Napokon mi je jučer stigla igra! Odmah nakon uvodne animacije znao sam da se čekanje isplatilo.
Mislim da su rijetki oni koji nisu prešli ili igrali ovo remek djelo. Ako ste slučajno u toj skupini onda "trk" po remake i ispravite tu veliku grešku.
Po svim slikama, trailerima, videima znalo se da su ljudi iz Bluepointa napravili odličan posao. Ali tek kad se vidi uživo možeš reći, na ovo se čekalo jako dugo. Jer ako neke igre (u ovom slučaju umjetnost) trebaju remake onda je to Shadow of the Colossus!
Krenuo sam prelaziti na hard. Nije puno teže ali je zanimljivije i realnije. Kad te Colossus od 100m zgnječi, a ti izgubiš malo energije nije baš ili ako padneš s velike visine i ostaneš živ. Na hard se treba malo više paziti i to je to. Prešao sam prva tri bossa i skupio sam već sat i po. S tim da statistika računa baš čisto vrijeme provedenih igrajući. Dosta sam trčao-jahao uokolo diveći se prirodi. E da i ubijao sam guštere.
Grafika je apsolutno predivna, neke scene jednostavno ostavljaju bez daha. Zvukovi su također vrhunski (isplati se igrati sa slušalicama), kontrole su popravili ali tu i tamo zna se osjetiti deja vu "nezgrapnih" kontrola.
Atmosfera je priča za sebe! Baš osjetiš da si sam u tom predivnom zabranjenom mjestu na kraju svijeta. Od početka igre imate samo mač, luk i strijele i to je to. I naravno vašeg najvjernijeg prijatelja Agra (konj). Borbe sa svakim Colossi i put do njih je jedna zagonetka (ajmo reći).
Teško je riječima opisati ovo remek djelo. Treba doživiti avanturu iz prve ruke. Mjesto na kojem se odvija radnja predivno je i ima svega. Od pustinje, šume, špilja, kamenoloma, građevina, jezera ma baš svega. Svako malo staneš i diviš se ljepoti i zagolicaš si maštu pitajući se tko je sagradio ovo, što se dogodilo na ovom mjestu, tko je prvi došao tu..
Nevjerojatno koliko je opuštajuće galopirati tim svijetom. Pa kad te svako malo prati orao (možda ga je Dormin poslao da te nadgleda?). Morao sam jesti te sam se vratio u glavni izbornik. Nakon nekog vremena bez diranja kontrolera, pokrene se loading i prebaci na Agra koji sam jaše u blizini Wandera koji spava-čila pored shrine-a. Ne mogu se sad sjetiti da li je to bilo na PS2 ali skroz je fora.
Kad znaš da si fan nekog serijala