Možda hoće, ali Starcraft je mao ogroman userbase prije izlaska dvojke od kojeg su do danas izgubili više od polovicu, uz to da u RTS žanru nema nikakve konkuirencije Starcraftu već godinama. Više ne da je glavni adut esporta općenito nego nije više ni za sam Blizzard, Hearthstone ga je davno pretekao, mislim da je i Hots.
Igra je zanimljiva, lijepo izgleda i siguran sam da će bit zabavna na neko vrijeme, ali nemam velike nade da se održi kao esport.
Podcjenjuješ Blizzard.
Oni su de facto izmislili koncept "game as a service". Launch ovoga je tek početak priče.
Slijedi peglanje igre narednih 10-ak godina, mnoštvo (e-sports) turnira, gomila novog sadržaja i što sve ne. Vjerojatno će dodatno monetezirati igru na kozmetiki likova, iako osobno totalno podržavam old school koncept buy-to-play. Plus, odlučili su se igrin lore prikazati kroz seriju kratkih animiranih filmova, umjesto da su forsirali nekakvu kampanju u igri. Nije slučajno, budući da ciljana publika ne šljivi previše klasične kampanje u ovakvim naslovima + bolje iskorištenje resursa za MP + pristupačnost cijelog koncepta i što sve ne.
TLDR; neće igra uzdrmati tržište poput WoW-a, no vidim da ima taj "Blizzard štih" u sebi - fokus na zajednicu, gomila opcija i ideja igrivosti "easy to learn, very hard to master". Svojevrsni potpis još uvijek jednog od najbitnijih razvojnih studija u gamingu općenito.
EDIT:
Isprobao betu danas. Nezz, prezadovoljan - vizualno predivno, totalno drugačiji stilovi igre od lika do lika, velik fokus na party gameplay (tank, healer, damage, support), dobro strukturirane mape, sustav napredovanja i onaj neki jebeni osjećaj da igraš Blizzardovu igru.
Neću uzimati sada odmah na launchu, al' budem vjerojatno uskoro.