PS4 Overheating
Uspio sam za vikend pregrijati PS4.
Igrao sam nekih 2h Transistor. Javio mi se prvo s zvucnim signalom "bip", ali posto sam imao slusalice nisam bio siguran, da li je to PS4 ili PC. Posto mi se dvadesetak sekundi nakon toga PS4 skroz ugasio usred igre, zakljucio sam da je "bip" dosao od PS4.
U zelji da vidim sto se dogodilo primio sam PS4 i slucajno sam ga upalio, pa nisam vidio koje je boje svijetlo na njemu (kasnije u tekstu ce te saznati zasto je boja svijetla vazna).
Normalno se upalio, ali sam se bacio na googlanje (na PC-u). Dosao sam do informacije, da se najvjerojatnije radi o pregrijavanju. U tom slucaju bi svijetlo na konzoli trebalo svijetliti crveno. Nazalost to ne mogu potvrditi, jer sam slucajno upalio konzolu kad sam je pomicao, a stoji u nezgodnom polozaju. Naslonjena na vertikalni zid, gornjom povrsinom.
Vjerujem da je najveci problem prasina unutar konzole.
Odmah sam ga ispuhao ustima, koliko sam bolje mogao. Skinuo sam i gornji dio koji se skida kod promjene HDD-a.
Definitivno ga treba ispuhati kompresorom, te bi bilo idealno kad bih uklonio plastiku prije toga (premda mi se to bas i ne da).
Nakon ispuhivanja radio je nornalno i duze od 2h, tako da je to kratkorocno pomoglo.
Jucer sam primjetio dok je mali igrao DriveClub, da se ventilator dosta cuje, vjerojatno vrti na vecoj brzini ili mi se mozda cini, posto sam tek sad poceo obracati paznju na to.
Mislim da sam negdje procitao, da mozes natjerati ventilator, da se vrti neko vrijeme max brzinom pritiskom na tipku.
Pa cu to isprobati cim nadem, jer mozda izbaci jos prasine van.
Vidio sam neke nastavke s ventilatorima koji se prikljuce na zadnju stranu. Premda ne vjerujem da oni pomazu, naprotiv mislim da odmazu. Trebalo bi s prednje strane (ili koje vec dolazi usisni zrak), a ne na zadnjoj strani gdje ide ispuh.
Vjerojatno je bolja solucija hladnjak za laptop (kako ima na par youtube videa), premda nema s donje strane nikakvih otvora kroz koje bi taj zrak dospio unutar kucista, ali ipak malo hladi preko plastike.
Vjerujem da sam izasao iz igre u XMB izbornik cim sam cuo "bip", bi se temperatura smanjila i konzola se ne bi ugasila.
Svrha posta je "pomoc" svima kojima se konzola ugasi u sred igranja. I da vide da nisu jedini :
#Overheating