majke mi boli me glava citajuci vasa nebulozna prepiranja.
kao sto je cratos rekao, mijo caktas je pri produzivanju ugovora ugradio stavku u ugovor da hajduk moze napustiti u slucaju da netko ponudi €1M.
naravno, cifra je strasno mala ali isto tako hajduk kod pregovora s igracem apsolutno nema nista sto igracu zapravo moze ponuditi, granica za place je koliko sam nesto citao 120-130k €, vise od toga zaradjuju dinamovi igraci parkirani u lokomotivi. neki i visestruko.
igraci hajduka su svjesni toga, prosla su vremena kad se igralo za dispet, nogomet se igra zbog novca, igrac, u ovom slucaju je kod pregovora ocito pristao igrati za kikiriki, zna da ga klub ne moze placati vise od toga i da igra za duplo manje para nego potpune nule poput trebotica ili andrijasevica. naravno da ce traziti nesto od kluba. traziti ce da se stavi suma koja je realna, suma koju mogu platiti odredjeni klubovi i da si transferom osigura buducnost. citam danas bas u komentarima na fb, "kako to da je u klauzuli samo €1M i da je caktas u dinamu bila bi barem €5M", naravno da bi bila ali isto tako caktas bi zaradjivao tamo €300K a ne 100K. siguran sam i da je brbic htio da je ta suma u klauzuli €5M ali ne ide to tako, ne mozes samo drmnuti neku nebuloznu cifru i ocekivati da ce druga strana na to pristati.
mnogi bi htjeli da hajduk odjednom bude konkurentan, da dobija ponude od 7-8M za svakog igraca, da im igraci nemaju stavke u ugovorima po kojima se mogu prodati za samo milijun ili stavke u kojima se odsteta djeli 60-40 klub-igrac. nazalost, to nema veze sa stvarnoscu, dvije su strane u pregovorima a hajduk kao sto sam rekao nema novca da ponudi adekvatnu placu kod produzenja ugovora i mora igracu ponuditi gore navedene "nepopularne" stavke za klub. tragicno je to sve priznajem, ali bolje dobiti i €1M nego da se obeca igracu ono sto mu se realno ne moze isplatiti pa da on ode besplatno preko arbitraze i jos uz to sudski trazi ono sto mu dosad nije isplaceno.
po meni je hajduk izabrao realan i odrziv put prema rehabilitaciji medjutim bojim se da ce ga nerealna rezultatska ocekivanja u dalmaciji sprijeciti od toga da ikad stane na noge.