renda Pročitao sam tekst i zapravo je ispalo točno kao što sam očekivao, a mogu to svesti na jedan odlomak.
I personally like looking at weird things. I spend enormous amounts of time just roaming around in video games and looking at things that catch my attention. This is a valid way to enjoy Biomutant, and if you like to play games this way (I actually do), I think you’ll really like this game.
Ja sam jako uživao u Vampyru. Bila mi je zabavna igra, svidjela mi se priča, svidjeli su mi se likovi, svidjela mi se borba. To i dalje nije igra kojoj bih dao visoku ocjenu. Zašto? Jer to što se meni svidjelo, ne znači nužno da je odrađeno dobro. Borba zna biti neresponzivna, likovi su loše animirani, priča ima rupa i popraćena je nerijetko upitnom glasovnom glumom.
To što ja volim čistiti svaki upitnik u novim Assassin's Creedovima ne znači da je to kvalitetno dizajniran sistem istraživanja.
I na kraju bih istaknuo da mi ovakav pristup ostavlja dozu dvoličnosti. Zapravo, iz vrlo jednostavnog razloga. Kada je TLOU2 bio pohvaljen od strane kritike, a razapet od strane igrača na Metacriticu, tada su recenzenti bili validni, a igrači nisu. Kada je SkillUp bio jedan od rijetkih s kritikama na račun TLOU2, onda on nije bio validan, ali ostali, oni koji su hvalili igru – jesu. Kada kritika da slabije ocjene Biomutantu, a igrači naginju na pozitivnu stranu, onda kritika nije validna, ali igrači jesu. Kada većina kritizira igru, ali postoji manjina koja ju brani, onda je ta manjina validna, ali većina nije.
Mislim da nije u redu se postavljati kao na klackalici gdje se validacija nečega temelji na tome što mi želimo čuti. Ti želiš da Biomutant bude dobra igra, zato i ističeš one koji su u manjini. Isto kao što želiš da TLOU2 bude dobro prepoznat pa ističeš one u većini. Istina je ta da to je li igra dobra ili nije tebi možda neće utjecati na faktor zabave. Ako tebi igra dobro sjedne, bit će ti zabavna. To ju ne čini odličnom, dobrom ili lošom. To ju čini igrivom i onakvom kakva odgovara tebi. Za zaključak o kvaliteti igre treba na nju gledati s jednog objektivnijeg stajališta. Onoga koje gleda koliko je dobro zadovoljen grafički aspekt, koliko je kvalitetno implementirana borba, koliko je priča kvalitetno izvedena ili pak koliko raznovrsnosti igra nudi u svom otvorenom svijetu. Tada se može pričati o tome je li igra dobra ili nije i to je ono što recenzenti (većinom, naravno da ima iznimaka i pristranih osoba) rade.