16 vozaca unutar takoreci sekunde na 2. treningu. Ocekujem vrhunac vikenda sutra u kvalama.

Ovo je sjajno. Daj mi i ovakve utrke.

Ovo je vjerojatno najblizi Q1 u F1 povijesti. Od Bottasa na 2. mjestu do Vettela na 13. ima oko 2 i pol desetinke.
Tsunoda sa velikom greskom zaostaje 7 desetinki i svejedno nedovoljno. Ne tako davno, sa 7 desetinki zaostatka bi komotno mogao biti 4. ili 5. u kvalama. Ludnica ce biti kvale do kraja.

Ali Q3 je pokazuje realnu situaciju. Nažalost.

Da, malo antiklimakticno na kraju, posto su svi bili sporiji na kraju. Mercedesi i Verstappen imaju tih pola sekunde viska koje iskoriste u Q3. Veseli dobra forma Ferrarija.
Za sutra ne ocekujem puno, ocekujem da ce najznimljivije biti u prvih 20 sekundi.

zontra

zontra Za sutra ne ocekujem puno, ocekujem da ce najznimljivije biti u prvih 20 sekundi.

E tako i žena meni kaže. 😑

Vettel je odron, ako se ne popravi do sredine sezone, to je to od njega u F1.

Heat
      Što s njim? Stroll i Perez su bili unutar pola desetinke prošle sezone u kvalama...

Nexus Vettel je četverostruki prvak, a sad redovito gubi od Strolla. Ako ne vidiš problem, ne znam onda.

Vettel definitivno nije odron, no zasigurno je razočaravajuć i više nije onaj stari kad je bio gotovo nepobjediv. Treba priznati da Stroll postaje sve bolji vozač, a ja sam baš dosta po njemu pljuvao. Ocon je isto bio pomalo razočaravajuć prošle godine, ali ove stvarno super vozi. Ali je npr. nevjerojatno koliko Latifi i Mazepin zaostaju za svojim kolegama. Sad samo treba vidjeti jel Schumacher toliko odličan, ili je Mazepin toliko loš. Teško odrediti kad imaš najgori bolid na gridu.

Pogledao sam i usput vremensku prognozu, kažu nešto kiše oko podneva i oblačno kroz utrku. Možda nas pomazi sreća pa padne koja kapljica tokom trke.

Heat
          Svi koji su promijenili ekipe gube od kolega...testiralo se samo jedan ipo dan, a vozači koji su ostali u ekipama imaju prednost nad novima jer su bolidi vrlo slični kao i prošle godine.

Ako to to nije jasno, onda stvarno...

Stroll je bolji od mnogih razvikanih imena. Ima par podija, pole position, odličan na kiši...samo treba temeljitije pratiti F1, a manje čitati gluposti od drugih.

wooddiebone
          Što? Ricciardo je još i najlošiji od te četvorke do sada.

Lošiji od Alonsa?

Možda u primeu, ali Alonso nije ni sjena sebe već godinama.

Perez i Danny su tu negdje. Dobri midfielderi sa dobrim potencijalom za puno više.

Jedva čekam 2022. i budget gap.
          Trebali bi vidjet puno realniju sliku vozača.

wooddiebone
            Govorim o ovoj sezoni, jer vozači koji su mijenjali ekipe nisu na razini kolega u istoj ekipi. Ponajviše radi manjka testiranja (maksimalno jedan ipo dan ove sezone) i radi činjenice da su bolidi zbog korone ostali zamrznuti za ovu sezonu, pa vozači koji su ih "naučili" prošle godine imaju prednost nad kolegama.

Ricciardo, a pogotovo Perez imaju vrhunske momčadske kolege, usporedba je bezveze. Zabrinuo bih se za Norrisa da već sad gubi duele, a Perez svejedno ne može biti bolji od Verstappena.

Kad smo već kod Norrisa, stvarno me jako ugodno iznenadio ove godine, baš fantastično vozi. Kroz par godina nadam se da ćemo imati borbe Verstappena, LeClerca, Norrisa i Russella za naslov.

Norrisu predviđam najmanje jednu titulu.
            Nadam se da će ju u McLarenu dočekat i da mu Verstappen neće baš svaku šansu uzet kad Hamilton konačno popusti.