Info:
Proizvođač: Ubisoft Montreal
Izdavači: Ubisoft
Datum izlaska: 29. listopada 2013.
Platforme: PC, PS3, PS4, WiiU, Xbox 360, Xbox One
Assassin's Creed IV: Black Flag is a 2013 historical fiction action-adventure open world stealth video game developed by Ubisoft Montreal and published by Ubisoft. It is the sixth major installment in the Assassin's Creed series, a sequel to 2012's Assassin's Creed III 's modern story and a prequel to its historical storyline. The game was first released on the Playstation 3, Xbox 360, and Nintendo Wii U in October 2013 and was later made available on the Playstation 4, Microsoft Windows and Xbox One in November 2013.
The story is set in the early 18th century Caribbean during the Golden Age of Piracy, and follows notorious pirate Edward Kenway, grandfather of Assassin's Creed III protagonist Ratonhnhaké and father of Haytham Kenway , who stumbles upon the conflict waged by the Assassins and Templars. Unlike previous games, gameplay elements focus more on ship-based exploration in the open world map, while also retaining the series' third-person land-based exploration, melee combat, and stealth system. Multiplayer also returns, albeit with only land-based modes and settings.
Assassin's Creed IV: Black Flag received positive reviews, with critics praising the open world gameplay, side-quests, graphics and naval combat. The modern day story received a mixed response, while criticism also fell on aspects of the historical story missions which were considered repetitive. The game received several awards and nominations, including winning the Spike VGX 2013 award for Best Action Adventure Game. The game was followed by Assassin's Creed Unity and Assassin's Creed Rogue, set during the French Revolution and Seven Years' War, respectively, with both released in November 2014.
Screenshots:
Gameplay:
https://www.youtube.com/watch?v=yKkc4IoMb70
Assassin's Creed IV: Black Flag
Upravo zavrsio igru i to sa stilom.Taman pred kraj ovdje kod mene u selu na elektrani neka velika festa sa organiziranim vatrometom,ogromnim! Ovako po ljeti u ribarskom mjestu bas gusarska atmosfera ispala za kraj igre Sta rec o igri?-sjedim i razmisljam vec dugo.Grafika,zvuk,art,atmosfera,sadrzaj,ideja i izvedba 10/10! Sve ono sta se desava na brodu i moru je za svaku pohvalu.Toliko me uvuklo da u 42h igranja nisam koristio fast travel a velicina mape je iza Witchera odmah po meni.Odem spavat i u glavi mi one pjesme koje pjeva posada.Cuvam sina,cekam da zaspe da cim prije "otplovim na more".Stvarno najljepsi i najuvjerljiviji prikaz vode i valova koji sam ikad vidio.I sad...tu ljepotu i taj gust,svim silama mi unistava ona glupost u abstergu ili kako vec..a uz to također apsolutno svaka misija gdje nisam na brodu..i dok je ono 10/10,ovaj dio je za povuc iz prodaje! Jesu li oni normalni? Osjecao sam se kao da me trolaju.Zar svaka misija: reach/locate -> tail/eavesdrop conversation -> kill! WTF??? I to onako uvijek isto,kroz zilijon neprijatelja bez prostora za taktiku.Sejvovi također mentalni.Kad poginem,loada me na mjestu gdje nisam bio.Ovo mi je prvi AC i zasigurno jedini i zadnji.Neznam puno o serijalu ali ako su na ovu foru i ostali naslovi onda je to sprdnja zesca!Jer igra se stanca ko Cod ali Cod steka u tehnikalijama dok Sp uvijek rasturi.Nemozes mi u 50h igre podmetnut reach/locate -> tail/eavesdrop conversation -> kill shemu! Sramota!Prica nije nesto zanimljiva ali ok,moze proc.Najvise me se dojmio onaj debeljko strasljivi i scena kad je dobio svoj brod i rekao Edwardu da mu je najvece bogatstvo prijateljstvo s njim.Zanimljiv je i zavrsetak ali zadnja misija ogavna.10min praznog trcanja po džungli samo da bi koristio Edwardove vratolomije.Mislim ok,ali stavi mi to na pocetku igre onda.I sve je to divno i precizno izvedeno ali ponekaf nemogu pretrcat ulicu a da mi se Edward spiderman ne "zaljepi" za nesto.Borbu i macevanje moram pohvalit.Nije da se zadrzavam na ovakvim zanrovima ali neznam di ima bolje izvedeno macevanje i mogucnosti.Super fluidno,zabavno i adrenalinski-ko Matrix! Na kraju cu nastojat pamtit igru po pomorskim avanturama,bitkama i svim olujama koje sam prezivio.Sve ostalo zelim cim prije zaboravit
Meni odlična igra. Skoro sve u igri mi paše. :)
Meni možda čak i najbolja igra u serijalu.
