Kada je BF1 izasao prebrzo sam napisao dojmove koji su bili pozitivni. Kasnije kada sam skuzio nedostatke jedinica mi je bila najgori nastavak u serijalu.
Upravo zato sam zelio BF5 odigrati malo vise da ne pogrijesim kao s jedinicom. Nakon 22 sata evo mojih dojmova.
Necu previse pisati o manjku sadrzaja i odluci da se sadrzaj koji je trebao biti dostupan odmah na pocetku dodaje kasnije.
To je fail jer je odmah u startu odbilo dosta igraca i zbog toga je bilo dosta kritika. Ali eto...tako je kako je.
Što se gameplaya tice BF5 je najbolji naslov jos od trojke.
Gunplay je odličan ( pricam o coreu, nisam ni ulazio u modove gdje je novi TTK niti mislim da je to problem jer imas izbor ). Napucavanje stvarno ima gust i TTK je odlican. Mislim da su te dvije stvari najvaznije za bilo koji FPS. Jako zabavno i zarazno.
Manjak municije, to što se health ne regenerira, gradnja fortifikacija, supplyja itd. je odlicno za gameplay. Klase imaju puno vecu vaznost i bitno je da u squadu imas assault, medica i supportera. Stvarno se vidi da je potrebno da squad ima svaku klasu.
Kao i svaki BF prije petice i ovo je onaj isti run and gun gameplay ali u nesto manjoj mjeri nego prije.
S obzirom da je TTD manji nego prije ne mozes uvijek trcati kao muha bez glave po mapi.
Potrebno je da se vise drzis covera i da se tim krece zajedno.
Nakon dugo vremena BF mi ima onu dozu zaraze da me tjera da odigram jos jedan mec vise.
Kada bih isao traziti neka mane to bi bile mape. Nema ih puno i nisu mi bas nesto. 3 su mi dobre, 2 boze sacuvaj a ostale srednja zalost...
Sada je sve na DICE-u. Ako izbace dovoljno kvalitetnog sadrzaja i zadrze igrace BF5 ce biti odlican naslov.
Ako to ne naprave BF5 ce kao i Battlefront 2 brzo otici u zaborav.