Nisam rekao da je Rakitić bio loš, ne volim da mi se u usta stavljaju riječi koje nisam rekao, već da je do gola bio bezvezan što i je. Prozvao sam ga protiv Juventusa gdje je u dvije tekme bio kriminalan i tu stojim iza svojih riječi, kao i što stojim iza toga da je bio nebitan igrač po Barcelonu do asista za Messija. Ne radi se tu o velikom periodu u utakmici, ali znao sam da će naši mediji jedva dočekati da ga nazovu kraljem Katalonije i metronomom bez kojeg Barca ne može, a do prije nekoliko kola su opravdavali Enriquea za onaj period kada ga ovaj nije držao u prvoj postavi.
"Had done little in the game before his thumping strike, which looked to have made amends for his performance. That said, he will be blamed for his lethargic attempt to get tight on Marcelo for the equaliser." 6/10
"Quiet display from the Croatian who was mainly concerned with defensive duties as Marcelo roamed wild down the left. Didn't get forward much but out of nothing smashed in a scorcher to send Barcelona ahead." 6,5/10
Drago mi je da nisam jedini koji nije impresioniran.
Što se Marcela tiče, čovjek je bio najbolji igrač Reala. Niti ga je previše Rakitić zaustavljao niti Sergi Roberto.
Ne može me više bit briga niti za Real niti za Barcelonu s obzirom da je jedini klub koji favoriziram u La Ligi već 15 godina u rasulu, tako da ovo nije nikakva osobna vendeta, već jednostavno ne vidim koju on dodatnu dimenziju daje igri Barcelone. Uspoređivanje sa Xavijem bi bilo smiješno, ali mislim da bi recimo od nekih prethodnih igrača, i Fabregas i Alcantara značili više po njihovu igru od Ivana. Inače sam ga jako favorizirao u Schalkeu i Sevilli, al njegova kampanja u Barceloni me još nije kupila.
Što se tiče ovog pitanja oko fair playa. Što nije fer u rušenju igrača na centru ? Mogao se zabiti u njega ramenom, ovaj bi pao, prošao bez ozlijeda, a Marcelo ili bilo tko drugi bi dobio zasluženi crveni. Niti jedno nogometno pravilo nebi bilo prekršeno. Kao što smo mi slavili Joea, i navijači Reala bi imali pravo slaviti bilo koga ko bi zaustavio taj napad.