Evo tu i par videa da stavim:
Vidi se da sam nahajpan kad 2 puta skvičim ko dijete kad su LeClerc i Norris bili blizu sudara 😁
I tu se vidi jedva u daljini kako Riccardo skače sa bolida
Što se tiče same utrke, bila je vjerujem zanimljiva. Kako nismo znali točnu udaljenost između bolida kao gledatelji preko TV ekrana, računali smo ju u duljinama autiju. Znam da mi je bilo zanimljivo vidjet Bottasa jedno 15 dužina autiju zaostatka, da bi sljedeći krug bio možda 3 dužine i onda bi na velikom ekranu ulovili kako prelazili nekoga na kočenju za prvi zavoj. Sudar Verstappena i Hamiltona, znam da smo svi na tribini bili začuđeni prvih par sekundi, a onda su ljudi počeli slaviti jer je bilo očito da Ferrari ima šansu za podij.
Što se tiče sudara, rekao bih trkaći incident i ne bih nikome dao kaznu. No i Verstappen mora biti pametniji, on uvijek ko manijak ide do kraja, i to cijenim zbog njega, ali ne zna popustiti, pa nije ni čudno da je došlo do sudara. On je istu stvar napravio Hamiltonu na početku i Hamilton je otišao sa staze da ne riskira sudar. Verstappen nije. On je išao do kraja, makar možda i nije bilo mjesta i eto dogodio se sudar.
McLaren očekivano imao super formu u Italiji i pobijedili su fair and square. Mislim da bi Ricciardo pobijedio čak i da nisu Mercedes/RBR imali problemle u boksu, a kasnije i sudar. Stvarno je super vozio. Vidjeti ga kako uvijek ima savršen izlazak iz Parabolice, već tamo oko 15 krugova prije kraja sam bio siguran da pobjeđuje.
Sve u svemu čarobno iskustvo. Ako će te ikad imati prilike, otiđite uživo na utrku. Ja znam da ćemo još koji put otići uživo u budućnosti.