Priča je klasični evil vs good, dok su likovi nepamtljivi (osim jednog maga koji je u igru čak stigao naknadno, ako se ne varam). Ima tu nešto lorea, ali to nije u prvom planu. Za dvojku očekujem kudikamo više. Avellone im je sigurno velik plus.

Avellone je samo radio na loreu za undead rasu!
Ali plus je šta imaju više ljudi koji su radili na priči i lilovima; pa veš po ovim spotlight videoma se vidi da su likovi 20x kvalitetniji!

U jefinici su sa dlcom došli Bear and Daugtr; dva lika mnogo kvalitetnija od ostalih.

Kada dođem sa posla ću napisat o nekim mehanikama koje dolaze sa likovima...

Bear? Misliš Bairdotr? A ja sam mislio na Jahana. Morao sam sad gledati na Divinity wikiu da se uopće sjetim njihovih fakin imena.

Znači definitivno idem na undeada, sad kad znam tko je sudjelovao na njihovom razvoju. Šteta što Avellonea nisu više angažirali, koliko se sjećam, potvrđeno je još prošle ili pretprošle godine (ili čak ranije) da sudjeluje u izradi D 2.

Prica je bila mlaka u prvom dijelu ,sva razbacana sa ponekim zanimljivim elementom,al generalno vrlo genericna.

To samo vise govori kolko je sam gameplay dobar i bez problema je nosio jedan rpg kod kojih je prica ipak dosta bitna.

Inače šta se tiče likova u ovom nastavku...

Svi ovi spotlight videi u kojima nam predstavljaju likove predstavljaju i igrive likove i one koje možemo uzeti u družinu!
E sada, ako mi uzmemo npr Lohse za našeg lika, (Loshe Spotlight Video) nećemo imati njen quest i ona neće random maltretirati ostale NPCe i likove u igri, (na 0 - 0 u njenom videu se vidi da ima nekih "problema" koji su uzrok tog random maltretiranja).

Tako će valjda svaki lik imati neku svoju specifičnu pizdariju i quest, (nisam siguran da će svi imati quest, ali pošto imaju razrađen background vjerujem da hoće);

You'll recruit up to three companions to help in your quest, each character as detailed as your own, with their own origin stories and motivations. We’ve built a dynamic relationship system between you and your party members: expect all shades of friendship, rivalry and yes, even romance.

Spotlight - Sebille:

https://youtu.be/FCiKL1IMYaA

Sve u svemu očekujem mnogo više od jedinice po pitanju likova i priče te vjerujem da će Larina to odradit jako dobro! Naravno, iz igre neće izbaciti sav humor koji je njihov poznati trademark...

I da... Još dva dana; samo neznam u koje vrijeme izlazi kod nas... Vjerovatno 14.09 oko pet popodne...
A Larian je stavio ovo na Facebook prije četiri sata:

Tako će valjda svaki lik imati neku svoju specifičnu pizdariju i quest, (nisam siguran da će svi imati quest, ali pošto imaju razrađen background vjerujem da hoće);
Da, to bih očekivao u nastavku s obzirom da je bilo i u prethodniku. Likovi su triggerali te svoje osobne questove u određenom trenutku, ali većina njih je bila kratka i nisu baš oduševljavali. Nadam se da su i to popravili.

...i da, ovaj fakin OST:

https://www.youtube.com/watch?v=pEWvTTYUZZE&list=PL3eRFEF-NHBGk02cgWJFouUpGfJ0PdqYU&index=73
I sada je muzika odlična! Ovo je Main Menu:

https://youtu.be/DN-Dcwq4i2g

Malo zaigro EA i mogu reći da je grafički dosta ljepša od prethodnika sa nešto "ozbiljnijom" prezentacija...
Odmah na početku srećemo kip od Baraccus Rexa - bossa iz prvog dijela...

I koliko vidim, svaki lik ima svoj odvojeni quest u dnevniku

Danas, 17!!

https://youtu.be/xL7_U7oWJzk

Divinity: Original Sin 2 is a great RPG... and the best strategy game since XCOM

The writing - Original Sin II’s biggest improvement over its predecessor is the writing, by far. It’s not that Original Sin was bad per se, but the story was pretty simplistic and often played second fiddle to the combat systems.
That isn’t the case this time around. While combat is still prevalent in Original Sin II, the bits of story I’ve seen so far are already more interesting, the stakes more immediate, the characters more fleshed out than anything in the first game’s opening hours.

Odigro dva sata i mogu samo reći da sam oduševljen!
Ono, samo voice over apsolutno svih, ali svih pa i nekih tamo bezveze likova u CRPG igri je jednostavno nevjerovatran!

Uzeo sam Sebille jer mi se baš sviđa lik...
Voice acting naratora, Red Princea i Lohse je odličan; Red Prince baš zvuči kao umišljeno govno, a Lohse jednostavno tako mora zvučat  :)

Danas će past cijelopopodnevno igranje...
Igram na Tactician težini mi mogu reći da je...teško!

Samo bacaj slike, ovo izgleda odlično! Baš se vidi kako je krcato sitnicama.

Samo bacaj slike, ovo izgleda odlično! Baš se vidi kako je krcato sitnicama.
Nisam prešo 5% igre, a neke lokacije su već sada stvarno odlične!

Nešto dojmova nakon cca osam sati provedenih u igri...

