- Uređivano
Kingdom Come: Deliverance
- Uređivano
Nakon najave dvojke utuko preko dvadeset sati u igru. Mnogo bolja igra nego kod izlaska. Kada se tome dodaju još naprednije grafičke opcije, quality of life modovi, hardcore mod pravi je užitak biti u cipelama, (stalno prljavim) smotanog Henrija.
Mislim da ću prednaručit golden edition dvojke. U jedinici imam 160 sati, ali je nisam prešao. Uvijek bi čekao patch pa kretao ispočetka, pa bi dodali novi sadržaj pa ispočetka itd. No sada je vrijeme. Imam Royal Edition sa svim DLCima, svim sadržajem i u isčekivanju nastavka ovo se prelazi.
A dvojka se direktno nastavlja na jedinicu; mislim da su rekli da su prošla dva, tri dana između radnje u igri.
Kakvi ljenivci, nisu izbacili 60fps update za igru.
Imam ovo na Epicu (možda i na GOG-u). Kontam si barem probati jer me zainteresirao KCD2. Igra i dalje djeluje vrhunski s grafičke strane.
- Uređivano
Danas nastavio igru nakon 2g i dosao do Runta, boss borba. Ubio sam ga! Otrov na mac i bockanje u glavu. Jedno 10 puta.
- Uređivano
Šta odlučiš u jedinici nema posljedica za dvojku…. A sada….
Priča se nastavlja doslovno na kraj jedinice i ovaj njihov video odlično rezimira radnju:
OK, neće biti isti filing nakon šta u jednici upoznaš likove kao Capona i ludog svećenika Godwina, (koje upoznaš u jednici, pogotov ludi Capon, a pojavlju se ovdje i to kao bitni likovi) jer ih kroz igru upoznaš i vidiš koliko su bedasti i odlično odrađeni.
Ali nakon kakvih 6 sati u dvojci, garantirano mogu reći da je dvojka tri koplja kvalitetniji proizvod od prvog djela! Pogotovo borba; i dalje zahtjeva "skill" ali sve je puno brže, sa više animacija i opcija
Kao šta sam reko u KCD2 temi, dvojka je igra kakvu je Warhorse htejo isporučit kada je izašla jedinica! Tada nije mogo zbog određenih limita.
Ja osobno smatram da bi trebalo odigrat jedinicu da možeš cijenit likove i glavnog lika u nastavku.
Kakve budale, kakvi mazohisti.
Zadatak ovako ide: Moram otici u Merhojed i ispitati zarobljenika. Dođem po noci, nalutam se ko ker dok sam nasao straza a strazar me ne pusta kaze pitaj sefa. Sefa nema, tek se u jutro pojavio. Ne pusta me. Kaze neki virus hara selom, zaražen je i zaobljenik, moras naci lijek pa ces pricati s njim. Odjasem u manastir, pitaju koji su simptomi. Vratim se nazad u Merhojed da ispitam oboljele. Uđem u jednu kucu da vidim neku zenu a tamo me napadne njen muz i šaketamo se 10min. Idem u drugu kucu, covjek umro a zena ce mi reci simptome ako ga sahranim. Odem kopat rupu ali nemam lopatu. Odjasem do kovača da kupim lopatu. Usput izljecim rane od šaketanja u spa centru. Obavim sve to, ukopam lika, imam info idem nazad u manastir. Trazim po knjigama dijagnozu i sad ja moram sastaviti lijek. Tu sam stao… to be continued
- Uređivano
Danas sam skontao da u igri nije najgora borba (lajkam bockanje macem) nego lutanje po naseljima i trazenje NPCa vezanih za quest. Koja je to lomljavina i guglanje. Igra se trebala zvati Super potrčko. Pa te u procesu uhvati glad, spavanje, izvrnes stopalo, noć, nedozvoljen upad u posjed itd. Pa mozganje i cjenkanje sa trgovcima, overload…Citavo gaming vrijeme danas izgubih na 1 quest
solidmerlin upravo si opisao Oblivion, Skyrim, RDR
- Uređivano
Da, samo što u Bethesdinim igrama već nakon 5-10h hodam ko baja i nitko mi ništa ne može (osim ako kompletno ne sjebeš razvoj skillova i ništa ne ulažeš u combat related), ubijam zmajeve kao najobičnije Draugre i sl. F:NV je barem imao skaliranje neprijatelja neovisno o tvom levelu, makar nisam siguran je li to bilo samo za određene dionice ili cijelu igru. Ovo mi djeluje kudikamo zahtjevnije, što zbog borbe, što zbog tih "realnih" mehanika koje valjda obogaćuju iskustvo. Doduše, ja vidim da slučaju Merlina više frustriraju.
Borba mi je bila OK, ali srećom u nastavku je bolja.
A to istraživanje mi nije smetalo, takva je igra.
No opet u nastavku je i to bolje….
Nikad nisam ovo igrao, pa ajde da probam prije nego krenem s nastavkom i na pragu sam da odustanem nakon par sati i to samo zbog lockpickinga. Koji mrtvi, mlohavi kurac je ovo?
I ne, stavit u postavkama na simplified nije pomoglo.
- Uređivano
Ja sam danas zavrsio igru bez i jednog: lockpickinga, savior schnappsa i save and quita.
Mislim da je od velikog znacaja da se zavrsi prva igra jer se odma nastavlja i bas mi je drago sto sam se vratio nakon 2g i zavrsio je.
Lockpick nije obavezan, zaobiđi ga.
Ok, u potpunosti sam svladao lockpicking i na hard. Tehnika je mutava, ali koga briga - stavim kontroler na stol ispred sebe, desni analog kontroliram s dva prsta desne ruke, a s lijevom okrećem mehanizam. Easy peasy
I dalje me iritira nepotrebno zakompliciran gotovo svaki sustav koji postoji, ali uhvatilo me. Baš me uhvatilo, ima nešto u scenariju i world settingu posebno. Kako se to veli na engleskom - rough edges na svakom koraku, ali majku mu, u srednjem vijeku smo. Dobro je ovo.
Danas riješio početak igre, lajkam zasad, iako borba djeluje podosta šlampavo. Sve ide na ultra high u 144 efepesa, baš bombon za oči. Hvala Epicu na poklonu.: p Sad se još skida HD texture pack, uključujući onaj za audio.
Onog očevog dužnika propalicu sam nalupao ko vola u kupusu, ali naknadno, pa je ispalo da sam ga pokrao kad sam mu uzeo ono što je trebao platiti kao dug. Kasnije sam još odbio frendove kad su onom Švabi krenuli raditi spačku. Ne mislim se nikome dodvoravati, Henry je i suviše dobro odgojen da bi se spuštao na tu razinu, heh. RIP za roditelje.: (
U dvorcu sam i sad Henry hoće ići pokopati starce. Ova gospoda me ne puštaju (jer je ludost s obzirom da je po tom dijelu zemlje harače Sigismundove čete), pa sam stoga kupio lockpicke nakon što sam pokrao stražarnicu da bi se opet vratio i pokrao oklop i oružje kako bi nesmetano "undercover" izašao iz dvorca (što mi je stražar "nevino" sugerirao). I sad bih valjda trebao još ukrasti i konja ako ne želim taljigati pješice ko zadnja budala do prvog područja. Ili bih to trebao steći poštenim radom možda?
Do kraja igre ću vjerojatno postati sve ono što ne bih trebao biti, kad već persuazija ne prolazi i za svaku sitnicu gubim reputaciju. Počinjem kužiti zašto ljudi vole ovu igru.