi je osobno loš. Po meni bespotreban nastavak Rapturea, ista stvar je bila tako da sam odustao nakon nekog vremena. Imao je fora dijelova ali nedovoljno da bi me zadržalo. Makar sad kad mi fale takve igre mogao bih ga i prijeći.

Prvi perfektna igra,drugi copy paste jedinice,treci meni osobno remek djelo i najbolji u serijalu.

Oces reci da su sve 3 igre savrsene?

Druga nije :)
Previse ponavljanja jedne te iste stvari i vise mi djeluje ko ekspanzija nego pravi nastavak.

Meni je dvica samo više jedinice što nikako ne može biti loša stvar.
U moje vrijeme to bi se zvalo debelom i sočnom ekspanzijom.

Infinite je pravi nastavak, i evolucija serijala. Naravno, nekome se više sviđa Rapture, nekome Columbia, ali bitno je da je raznovrsna.

Meni se lično više sviđa artistički dizajn prvog dijela, i sjećam se da sam u tu igretinu ušao skoro blind, samo sam pročitao recenziju iz Gameplay-a.

Kakav je to miks strave, odbojnosti, čudesnosti i neke minimalističke ljepote. Columbia malo zaostaje, ali samo malo (IMO).

Iako mi je System Shock 2 najbolja Irational igra, Bioshock je na drugom mjestu bez daljnjeg, i fucking shame što se taj vrhunski studio raspao.

Meni je osobno Infinite jedna od najdražih igri koje sam odigrao. Super soundtrack, super likovi, Columbia, odlična priča i jedan od najboljih uvoda u neku igru ikada :)

Ja sam čuo i jedan od najboljih endinga ikad. Hvala bogu pa si još nisam uspio spoilat kraja Infinitea

Ja sam čuo i jedan od najboljih endinga ikad. Hvala bogu pa si još nisam uspio spoilat kraja Infinitea
Ti mi više nisi prijatelj
Ajde gotova ti je matura uskoro, primi se posla! :)

Ja nisam odigrao ni jedan dio, ne znam zbog cega. Ustvari znam, ja se vrlo cesto trzam u igrama, ne igram horore upravo zbog toga zato sto sam previse napet i ne mogu da se opustim. Vjerovatno bih isto osjecao i ovdje, bar prema par youtube videa koje sam pogledao.

Igraj Infinite, nije ni približno horor kao jedinica
Isto odlično koristi atmosferu, ali ne na taj način kao prvi dio

Meni je prvi Bioshock i najbolji. Trojka je odlično zamišljena i sve ali gameplay i dizajn same igre nije na razini.
Big Daddy je tri klase iznad mini bosseva iz trojke, onaj Handyman je užasno iskorišten ni ostatak nije na dobar.
Istraživanje svijeta ne nagrađuje igrača koliko i u prvom nastavku. Onda limitiranje na dva oružja i neke stvari u priči.
Elizabeth je dobar lik i atmosfera je vrlo dobra.

Ma prvi  Bio je jedna od naboljih igara prošle generacije. Volio bih remaster jednog dana  :)