Nešto dojmova nakon cca osam sati provedenih u igri...
Za početak, ovo je u svakom segmentu bolje nego prethodnik koji je ionako bio vrhunska igra! Jedinica nas je očarala sa vrhunskom turn based borbom dok su priča i likovi bili sekundarna stvar na kojima nij ebio toliki fokus te nisu bili ni loši, ali niti nešto specijalno.
Igram sa Sebille jer mi je njena prgava osobnost odlično napravljena; u razgovorima je fantastična:
Rekao bi da je sami taj lik kvalitetnije odrađen nego svi naši kompanjoni skupa u jednici, (Bairdotr koja je došla u obliku DLCa je bila super lik u prethodniku).
Kao šta sam reko u postu gore voice acting naših suputnika je zbilja dobar i jako im daje na prepoznatljivoj osobnosti... Čito sam da su mnogi htjeli da je naratovorov glas onako stariji, promukli i mistični no zapravo ovaj malo otkačeni baš paše ovoj igri jer iako je ton igre dosta ozbiljniji nego kod prethodnika i dalje je to Larian sa svojim pizdarijama i tu i tamo otkačenim razgovorima...
Također fora stvar kod Sebille tj Elfova je ta šta im je normalno da pojedu djelove tijela mrtvih likova te tako doznaju nešto o njima, a često i nauče novi skill ukoliko je lik bio napredniji. No zbog toga su me već par puta odbili u nekom razgovoru nazivajući me ljudožderom itd...
U ekipi su mi još Red Prince, Lohse i Fane za kojeg sam upravo našao Shapeshifter masku i jedva čekam da probam neke stvari koje sada neću spojlat! Samo da još nađem vražiji faceripper
Po pitanju priče jedinica nije bitna no ako se je prešla to može biti samo plus radi nekih poveznica, hintova i ostalih zanimljivih stvari.
Dakle, likovi i priča - dva koplja iznad prethodnika! Htjeo bih i imat sve, ali ograničeni smo samo na tri kompanjona!
Tu je i toliko poznata borba koja sada uz vertikalne mogućnosti daje potpuno novu perspektivu! kako sam tek na početku još nemam niti 5% "abilitija" te nemogu o novim mogućnostima jer još nisam toliko napredan; trebalo mi je sedam sati da napokon nabavim kakav takav armor za svoje likove.
Igram na Tactitian mode težini i igra je jako teška, ali ja to preferiram; za taj mod piše da AI koristi okoliš i predmete mnogo pametnije pa sam se odlučio za njega te čitam da je Classic prelagan! Pa ćemo vidjet kako će se stvari dalje razvijat...
Grafički je igra mnogo ljepša od prethodnika sa ozbiljnijim tonom i kvalitetnijom prezentacijom i efektima; već su na samom početku neke lokacije od kojih zastaje dah...
Jedna bitna stvar je ta šta imamo više opcija kako izaći iz zatvora u kojem se nađemo nakon brodoloma te nismo vezani za lineran put već možemo odabrat onaj koji nam najviše odgovara!
Ovo su tek početni dojmovi jer sam tek zagrebo površinu i siguran sam da će dojmovi biti samo pozitivnij kako budem zalazio sve dublje u igru!
Inače, imo sam tri CTDa sa GOG verzijom, ali čini mi se da do njih dolazi kada se alttaba!