Trenutno još grindam desetak levela u bespotrebnom multiplayeru, pa završavam sa serijalom na neko dulje vrijeme.
Uvijek dođe do zasićenja nakon svakog odigranog nastavka, pa bih mogao za nekoliko mjeseci odigrat Rogue.
Meni je najbolji AC. A priča mi je odlična zbog super likova. Kenway mi je zakon, a ostala škvadra od Vanea, Blackbearda pa do Hornigolda je stvarno pamtljiva.
I onaj postupak kroz priču gdje Kenway sve više i više ostaje sam je izvrsno napisan
Jel netko možda igra još MP na PS4? Ja još moram doći do 50. lvl-a pa ako ima netko da još igra slobodno se javite za koju partiju :)
Jel netko možda igra još MP na PS4? Ja još moram doći do 50. lvl-a pa ako ima netko da još igra slobodno se javite za koju partiju :)najbrži put do 50. levela je solo wolfpack, standard težina.
ali i najmonotoniji.
Uzeo sam ovo na ubisoft saleu. I dalje drzim da je ovo najbolja AC igra i vrhunac serijal. I opcenito jako kvalitetna igra.
Iako sam odigrao prije nekoliko godina opet je gust totalni cim cujes tu glazbu i ta atmosfera. setting igre bas rula, brodovi su toliko igrivi da je najbolja mehanika u serijalu.
Voda i valovi su i danas top tier.
Zapravo citava igra mi ima feel kao 12. chapter u Unchartedu 4.
Ova stvar:
https://www.youtube.com/watch?v=OneChJ8XINo
Ovo je jedna od najboljih open world igara uopce. Meni je samo red dead redemption bolji i to zato sto taj setting jos vise volim.
Drunken Sailor je najjaca stvar koju sam ikada cuo. Preatmosfericno!
Završio sam, ostalo mi je samo dignuti 3-4 upgradea na brodu i pobijediti legendarne brodove...
Jako mi se sviđa igra. Edward Kenwey je zanimljiviji lik nego što sam na prvu mislio, po meni je zaslužio trilogiju kao Ezio ali eto ubi se odlučio za štampanje čim više likova umjesto da se zadrži na onim kvalitetnim. Priča je dobra ali ubiti sve te AC igre po meni imaju previše nebitnih likova, svaki chapter ubiješ kao nekog ''bossa'' koji ne igra neku ulogu, na kraju se sjećam svega 3-4 lika ostalo nemam pojma više, igra pati od AC sindroma prati-prisluškuj-ubi metu, očekivao sam više brodskih misija koje su meni odlične i baš mi je zato žao što smo dobili samo jedan dio ovog vremenskog perioda jer ne znam koja je igra napravila ovako dobar naval combat. Soundtrack je zarazan evo i sad slušam shanty
Grafički se i sada dobro drži premda je igra već napunila 3 godine, ja bih preporučio igru svakome jer se stvarno da za male novce nabaviti a ima tu dosta zabave, od mene 8/10
https://www.youtube.com/watch?v=HIAfkpDHJwY&
IvanCROsemo Meni je Kenwayev put najdraži u čitavom serijalu. Gotovo pa odrastanje lika. Počinje kao balavac željan zlata koji ima sreće što se zna boriti. Kako gubi svoj krug prijatelja, shvaća da krivo gleda na život. Sve dovodi do savršenog bitter sweet kraja. Najdraži AC. Bez sumnje.
Da, kraj me baš ugodno iznenadio i vidi se koliko se promijenio kroz godine.
http://www.youtube.com/watch?v=ac1xY2D5pP8
Stvarno šteta da je samo jedan dio napravljen, ima hrpu potencijala samo da su misije malo raznovrsnije.
