Russell P1 nakon prvog kruga. Pazite što sam rekao.
Ali kaj je Hamilton radio, zabio se u boksu dok je vozio 15 kmh. I time zeznuo i sebe i Bottasa. Makar mislim da i bez toga ne bi stigli odvesti još jedan krug. I onda se još izvrti i zabije u ogradu. Možda si je sad mjenjač oštetio. Šteta što nisu Ricciardo i Alonso našli još 2 desetinke da budu ispred Hamiltona, bilo bi zanimljivije. Ali svejedno, prvi trojac se ne bori za naslov i nema što previše izgubiti, a namirisat će odličnu priliku za pobjedu/postolje. Hamilton može biti itekako zabrinut, pogotovo što na lošoj strani starta. No i dalje mislim da će pobijediti, ali samo ako bude startao P4 i ako bude cijela utrka suha. Ako bude pokoji pljusak tokom utrke, e onda će biti svega... Ali imamo garantirano barem solidnu utrku. Hamilton će se morati probijati do prvog mjesta, Bottas i Perez sigurno nisu zadovoljni sa P7/9, a LeClerc i Verstappen startaju iz zadnjeg reda i sigurno se obojica nadaju da mogu barem do P6, a Verstappen i nešto više.
Genijalne kvale, kiša je baš začinila stvari koliko je trebalo. Sutra se nadam suhom startu i povremenim pljuskovima tokom utrke, čisto da malo i na intermedijima odvoze.
EDIT: Negdje sam pročitao da je ovo prvi puta nakon 2004. da su McLaren, Ferrari i Williams u TOP3 nakon kvala.
Russell opet ispred Mercedesa, a nije mu čak ni najbolji rezultat sezone u kvalifikacijama.