Problem je što sa 18-19 neki već dobiju takve ugovore da se usereš. Zato toliko talenata propada, ja bi se isto ponašao kao idiot da sam dobio takve pare s toliko godina.
Potpišu unosne višegodišnje ugovore i razbahate se, ljepše je i lakše izlaziti i cugati, nego trenirati, slavni su pa su im sva vrata otvorena. Znaju da su se osigurali za cijeli život i nema više tog naboja koji ih gura. Naravno, čast izuzecima koji grizu i dalje, oni postaju svjetske klase.
Na stranu mladi talenti, jednostavno nema više te romantike u sportu kao nekad, sve se gleda poslovno. Došli su odraditi ugovor, jebe im se za klub i sve, plaća po ugovoru ide pobijedili ili izgubili. Toliko zarađuju da im neka eventualna premija za pobjedu ne znači ništa. Misle da su bitniji od kluba pa se ponašaju kao idioti prema suigračima i nestane kohezija u ekipi. Možda zvuči kao floskula, ali to je jebeni timski sport i ne može jedan igrač sam, a često se ponašaju kao da može (Mbappe neki dan, Ronaldo užasno toksičan, ponaša se kao da su svi sranje osim njega, u ratu s klubom). U Liverpoolu čujem da je Keita nezadovoljan statusom, a lik više vremena proveo u bolnici, nego na terenu i još se bahati. Liverpool mu nudi novi ugovor, umjesto da ga stjera u tri kurca van iz kluba.