IvanCROsemo Meni je Kenwayev put najdraži u čitavom serijalu. Gotovo pa odrastanje lika. Počinje kao balavac željan zlata koji ima sreće što se zna boriti. Kako gubi svoj krug prijatelja, shvaća da krivo gleda na život. Sve dovodi do savršenog bitter sweet kraja. Najdraži AC. Bez sumnje.bas to. Roba.
osobno meni najdrazi nastavak od svih AC dijelova, evo sad igram Syndicate al nije to to...
Ha, završio sam PS3 verziju nedavno.Šta da kažem, igra nije bez mana, misije sa ''prisluškivanjem'' (glupavo ''ostani u krugu!!!''), jebeni parkur/''free running'' da bi se zaradile nove mornarske pjesme (KAKVA NEPRAVDA ), Templari i Asasini blabla-sloboda-blabla-red-blabla.
Ali plovljenje, pjesme zbog kojih sam pojačivao ton na televizoru i koje su mi izmamljivale osmijeh na licu, potapanje britanskih brodova (žao mi je Španci, nije bilo namjerno!!!), istraživanje, atmosfera...
Planiram da kupim i PS4 verziju, igra mi je toliko dobro legla, melem na ranu poslije Revelations, trojke i Liberation.
Kakva šteta što Ubisoft nije od AC-a odvojio poseban piratski/pomorski serijal.
Ovo ću preći na PC kad bude prilika, jako mi se sviđa igra. Mornari kad pjevaju, more, valovi ,baš je ugođaj pravi. Odmah uz AC2.
Kad je već podignuta tema da nešto napišem.
Prva igra koju sam zaigrao na svom PS4. Bilo je to sad već davne 2013 (prosinac) i znam da je bilo hladno ali igrajući ovu igru nije moglo biti toplije! Black Flag mi je zadnji AC kojeg sam prešao i jedan od najboljih nastavka serijala.
Assassin's Creed koji se komotno mogao zvati drugačije. Nevjerojatno kako su pogodili atmosferu gusara i tog doba, pjevanje mornara, prekrasni otoci, ronjenje, more-valovi-oluje i dan danas spadaju u sam vrh.
Uz odlično upravljanje brodom i priča je bila sasvim pristojna i zanimljiva. Jedina veća zamjerka su mi bile dosadne i iste misije na kopnu. Ono non stop si morao nekog pratit i slušati.
Sve u svemu odlična igra i nadam se da će novi Assassin's Creed donijeti novitete i da će biti ono šta je 2007 i 2009 bio prvi AC odnosno AC 2.
Znam da nema puno hardcore fanova prvog AC ali meni je ta igra legendarna. Atmosfera, živi gradovi, penjanje, grafika, priča i Altair top top!
Black Flag je sigurno najbolja igra u serijalu iako nisam igrao ostale.Glavne misije su me izvrijeđale i nisam mogao vjerovat da su napravili toliko misija na copy/paste foru i to prodali pod igru.Ali zato sve sporedno u igri je na najvecem mogucem nivou i odigrat cu je opet.Ova igra mi je u posebnom sjecanju na pretproslo ljeto kada mi se rodio sin.Bio je dvomjesecna beba tad a zena je zavrsila u bolnici na 10ak dana pa sam ga ja cuvao i brinuo se o njemu 24h na dan.To su periodi kada je 3h budan,pa 3h spava.Mislim da mi je igra bila upaljena 3,4 dana non stop..kad je bio budan pazio sam ga,a kad je spavao ja sam igrao..u međuvremenu sam ga uspavljivao onim mornarskim pjesmama koje pjeva posada..
Ova nam je bila najdraza
http://www.youtube.com/watch?v=zyFtzDWs0I4
Posto se zove Gabriel a zovemo ga "gago",ja sam njemu pjevao Ol' Captain Gago, how do you store yer cargo
Ono kad igraš AC4 i gledaš Black Sails, savršeno. Najjači quote do sad:
-what's the crew status? -all laughs and no teeth.
Skinuo sam ga..Danas krecem i odigrat cu ga detaljno.Witcher me nabrijao i da neku volju za open world.Ali nemogu ne spomenut koje je to ubishit tehnicko smece..znaci 2h sam namjestao postavke da ustimam vsync i maknem stutering.Bez obzira dali je ON ili OFF uvijek je na 60 i zbugan..nisu normalni..sreca da mogu i Nvidia panelu popravit sve.