Moje osobno mišljenje o igri:
Dobio sam igru u srijedu, hvala bogu prije svih recenzija i reviewa od youtubera, metacritica i svega.
Ničega nije bilo na netu i baš sam sretan zbog toga. U prvih 6 sati sam se osjećao jako loše jer to nije bila igra koju sam igrao na gamescomu 2019. godine. Zatim nakon tih uvodnih 6 sati sam praktički dobio po prvi put nekako svoju slobodu. Tu su ponajviše pogriješili s obzirom na recenzente i novinare - jer ljudi imaju velika očekivanja odmah u startu s obzirom na sve naslove kojima smo počašćeni u zadnjih nekoliko godina.
Biomutant je spor i sporo dolazi do onoga doista dobroga u igri. U startu sam znao da se to recenzentima neće svidjeti. tj bojao se toga jer mi igra osobno draga.
Kako sam dobio tu svoju slobodu u open worldu, tko bi rekao, igra je postajala sve bolja. Išao sam gdje sam htio, rješavao sam ono što sam ja htio. oni su pokušali neki semi open world u startu gdje ti ipak nameću neke stvari koje ti ne želiš.
U jednom trenutku sam se našao da sam se više bavio side questovima nego glavnom igrom. Zašto? Prvo bili su mi zabavni, a drugo negdje oko pola igre sam shvatio da je priča jako kratka. Ja osobno ne volim završiti prvo priču i onda lutati, pokušavam odugovlačiti što duže da me priča drži napetim. Što mi je nivo bio veći, skillovi bolji to sam više uživao, a mogu reći da i nakon 20h igre sam i dalje našao neprijatelje koja sam doslovce po prvi puta viđao - to mi je bilo super.
Plus igra nudi fakat mogućnost na neki način preživljavanja, gdje za neka područja moraš doslovce imati dva odjela, koja prvo moraš pronaći i slično.
Ja na kraju sam sada level 45 i imam 52h u igri, daleko više potrebno od platine. Fakat sam uživao u samom gameplayu.
Isto tako ja sam igru igrao nekoliko dana bez novog patcha i igrao sam ju u 4k na PS5 - bila je predivna. Čak imam neke slike. Sa tim novim patchom dosta toga su porušili nažalost.
Pišem ovo jer mi je žao, po meni igra definitivno ne zaslužuje takvu ocjenu na metacriticu. Ja bih joj dao ocjenu barem 78 do 82, ali bi preporučio da se kupi dok bude na popustu.