Zavrsio jucer igru. Na kraju jos jedno jako ugodno iznenadenje. Stvarno sam odusevljen igrom, nisam uopce ocekivao tako nesto. Inace nisam fan horora i ovo mi je valjda tek druga horor igra koju sam odigrao (ovo me vise zastrasilo nego Resident Evil 5).
Atmosfera i likovi su najjaci aduti igre, naprosto su fenomenalni. Trebalo mi je oko 10 sati da rijesim igru, bas koliko traje i radnja u igri i stvarno sam bio napet kroz cijelo vrijeme, a kroz neke dijelove sam doslovno stajao i igrao koliko sam napet bio. Jump scareova ima dosta, ali opet nemas osjecaj da su nabacani. Dobro su tempirani i kvalitetni makar ce te neke ocekivati. Svih 8 likova je jako dobro isfilozofirano sa svim svojim prednostima i manama i lako je moguce da ce te mijenjati misljenje o njima kroz igru, mozda bas zato sto ce te i dijelomicno vi oblikovati njihove postupke i misljenja.
Radnja je isto jako dobra sa dosta kliseja, ali opet svjeze prezentiranih. Iskreno, kad su ubacili nadnaravne elemente u zadnjoj trecini, malo sam ostao razocaran, no i oni nekako pasu u cijeli taj Until Dawn univerzum i stvarno su dobro ukomponirani.
Tragovi i totemi su odlicna stvar jer produbljuju pricu i mogu dosta utjecati na istu. Da ne kazem koliko mi je bio zanimljiv onaj filmic koji se dodatno otkrivao kako smo skupljali toteme. To o rudnicima u 50-ima mi je bila prezanimljiva prica. Skupio sam oko 80% tragova i totema i ni u jednom trenutku nisam osjetio dosadu radeci to. Budem danas i ostale skupio.
Kazem jos jednom, prica je stvarno kvalitetna, vuce te i vuce da igras dalje. Sto se tice odluka u igri napokon je netko dao toliko ogromnu vaznost samima i stvarno sam imao dojam da je apsolutno svaka odluka vazna za pricu. Nema ih mozda toliko kao u Telltaleovim igrama, ali tamo je 95% njih nevazno, ovdje je svaka vazna.
Od likova su mi na kraju Mike i Sam najbolji. Mike je na pocetku bio bas jerk, da bi mi do kraja postao najbolji. Pametan i hrabar, on je valjda i najzasluzniji sto imam prezivjele na kraju. A i njegove 2 dionice su mi valjda najbolje u igri. Obje u sanatorijumu. Prva jer smo doznali vise o povijesti planine, a druga jer je bolesno napeta. Ono bjezanje od Wendiga... e nisam mogao sjediti, a onda je bilo jos i par dionica gdje sam morao mirno drzat kontroler. Uf, genijalna epizoda. Sam mi je od pocetka bila odlicna. Snalazljiva i pametna, nesto sto ostale zenske bas i nisu imale.
Sto se tice prezivjelih, samo su mi troje prezivjeli. Matt, Jessica i Sam. U jednom trenutku sam mislio da mi je valjda samo troje ostalo prezivjelo da bih malo kasnije skuzio da su mi svi zivi, ali svejedno sam ih dosta ubio do kraja. Chris mi je prvi umro zajedno sa onim strancem. Zajebao sam se sto sam Ashley htio ubit u onoj Joshovoj sali pa me nije htjela pustit u kucu kad je Chris bjezao od Wendiga. No i Ashley je ubrzo umrla. Kad sam krenuo u potragu sa Sam za Mikeom cuo sam onaj zvuk. Mislio sam da je Jessica i izasao provjerit, kad ono Wendigo me zajebaoi otfikario glavu. Emily sam upucao kao Mike, jbg, mislio sam da ce postat Wendigo. Josha je ubila Hannah Wendigo, jbg, nisam ju otkrio prije. I na kraju Mike. Njega sam s namjerom zrtvovao da spasim Sam. I neka, umro je kao heroj specen na raznju . Nisam htio riskirat da umru i Sam i Mike pa sam zato njega zrtovao. Sa Mattom i Jessicom sam najmanje igrao. Tj. s njima u drugoj polovici jedva da smo i igrali, ali sam ih uspio spasit.
Sve u svemu, odlicna igra, nesto drugacije, i stvarno svima preporucujem da ju odigraju sad kad je besplatna. Ja cu je odigrat jos nekoliko puta, sigurno.
9/10