PlayStation problemi i kvarovi
Kak mrzim ovakve topice otvarati al da barem probam pitati možda se nekome nešto slično dogodilo.
Znači imam plejku 80 gb staru 4 godine s time da je godinu i pol bila van pogona i stajala u ormaru jer sam imao slim 160 gb.Nikad nije imala YLOD,prošle godine krajem kolovoza kad sam prodao slim konzolu izvadio sam ovu od 80 gb iz ormara i skužio da se dosta grije.Zamijenio sam termalnu past na cpu i gpu s time da nisam otvarao " heatspreadere" nego sam na njih nanio pastu i plejka je super radila sve do jučer navečer.Radi ona i sad,ali ima jedan ali Konzola je hladna,ne grije se uopće,jučer sam je otvorio,jer sam mislio da se pasta osušila,a pasta ista kao i kad sam je stavio prije 7-8 mjeseci.Znači igram Metro LL i nakon pola sata ventilator popizdi skroz,ubaci u najveću brzinu i vrti ko lud "playstation airlines" plejka na mlazni pogon System ne pokazuje nikakva upozoravajuće poruke,lampica svjetli zeleno,na dodir konzola je hladna i vrti igru i dalje samo ventilator šiba nenormalno,igrao sam i Fifu 15 i ništa,radi najnormalnije,probao sam pokrenuti i Sniper Ghost 2,tamo je još gore i nakon 5 minuta od pokretanja počne vrtiti.Koliko sam uspio pronaći na netu moguće da je temperaturni senzor otišao,a ne znam di se on nalazi na matičnoj,možda kriva očitavanja šalje i ventilator vrti bezveze?Možda treba zamijeniti termalnu pastu ispod cpu i gpu " heatspreadera"?
Ima tko kakvih sličnih iskustava,svaka pomoć dobrodošla,zahvaljujem.
Isti problem sam i ja imao, moja nije bila skroz hladna, ali nije bila kipuća (ali je temperatura na CPU-u išla skoro na 80°C u stanju mirovanja).
Promjena paste iznad heatspreadera ti vrijedi samo za konzole koje nemaju problema s pregrijavanje, vjerojatno bi ti pomogla zamjena paste ispod heatspreadera, ali rijetki pokušaji toga uspiju...
Ne kužim se baš toliko u "tehniku", ali budući da ti određene igre stvaraju problem, a neke ne (one manje zahtjevne), sumnjam da je do senzora temperature, jer bi ti onda ventilator bio na max u svakoj igri.
Znam da nisam puno pomogao, ali kaj ćeš.
Malo mi je ta pasta čudna,jučer sam ga opet rastavio i probao staviti par milimetara kartona ispod hladnjaka da ih podignem,jer sam mislio da ne sjednu dobro,ali nije pomoglo.Počeo se uključivat i na Fifi,tak da nema veze koju igru pokrenem.Probat ću još Artic Silver pastu nabaviti,a dotle nek miruje,u međuvremenu se budem na kompu zabavljal
Malo mi je ta pasta čudna,jučer sam ga opet rastavio i probao staviti par milimetara kartona ispod hladnjaka da ih podignem,jer sam mislio da ne sjednu dobro,ali nije pomoglo.Počeo se uključivat i na Fifi,tak da nema veze koju igru pokrenem.Probat ću još Artic Silver pastu nabaviti,a dotle nek miruje,u međuvremenu se budem na kompu zabavljalUskoro će ti se početi uključivati nakon što se podigne sustav.
Kakav zrak ti puše iz konzole?
Mlacan
Velim,konzola se ne grije nimalo.Od kad sam zamijenil termalnu pastu konzola je znala radit po 12 sati bez prestanka nekad i vise i na dodir,ispod hladnjaka,sa strane i iza bila je mlacna ne vruca.
PS4 Overheating
Uspio sam za vikend pregrijati PS4.
Igrao sam nekih 2h Transistor. Javio mi se prvo s zvucnim signalom "bip", ali posto sam imao slusalice nisam bio siguran, da li je to PS4 ili PC. Posto mi se dvadesetak sekundi nakon toga PS4 skroz ugasio usred igre, zakljucio sam da je "bip" dosao od PS4.
U zelji da vidim sto se dogodilo primio sam PS4 i slucajno sam ga upalio, pa nisam vidio koje je boje svijetlo na njemu (kasnije u tekstu ce te saznati zasto je boja svijetla vazna).
Normalno se upalio, ali sam se bacio na googlanje (na PC-u). Dosao sam do informacije, da se najvjerojatnije radi o pregrijavanju. U tom slucaju bi svijetlo na konzoli trebalo svijetliti crveno. Nazalost to ne mogu potvrditi, jer sam slucajno upalio konzolu kad sam je pomicao, a stoji u nezgodnom polozaju. Naslonjena na vertikalni zid, gornjom povrsinom.
Vjerujem da je najveci problem prasina unutar konzole.
Odmah sam ga ispuhao ustima, koliko sam bolje mogao. Skinuo sam i gornji dio koji se skida kod promjene HDD-a.
Definitivno ga treba ispuhati kompresorom, te bi bilo idealno kad bih uklonio plastiku prije toga (premda mi se to bas i ne da).
Nakon ispuhivanja radio je nornalno i duze od 2h, tako da je to kratkorocno pomoglo.
Jucer sam primjetio dok je mali igrao DriveClub, da se ventilator dosta cuje, vjerojatno vrti na vecoj brzini ili mi se mozda cini, posto sam tek sad poceo obracati paznju na to.
Mislim da sam negdje procitao, da mozes natjerati ventilator, da se vrti neko vrijeme max brzinom pritiskom na tipku.
