Divinity: Original Sin 2
Nabavio i ja igru.: ) Počeo s Faneom (undead) koji mi je uz to wizard. Nisam stigao dalje od početka, pa zasad ne mogu reći ništa previše. Startao na classic težini.
I da, tehnički detalj, malo me začudilo da igra traži više od 2 GB za high teksture. Meni je stoga ne medium, a ostalo sam stavio na high. Kad ti i indie igra šalje ovakvu poruku, bit će da je došlo vrijeme za skoru nadogradnju računala.: p
Opet se igra original dok se čeka najava konzolaške verzije..
Nekih 22 sata i još sam u na otoku, (Act 1 od četiri koji je ujedno i tutorial)
Nemam nešto previše vremena za igranje pa to ide sporo, ali igra postaje sve bolja i bolja. Kada se nabavi bolji gear i mnogi skillovi borba postane neusporedivo bolja! Već sada ima fantastičnih lokacija, a kažu da je to ništa šta sljedi nakon tog početnog otoka.
Također uvelike se hvali muzika koja krene od drugog acta...
Trenutna ekipa od koje još troje nose source collar; Fane / undead; pyro, Red Prince / tank, Lohse / healer; hydro i moj lik Sebille / rouge
Haha, imamo identičan party (doduše i nije da ima stotinu likova) i uloge. Samo što je kod mene Sebille huntsman/pyro, dok Fane ima i geomancer specijalizaciju zbog healanja sebe, a tu je i RP koji ima isto geo spec. Dobra stvar kod Fanea je što se može zaraziti otrovom i regularnim napadom takvih oružja.
Inače, i ja sam na skoro 30h i još uvijek sam na prvom actu. Kako mi se čini, ne bude ovo išlo ispod 100h, kao i slučaju prethodnika uostalom. Upravo sam sinoć riješio quest za Winter Dragona i nabavio full Braccus set za RP-a. sad sam istražio praktički cijeli otok, osim jednog područja sa shriekersima I da, glazba totalno rastura, prezentacija je jako lijepa...jedina mana koja mi smeta je nezgodno scrollanje s kontrolerom. Da je barem svaki RPG ovakav.
Odigrao sam početak, samo prvih 15-20 minuta i već me privlači 10 puta više od prvog dijela. Sada ponovno u character creation i krenuti u pravi prelazak. Igra je stvarno predivna i činjenica da su svi dijalozi voice actani je za pohvalu.
GOTY
Samo da određeni ne podivljaju pa dobijem prodaju u japanu...
Samo da kažem da vas već na kraju prvog acta (chaptera 3) očekuju teške odluke. Nikad dosad nisam u nekom RPG-u ovako nešto vidio, ali čitajući komentare na internetu, ovo je stvarno hrabra dizajnerska odluka.
Samo da kažem, nakon par sati igre, ovo je RPG i pol. Ajme meni koliko sitnih detalja, lijepo napisanih questova, fenomenalnih dijaloga i karizmatičnih likova. Stvarno fenomenalan posao. Primilo me i ne znam kad će me pustiti.
doktor1 ili Zero pitanjce oko Acta 1.
Jel Act 1 završava bijegom iz utvrde?
Ljudi, samo 2 kratka pitanja:
1. Da li MORAM igrati jedinicu da bih shvatio što se ovdje dešava?
2. Da li je omjer priče i borbe zadovoljavajuć, ili igra ima zbilja previše teksta? (kao, primjerice, Torment: Tides of Numenera, kojeg nisam mogao igrati duže od početnih 20 minuta)
Ja ti nisam igrao jedinicu. Poceo ju tri puta i uvijek odustao nakon 30-45 minuta. U dvojku sam se bacio bez znanja o jedinici i za sad se bez problema snalazim.
Omjer je odlicno odraden, rekao bih 55% brbljanja i 45% borbe s time da mozes povecati ili smanjiti omjer ovisno o tome kako vodis dijaloge u igri. Tako da je poprilicno balansirano s dovoljno slobode da sam sebi fine tuneas.
ili igra ima zbilja previše teksta? (kao, primjerice, Torment: Tides of Numenera, kojeg nisam mogao igrati duže od početnih 20 minuta)Apsolutno svaki tekst ima voice acting tako da se čitanje svodi na razne knjige ako te zanimaju!
Tako je. I to stvarno kvalitetan voice acting. Pogotovo ona crna mačka u Fort Joy.
doktor1 ili Zero pitanjce oko Acta 1.Tako je, cijeli taj chapter se vrti samo oko toga. Dalje ćeš vidjeti.: )
Jel Act 1 završava bijegom iz utvrde?
Veigue - 1. Ne, ali je poželjno. I neki bitni likovi iz jedinice se vraćaju (barem sam jednog dosad sreo). I cijela situacija s Braccusom Rexom je tim jasnija, kao i sama fama oko Divinitja.
2. Nema previše teksta, niti likovi previše pričaju. S obzirom na to koliko dugo traju borbe, to bi još ubilo dinamiku svega. Ovako je idealno. I knjige u igri su kratke, u najboljem slučaju par odlomaka kraćeg teksta.
Hvala momci na odgovorima! :
Ovo za tekst sam pitao... gle, da ne ispadne da ne znam čitati... ono kako je u Tormentu napravljeno mi se nikako ne sviđa. Lik stoji na mjestu, a narednih 20 stranica teksta mi objašnjava što se dešava oko mene (takve mi stvari idu lagano na penis), napraviš par koraka i opet ista stvar.
Je, kužim. Ni ja ne bih mogao neki CRPG s puno teksta igrati na konzoli jer sam već prilično ćorav i još bez sinkronizacije to ne bi išlo (što ovdje nije slučaj). Ovo je druga priča, stvarno je sve tu na svom mjestu i već prilagođeno čak i za igranje iz fotelje. Trebali su simultano launchat i na konzole, ali što je tu je. Barem je dosad već izašlo nekoliko zakrpa, pa će to na kraju biti samo bolje za ekipu koja bude igrala naknadno.
Inače, naišao sam dosad samo na jedan veći bug, kada mi se zacrni ekran u areni u Driftwoodu. To se dogodilo par puta i izgubio sam koji sat samo na tome, ali sam na kraju i taj dio prešao (inače se radi o opcionalnom questu). Poslao sam error log Larianu, pa valjda to budu popravili, ako nije specifičan problem za moju konfiguraciju.: p
Tek sam na drugom Actu, no već vidim da će mi ovo biti igra godine. Svaka čast ako ovo nešto nadmaši. Ako nastavi ovako kvalitetno, ne samo igra godine, nego jedan od najboljih RPG-eva ikada.
Hoće. Sljedeće područje (odnosno područja) će ti biti i bolje. Garantiram.
https://youtu.be/WKIkHcTU5xI