Fico Točno se vidjelo da je stvarno htio nastaviti u Barceloni, a novim ugovorom bi vjerojatno tamo i karijeru završio.
Zašto onda nije prije isteka produžio ako je htio ostati? Koliko sam razumio, da je prije potpisao produljenje, ovo novo pravilo za plaće ne bi imalo utjecaja na njegov ugovor. Meni se čini da je on htio pregovarati oko plaće, a slike gdje jedan dan plače u Barci, a drugi dan u Parizu osmjeh od zuba do zuba nakon potpusivanja ugovora od 40 milijuna godišnje isto nešto govore.
Fico Ne znam, no u najgorem slučaju bi trebalo onda na njemu zaraditi.
Koliko se uopće može zaraditi na takvom igraču bez neke forme i u tridesetoj u ovo doba korone gdje svim igračima ide cijena dolje?
Fico To je čitav plan za ljetni transferni period.
I kako je to išta promijenilo za Barcu s obzirom da nemaju za kiflu?
Fico Barcelona je ovo ljeto osigurala kredit od pola milijarde eura. Tim će se kreditom osigurati stabilnost kluba.
Koliko znam, time su samo vratili dio duga koji im je La Liga uvjetovala + zaostale plaće igračima.
Fico Isto tako, mislim da nisi ni svjestan koliko je Depay kvalitetan igrač i koliko se poboljšao u periodu koji je proveo u Lyonu.
Znam sigurno da na njega ne bi gledali na igrača koji je na razini za Barcu da su imali novaca za skupe napadače. Ne bi ni pomislili na njegovo dovođenje. Gledao sam ga u Unitedu i to je bio igrač baš za klubove u rangu Lyona. Nikakav igrač za sam vrh europskog nogometa. Možda je sad drugi igrač, možda se nije snašao u United, ali ko zna oće se snaći u Barci.
Ajde nije otpadak, ali je mlad i nedokazan igrač koji u City-u nikad nije imao mjesto u prvoj, a u Barci će izgleda nosit obranu s obzirom da se na Umtitija, Langleta i Arauja valjda više ne računa. Pique-a uopće neću spominjati jer on nikad nije bio top klasa.
Fico pa čak i Aguera koji je još uvijek bolji od većine napadača današnjice
Ovdje si ti jednu veliku glupost napisao. Bio nekad, ali on je svoje završio. Ozlijeđen valjda cijelu prošlu sezonu, a i kad nije bio nije imao mjesta u prvoj u City-u. Kad je i dobio priliku izgledao je izgubljen na terenu (ono što sam ja gledao). I evo ga sad je opet ozlijeđen u Barci.
Fico Uspoređuješ kruške i jabuke. Slučaj pada kvalitete Milana bio je povezan ne samo s klubom, već i s ligom. Veliki pad popularnosti talijanske lige doveo je do manje novca
Uspoređujem jabuke i jabuke jer je La Liga izgubila na popularnosti već s odlaskom Ronalda, a tek koliko će izgubiti s odlaskom Messija + situacija s koronom, varom i općenito pad zainteresiranosti ljudi za nogomet.
Fico Reći da nisu ništa uspjeli s Messijem u jednoj sezoni koju su takoreći igrali, a pritom bili kandidati za titulu je baš blesavo.
S obzirom na formu Reala i Atletica bilo je dosta teško ne konkurirati za titulu. Jedan City bi u La Ligi prošlu sezonu vjerojatno imao 20-30 bodova od drugog mjesta.
Oke, krivo sam gledao na tvoju rečenicu o nošenju igre, sigurno će Pedri, Fati i De Jong nositi Barcinu igru, ali na šta će to ličiti ko zna.
Fico Daleko od toga da ja tvrdim da će Barcelona pokoriti Europu za dvije godine, ali neki crni scenariji koji se ovdje spominju su baš pretjerani.
Pa i nisu pretjerani. Barca se vjerojatno nikad neće vratit u ona vremena kad su mogli bacati po 100-150 milijuna na igrače popust Dembele-a, Griezmana ili Coutinha ili davati jednom igraču kroz plaće i bonuse pola milijarde za par sezona. Taj njihov način vođenja kluba nije bio održiv, a korona je samo ubrzala neizbježno. Odlazak Messija jest veliki boost za financije jer mu ne moraju davati po 100+ milijuna godišnje, ali odlazak sponzora i vrlo vjerojatno razočarenje i nezainteresiranost navijača (dns došla vijest da su prodali upola manje godišnjh karata u odnosu na prošle godine) će uzrokovati još veći gubitak zarade. Tak da osim dolaska šeika u klub ne vidim scenarij u kojem će oni ikad više moći konkurirati samom vrhu europskog nogometa.