Eto, izvukao sam PS2 iz ladice jer me pogodio onaj trenutak nostalgije i avaj, neće čitati DVD-ove. CD-i i dalje prolaze što je znak da je vjerojatno laser pri rikavanju. Okej rekoh, rastavit ću ga i očistiti kao nekoliko puta dosad. Rastavim ga, ispušem kompresiranim zrakom u spreju i obrišem leću štapićem za uši umočenim u aceton (jbga, nije bilo izopropilnog alkohola u blizini, a nisam ga želio opet kupovati samo zbog ovoga) i...ništa. Ne čita i dalje.
Izgleda da ću konzolu ipak morati slati na servis na rekalibraciju lasera ili u najgorem slučaju na zamjenu (ako uopće još ima zamjenskih dijelova za PS2 koji funkcioniraju, k tome je još u pitanju fat model). Već sam našao par servisa za ZG (po običaju ništa u mojoj blizini), ali zanimalo me ima li ovdje možda posebno pozitivnih iskustava s nekim servisom koji uz to radi s starijim konzolama? Nedavno sam slao Nintendo DS u Goblin.hr i iako konzola nije trenutno kod mene, kontam da možda budem opet išao kod njih ako je s ovom sve ok. Još koja alternativa ne bi bila na odmet, tho.