RPG-ovi se vracaju na velika vrata. Trenutno najbolje igre su rpg-ovi Dragon Age i Bloodborne. Ne samo najbolje nego i najpopularnije. Najveci hype oko nadolazecih igra je upravo jos jedan rpg - Witcher 3! Sve konkuriraju za najbolju igru godine i cekaju se nastavci.
Ali dolazi nam jos i Persona, Final Fantasy i remake i novi nastavci, nova Zelda, jako uskoro Xenoblade Chronicles X, Fable... Svakakvi veliki EPIC hitovi. Sto znaci da se rpg-ovi stvarno vracaju na velika vrata i zato sam otvorio ovu temu gdje mozemo pisati o rpgovima, raspravljati, najavljivati... Uglavnom sve sto se tice o rpgovima na kozolama, nebitno dal su odigrani ili se igraju ili ce se tek igrati.
Popis je tu da se vidi sto je sve izaslo. Lijepo je imati ovakvu temu gdje je popis svih rpg-ova ikad izaslih. Ispod svake slike je dopuna gdje cemo nadopisati naslove koje smo slucajno zaboravili. Tako da kroz neko vrijeme imamo ultimate popis svih rpg-ova, makar mislim da smo vec sada jako blizu. Cura mi je jucer postala ovaj popis na reddit i vec ima oko 16 500 pogleda i preko 160 odgovora, sto znaci da je bila lijepa reklama za rpg a i za ovaj forum. Nekima smo morali objasniti sto je FFA a neki su vec nasli da fali FF tactics na mom popisu kojeg cu odmah nadopisati.
Uglavnom, svasta se tu vidi. Recimo kako za jako malo novaca mogu kupiti NDS i igrat hrpu dobrih rpg-ova. Kako je XBOX360 imao neko vrijeme finu dominaciju sa rpg-ovima kao sto su Last Odyssey, Mass Effect (ipak izasao i na PS3), Blue Dragon.... Pa i Witcher 2... Uglavnom fina sjecanja se bude.