nisam jos ni the last guardian odigrao i sad je i ovo izaslo . nisam uopce pratio razvoj i ne mogu vjerovati koliko dobro igra na pro u 60 fps-a izgleda. shvatio sam da je remake ali jel se stvarno sve od nule ponovno moralo programirati ili kako to funkcionira kod ovakvih igara?
shadow of the colossus je meni fenomenalna igra ali ipak ico mi je drazi, jednostavno mi atmosfera za nijansu vise odgovara. nadam se da bi sony mogao napraviti remake i ico-a ako se ovo pokaze uspjesnim. mislim da su sanse male, iako su obje igre po mnogocemu minimalisticke shadow ipak ima puno bolje gameplay elemente s "ubijanjem kolosa", neznam koliko bi imalo smisla jer ico je po pitanju igrivosti dosta siromasniji i neznam kako bi ga publika koja ga danas po prvi puta igra prihvatila.
Na koji način je ICO siromašniji od Shadow of Colossusa po pitanju igrivosti?
Shadow of Colossus je prazna igra s 16 protivnika.
Ok,iz nekog razloga unatoč tome kaj je igra praktički prazna,većina(bar mislim)ljudi koji ju igraju,to ne uzimaju/uglavnom ne uzimaju za zlo.
Pa ni ja.
Colossusi su hodajuće zagonetke,minidungeoni možda čak.
I u kombinaciji s soundtrackom i još par elemenata stvaraju fantastičnu atmosferu zbog čega ja i ti možemo preći preko toga da se radi o praznoj igri površine nekog Elder Scrolsa s "čak"16 protivnika... .
ICO je miniZelda.
Ok microZelda.😄
Po trajanju otprilike identična Shadow of Colossus.
U ICO-u ideš dvorcem i riješavaš zagonetke na praktički svakom koraku.
Neke su više kompleksne,neke su manje kompleksne.
Uz sve moraš još paziti na onu klinku da ju sjene il šta su već ne odnesu.
Kao i Shadow of Colossus igra ima neku atmosferu velke samoće,napuštenosti,unatoć tome kaj nisi sam.
Osjećaj beznađa bih čak rekao.
Sigurno sam zaboravio spomenuti još ponešto u svezi obje igre.
Ja nebih išao u dublje analize koja od tih dvaju igara je bogatija
igrivošću,jer su igre dramatično drukčije i ono što nude fantastično funkcionira u njihovom okruženju.
EDIT:
I da Shadow of Colossus Remake zbilja izgleda nevjerojatno lijepo.
Nije vrh vrhova gaming industrije,al je pri vrhu PS4 konzole.
No imam dojam da unatoć superiornoj grafici u odnosu na PS2,dosta lokacija mi izgleda manje atmosferično.
Kao da se nešto izgubilo u prelasku na novi enđin.
No ja sam samo vidjeo to na Youtube,a ne i igrao,pa bih možda promijenio mišljenje da zaigram.