Za početak, ovo je u svakom segmentu bolje nego prethodnik koji je ionako bio vrhunska igra! Jedinica nas je očarala sa vrhunskom turn based borbom dok su priča i likovi bili sekundarna stvar na kojima nij ebio toliki fokus te nisu bili ni loši, ali niti nešto specijalno.
Igram sa Sebille jer mi je njena prgava osobnost odlično napravljena; u razgovorima je fantastična:

Rekao bi da je sami taj lik kvalitetnije odrađen nego svi naši kompanjoni skupa u jednici, (Bairdotr koja je došla u obliku DLCa je bila super lik u prethodniku).
Kao šta sam reko u postu gore voice acting naših suputnika je zbilja dobar i jako im daje na prepoznatljivoj osobnosti... Čito sam da su mnogi htjeli da je naratovorov glas onako stariji, promukli i mistični no zapravo ovaj malo otkačeni baš paše ovoj igri jer iako je ton igre dosta ozbiljniji nego kod prethodnika i dalje je to Larian sa svojim pizdarijama i tu i tamo otkačenim razgovorima...

Također fora stvar kod Sebille tj Elfova je ta šta im je normalno da pojedu djelove tijela mrtvih likova te tako doznaju nešto o njima, a često i nauče novi skill ukoliko je lik bio napredniji. No zbog toga su me već par puta odbili u nekom razgovoru nazivajući me ljudožderom itd...

U ekipi su mi još Red Prince, Lohse i Fane za kojeg sam upravo našao Shapeshifter masku i jedva čekam da probam neke stvari koje sada neću spojlat! Samo da još nađem vražiji faceripper
Po pitanju priče jedinica nije bitna no ako se je prešla to može biti samo plus radi nekih poveznica, hintova i ostalih zanimljivih stvari.

Dakle, likovi i priča - dva koplja iznad prethodnika! Htjeo bih i imat sve, ali ograničeni smo samo na tri kompanjona!

Tu je i toliko poznata borba koja sada uz vertikalne mogućnosti daje potpuno novu perspektivu! kako sam tek na početku još nemam niti 5% "abilitija" te nemogu o novim mogućnostima jer još nisam toliko napredan; trebalo mi je sedam sati da napokon nabavim kakav takav armor za svoje likove.
Igram na Tactitian mode težini i igra je jako teška, ali ja to preferiram; za taj mod piše da AI koristi okoliš i predmete mnogo pametnije pa sam se odlučio za njega te čitam da je Classic prelagan! Pa ćemo vidjet kako će se stvari dalje razvijat...

Grafički je igra mnogo ljepša od prethodnika sa ozbiljnijim tonom i kvalitetnijom prezentacijom i efektima; već su na samom početku neke lokacije od kojih zastaje dah...

Jedna bitna stvar je ta šta imamo više opcija kako izaći iz zatvora u kojem se nađemo nakon brodoloma te nismo vezani za lineran put već možemo odabrat onaj koji nam najviše odgovara!

Ovo su tek početni dojmovi jer sam tek zagrebo površinu i siguran sam da će dojmovi biti samo pozitivnij kako budem zalazio sve dublje u igru!

Inače, imo sam tri CTDa sa GOG verzijom, ali čini mi se da do njih dolazi kada se alttaba!

Strah me ovo instalirat. Mislim da ću bit nedostupan za život dok ne pređem.

Upravo se instalira !!!

Nisam spomenuo prije, odličan mi je novi sistem kako funkcionira armor...
Ako nekome treba par savjeta; onaj tko je igro jedinicu vjerovatno sve zna - http://www.pcgamer.com/divinity-original-sin-2-guide-beginners/

Da armor sistem su super napravili dodaje jos takticiranja u borbu. Igrao neka 2 sata i pohvale prije svega idu muzici koja je fenomenalna,gameplay standardno dobar i origin likovi su super. Samo rijeci hvale za sad.

Samo nemoj žurit! Pogotovo ako igraš na Tactitian težini!
Ja sam nakon sedam sati krenuo isponova sa Sebille i toliko toga sam propustio da me sram  :)

Mnogi se žale kako ih neprijatelj one hita, a ulaze u borbu u onim početnim krpicama i vilama naspram full armored NPCa!

Pravi je gušt bio lvl 3 ja protiv lvl 3 krokodila i našamarat ih sa magic dmg uz upotrebu okoline!
A uzu to nagrada su teleportacijske rukavice koje....
A te rukavice omogućuju pristup mejstima koja su se činila WTF?

Pet pal! 
Voice acting kod raznih životinja je vrh vrhova! Kada sam razgovaro sa rakom na plaži umro sam od smijeha! 

Kao šta kažu "recenzije u procesu" - Larian je napravio nevjerovatan posao!

Inače ovo je jučer bilo na Steamu  :

Krenuo sam i ja, 10tak sati u igri, za sada vrh. Puno toga se doradilo, toliko načina za taktizirat, strava. Svakoj borbi pristupam drugačije, baš su dodali puno toga. Skupio sam ekipu, rokam pomalo, početci su najtezi dok ne slozim armore malo, ide mic po mic.

Volim kako ta igra ima toliko sadržaja a na samom sam početku još uvijek.

Sve kradem u igri; moja Sebille je jedna totalna prgava lopovica  :)
Sada sam se ušuljo na glavni kat utvrde i sve ću pobrat 

I da muzika u igri jer vrh vrhova!! Kada u ovoj prostoriji krenu orgulje....
Larian je napravio čudo!
Obavezno štivo za sve ljubitelje CRPGa! I bilo bi dobro da se odigra i jedinice ne samo zbog nekih poveznica i hintova u priči između dva naslova već da se vidi koliko je ovdje sve dignuto razinu više!

Doktore jesi živ? Nemoj dobiti krvni ugrušak u nogama.