Pa cu to isprobati cim nadem, jer mozda izbaci jos prasine van.
Vidio sam neke nastavke s ventilatorima koji se prikljuce na zadnju stranu. Premda ne vjerujem da oni pomazu, naprotiv mislim da odmazu. Trebalo bi s prednje strane (ili koje vec dolazi usisni zrak), a ne na zadnjoj strani gdje ide ispuh.
Vjerojatno je bolja solucija hladnjak za laptop (kako ima na par youtube videa), premda nema s donje strane nikakvih otvora kroz koje bi taj zrak dospio unutar kucista, ali ipak malo hladi preko plastike.
Vjerujem da sam izasao iz igre u XMB izbornik cim sam cuo "bip", bi se temperatura smanjila i konzola se ne bi ugasila.
Svrha posta je "pomoc" svima kojima se konzola ugasi u sred igranja. I da vide da nisu jedini :
#Overheating
Op znaci pocelo je sa toplinom
Ja sam primjetil da mi se konzola cula jace prilikom infamousa te killzinea di se jos jace cula..
Sve ostale igre,normala..
Ja sam primjetil da mi se konzola cula jace prilikom infamousa te killzinea di se jos jace cula..Tako je bilo i meni, glasnoća venta je varirala od igre do igre ali opet sve u granici normale. Sada nakon 1god buči na sve igre jednako, i to čim ih pokrenem. Buka venta je za nevjerovat, vrišti, gotovo da ne čujem igre.
Sve ostale igre,normala..
Nisam pametan, mijenjati pastu ili ostaviti ovako, pa dokle ide. Jer čitao sam da ljudima ni nakon izmjene nije bilo bolje.
Ja i dalje vjerujem da je najveci problem prasina. Pasti treba par godina da se stvrdne i izgubi funkcionalnost.
Gledao sam jucer jedan teardown i vjerujem da je dovoljno skinuti donji poklopac, izvaditi napajanje i to bi trebalo biti dovoljno za koliko-toliko kvalitetno ispuhivanje prasine.
Ali time gubis garanciju, jer moras skinuti naljepnice koje su preko serafa.
https://www.youtube.com/watch?v=CahIHYCUtws
Zna tko dal postoji još koji dućan u Zagrebu osim na Trešnjavci koji prodaje Acrtic Silver paste?Da konačno probam osposobiti plejku nakon tri mjeseca
Zna tko dal postoji još koji dućan u Zagrebu osim na Trešnjavci koji prodaje Acrtic Silver paste?Da konačno probam osposobiti plejku nakon tri mjesecahttp://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=arctic+pasta
Ocito samo Chipoteka?
Danas ujutro baš bio u Chipotecu u Arena centru i kupio arctic silver ceramique 2 i nažalost nije pomoglo.Sve fino očistio i nanio pastu,konzola je radila tiho jedno tri sata i nakon toga javlja se jet engine.Na dodir mlačna, pogotovo sad kad sam stavio novu pastu,još je manja temperatura nego kad je bila coolermaster.Bojim se da ovaj kvar ne mogu otkloniti,nabavit ću čepiće za uši i deri dok se ne razleti po sobi 8)
Danas ujutro baš bio u Chipotecu u Arena centru i kupio arctic silver ceramique 2 i nažalost nije pomoglo.Sve fino očistio i nanio pastu,konzola je radila tiho jedno tri sata i nakon toga javlja se jet engine.Na dodir mlačna, pogotovo sad kad sam stavio novu pastu,još je manja temperatura nego kad je bila coolermaster.Bojim se da ovaj kvar ne mogu otkloniti,nabavit ću čepiće za uši i deri dok se ne razleti po sobi 8)Također sve po starom .
Promjenio pastu (MX-4) ali buka i dalje prisutna. Pogotovo ove zahtjevnije igre kao Witcher, Unity i sl. vent radi na zadnjoj mogućoj fazi. Jet je mala beba za to :(
Da ne odlaze možda senzori od venta ako konzola nije previše vruća dok ventilator radi tako glasno?
ibor4you moramo si frižider staviti u sobu i u njega plejku,valjda se onda ne bi vent palio kao da sto vragova iz njega vrišti
Nemrem tak igrat,prevelika je buka,a kaj je najbolje sad kad sam stavio novu pastu konzola je *ebeno hladna na dodir nakon dva sata rada,a ventilator vrti na najjače.
Jel tko s foruma probao stavljati novu pastu ispod "heatspreadera"?Mislim da bi trebalo izvaditi samo CPU i staviti novu pastu ispod i da bi to riješilo moj problem.Našao sam neke tutoriale na utubu pa se trenutno psihički pripremam na pothvat
Evo video:
https://youtu.be/_RYSnYL2XQw
Edit:
biver možda je kod mene to,a kolko sam skužio daj senzor na ps3 bi trebao biti ispod cpu
Meni je također buka bila dok sam igrao Witchera.
Ali to ide sve pod normalno, igra zahtjevna, lito je došlo, ništa čudno.
Izgleda da sam riješio problem ventilatora,sad radi u nečujnom modu
Dok sam skidao metalni poklopac oštetio sam foliju od cpu i sad se upali na dvije-tri sekunde,dva put beep i ugasi se,a crvena lampica nastavi žmigati.
E je si ga shebo sada
RIP.
Nema veze,s onakvim ventilatorom je ionako bio neigriv.Idem ga probat još jednom rastaviti pa možda malo kartona ispod hladnjaka staviti,možda nije sijelo kak treba,osim ak taj mali komadić folije ne igra neku veliku ulogu