Kratko samo da prokomentiram Community Shield i Superkup.
Community Shield je po meni zasluženo otišao Arsenalu. Bila je podosta ujednačena utakmica, no vidjelo se da se Arsenal probudio nakon pogotka i krenuo napadati sve agresivnijei agresivnije. Vrlo glup crveni karton Pedra, a pod glup mislim na njegov potez - klizeći start, podignuta noga, sleđa... Nepotrebno i na kraju presudno. Dopustilo je Arsenalu da zabiju gol u skoku (Nije da bi Pedro nešto pomogao u obrani, ali je njegov start uzrokovao taj slobodnjak) te im je dalo šansu da stisnu do kraja i ne dopuste Chelseaju da preuzmu igru što je i dovelo do jedanaesteraca.
Superkup također sasvim zasluženo pokupio Real. Iako su se sredinom drugog poluvremena izgubili te je United preuzeo igru, na kraju su se skockali i imali par stvarno odličnih prilika. Odlična obrana Navasa možda je i spasila Real prilikom onog udarca Rashforda. Iako, moram priznati da me United nije toliko razočarao igrom. Držali su se solidno, na tren i preuzeli obranu, no vidi se da im fali uigravanja. Nešto ne štima, ne doimaju mi se stalno kao momčad. S druge strane Real kad krene, onda stvarno krene. Nije mi pretjerano drag klub (trošenje ludih para kao i PSG, Man City, Man Utd s Mourinhom itd.), no treba biti objektivan i priznati da su trenutno najbolji klub na svijetu. Uigrani su, imaju talentiranu momčad i kvalitetnu klupu. Zidane je dovoljan autoritet da drži konce i ne bi me čudilo da u najmanju ruku vidimo Real u finalu Lige Prvaka, ako ne i opet na tronu. Zanimljiv početak sezone, bit će zabavno pratiti u svakom slučaju.