Vidiš, meni je igra samo jednom crashala. Ali razmišljao sam da će mi se to desit baš na Classic modu jer sam takve sreće :)
Srećom, nije.
Imam dobre hintove za sejve, zapravo je dosta ljudi koliko sam sad čitao tako i odradilo. Nije teško toliko, ali zahtjeva strpljenja i da zapamtiš neke dijelove. Neki dijelovu su čista frustracija i ginuo sam uredno, ali samo zato jer su kontrole nekad tak mutave da sam se zabio u zid i naravno dobio po pichci :)
Dat ću neke hitnove za sejve, ali pod spoiler da ljudi ne čitaju ako ih ne zanima...
Prvi sejv nisam ispucao sve do prije Camere Obscure boss-a. Znači prvi boss, ona fina cura sa cirkularom u rukama,a je jako lagana jer se može izbjeć. I sve do nje, išlo je bez problema, nakon nje ulazite u onu galeriju i tam je sejv.
Chapter 1-2:
Apsolutno nema nekih problema. Kada dođete do prvog neprijatelja u onoj kući gdje mama šopa sina, ne pucajte, trčite na kat u sobu, tamo ima metaka za pištolj, Kad se spustite i ak mama bude dolje, bježite van. Pazite jer će doć iz vana još jedan gad.
Isto izbjeć i samo ravno.
Prije ulaska u safe house imate stealth dio, ako vas neko vidi, trčite nazad u šumu, dok ne odustanu. I malo po malo.
Chapter 3:
Nisam rješavao apsolutno nikakve questove osim nabavke prve sačmarice. Bez nje neće ići kroz igru. Skupit što više laganih ključeva jer će pomoć kasnije, dobre su nagrade, metaka će falit uvijek. Obavezno lomite sve kutije jer ima gunpowdera unutra. Ja sam skupio 6 ključeva ovdje ak se ne varam.
Preporuka je da sniper ipak pokupite, i njegove dijelove. Držao sam se lijeve strane mape, došao do vrha, pokupio sve za sniper.
U garažu i kuće nisam išao uopće. Onda uredno krenite prema main questu, usput obavezno otvorite drugi safe house, ubite ležećeg waklera harpoonom u glavu i odradite prvi dio. Kada dođu puzavci, vratitet se brzo natrag u restoran skroz u sobu gdje je Lily bila, tamo vas neće sljedit. Pričekajte da nestane, i možete dalje sljedit main quest. Tricky part je kada morate u onu veliki warehouse. Tamo Lily na kraju uđe i tu ima jedno 5 walkera. Obavezno stealth, samo bez žurbe. Ako vas skuže, trk nazad negdje iza kuća dok ne odustanu. Kada otvarate vrata warehousa napadaju 2 walkera tamo iza tih zaključainih vrata gdje je prekidač, navucite ih nazad, ima bačva koju možete zapalit. Olakšat će da ih ubijete, a možete ih dovršit i pištoljem. U warehousu će bit jedan walker iza čoška, trčite iza čoška prema njemu i uspjet ćete stealth kill napravit, ali morate bit brzi. Dalje je easy, napast će vas gmizavci pri izlasku.
Eh sad, trk nazad na stepenice blizu ulaza u warehouse, preglupi su da se penju iznad jedne točke. Tako da je tamo easy kill bez da vas taknu. Pištolj i eventualno po metak svakome iz sačme.
Na kraju će vas story odvest u safe house, samo trk nazad. Nikakvo pucakanje.
Chapter 4:
Eh sad zna bit malo veselije. Sada idite desnom stranom prema drugom safe housu, lakše je i nema puzavaca, ali ima tete s nožem pa pazite. Generalno nije teško samo pretrčat dalje. Prije ulaska u safe house je onaj krištavac, 1 hit kill, budite jako oprezni, samo stealth dok se ne okrene i onda unutra. Tamo vas više nebi trebali sljedit pa bi trebalo bit lako pobjeć unutra. I ako vas svi ganjaju, samo što dalje od krištavog, kad je blizu onda je 1 hit kill.
Tunel nebi trebao bit problematičan, svakog walkera da se ubit stealthom, ako skuže samo trk nazad dok ne odustanu, dosta su glupi, trebalo bi ić bez problema. Sve se da izbjeć, pazite se krištave naravno, ali ovaj dio i je zamišljen da se odradi stealthom.
Chapter 5:
Kada ste vanka, sljedeće je dama s cirkularom. Kad krene fajt, trčite u one bočne ograđene prostore, ulazak s južne strane. Ja sam odma lijevu stranu odradio. Kada ste unutra ona bi trebala pilit isto s južne strane, pazite da vam je blize kada ulazite jer ak nije pilit će sa sjeverne. Čim pili, sagnite se, izađite kroz sjever, ona će usput povuć kameru i usporit. Na ljevoj strani zdrade imate bačvu, pogodite je i otvorit će se put okolo. Trčite tamo, pazite na kablove. Skroz na sjeveru lijevo, jedan kabl morat ćete povuć ali nema veze jer će stvorit exploziv boltove koje pokupite al pazite da se ne raznesete. Unutra u zdradi, imaju još 2 walkera, samo polako, stealth kill. Nakon njih je scena i sejv.
Eto, to je PRVI SEJV. Traje oko 2h, i ja sam uspio od prve. Za dalje napišem nekad kasnije.
U principu dalje sejv je prije Stefana, treći sejv je prije fajta u kolibi, znači kad okrenete one panele da pustite krv, tad se vratite sejvat. Pa onda prije flamethrover bossa, kada izvadite čip iz glave u mrtvačnici, vraćate se na sejv.
Onda prije prolaska kroz vatru, peti sejv, to je nemoguće od prve uspjet dok ne popamtite patern. Pazite samo da ne krenete odma dalje, morate reć da trebate vremena da se pripremite. U ovom trenu ako nemate metaka možete igrat shoting gallery i otvorit lockere. Makar bi trebali imat dosta a i igra daje nešto sačme. Ja sam rokao lightning strelama prema kraju te vatre, jer je stomp kill kada ga roknete strujom ako nije zapaljen.
Dalje šestisejv je prije časnoga, prije ulaska u lift za do njega.
I zadnji je prije zadnjeg bossa. Tako sam ja odigrao. I bilo je teško :)