Malo čitam ovu temu, a i HNL, pa rekoh da ovdje napišem moje iskustvo:
Repku voim gledati, i podržavam ju uvijek, drago mi je da igra dobro, jer uz njihove dobre igre doživio sam puno lijepih trenutaka s ekipom.
Navijam za sve naše klubove kad igraju u Europi i uvijek želim da pobijede.
ARSENAL mi je u nogometnom smislu, najvažniji klub na svijetu….. i jedini…. svi drugi su mi u drugom planu.
Prije godinu dana sam saznao da postoji udruga navijača Arsenala, učlanio se u istu i preko nje sam uspio doći do karata za NLD te sam otišao u London na tekmu.
Nakon toga sam krenuo gledati utakmice u kaiću u ZG, gdje se dio navijača iz udruge i okuplja.
Sada, s odmakom od godinu dana, mogu samo reći da je su to pravi navijači, potpuno lišeni negative, mržnje, agresivnosti i bilo čega drugoga.
Idemo organizirano u druga mjesta u HR, gledati Arsenal i navijati za svoj klub.
Planiramo u 5. mjesecu ići na tekmu Arsenala, čak nas 30, jer ej udruga uspjela dobiti pravo na otkup 30 karata.
I to je smisao sporta i navijanja.
Ovaj vikend smo išli iz ZG (po drugi puta), nas 15-tak u Kaštel Stari, kod jednog navijača u pub. Lik je mlađi od mene 10-tak godina, a lud je za Arsenalom na najjače. Cijeli pub mu je u znamenju Arsenala. Tamo je još došlo 15-tak ljudi iz uže i šire okolice (nekoliko njih čak i iz BiH).
U nastavku vam dajem na čitanje (tko želi), članak koji je napisao novinar koji je došao tamo samo zbog nas. Pa možete osjetiti dašak atmosfere koji smo mi doživjeli ovaj vikend.
https://www.kastela.org/novosti/sport/73429-s-hrvatskim-navijacima-arsenala-u-kastelima-pogledali-pocetak-engleske-lige