Tribaš uzet u obzir da oni u reketu ne mogu branit ništa, doslovno ništa. Igrači poput Josepha i Powella koji su neki prosjek su ulazili u reket i radili probleme, da ne kažen da je Tucker skaka u napadu šta je sramota za ekipu koja se bori za naslov. 2 metle na slabom istoku nisu neki uspijeh jer eto Boston koji je ekipa malo iznad prosjeka drže 1st seed na toj konferenciji, a tamo i nema ekipe sa nekon silon u reketu. Neznan kako bi se Cavsi snašli protiv Sprusa sa njihovon centarskon linijon.
Thompson je dobar skakač u napadu iz natrčavanja i to je to, ništa više od toga, ne vridi niti približno pare koje daju za njega.
Ta obrana u reketu je najveći problem, a u napadu su na -1 sa Thompsonon.
Valančiaunas je jućer na slaboj statistici bija isključivo zato jer su Derozan, Joseph, Powell itd forsirali šut za 3 i šut sa poludistance, čovik je poentira večinu lopti koje je dobija 1 na 1 licen prema košu, al je tih lopti bilo malo.
Iako se ne slažem sa tolikom isključivošću (nije da ne mogu baš ništa), kako sam i napomenuo gore, definitivno je to jedan od slabijih aspekata njihove igre... Ali ja bih rekao da je prilagođena današnjici... Nema više spektakularnih petica, prošlo je vrijeme Shaqa, The Dreama i sličnih... Čemu onda trošiti salary cap na centre... A vidljivo je da imaju igru sa kojom mogu zaustaviti bilo koju ekipu.
Da se razumijemo, nisam neki fan Clevelanda, da ne bi mislio da ih branim iz slijepe ljubavi :) Samo se nisam mogao složiti sa tonom koji je sugerirao da su u biti jako loši i da se, eto tek toliko, provlače... Danas su centri atavizam, arhaična kategorija koja trenutno nije "in"... Uostalom, pogledajte statistike šuteva iz reketa i šuteva za 3... Svake sezone je taj omjer sve bliže 1.
I opet, moje mišljenje je totalno suprotno, uvijek ću radije pogledati Aldridgea nego Korvera... Ali takvo je vrijeme :)