Nije mi se dalo tipkat do sad, ali eto prošlo je dovoljno vremena. Nemogu reći da nisam razočaran sa rezultatom u srijedu, ali opet nemogu ni kriviti igrače na pokazanom trudu i mislim da je svakome jasno da nisu zaslužili ispasti u tako ranoj fazi natjecanja. Dapače, rekao bi da su zaslužili proći dalje više nego li Bayern, no dobro. Dalo bi se tu raspravljati o tome da je Allegri pogriješio još u grupnoj fazi, i da smo trebali ići na Dynamo Kijev, a ne na Bayerna, ali i to je prošlo svršeno vrijeme.
Što se tiče ove utakmice, ja znam da njega opravdavaju rezultati i statistika, ja znam da Conte nebi izvukao ovo iz ove ekipe, ali nemogu se ne prepustiti dojmu "što bi bilo da je tu netko drugi, a ne Allegri". Ultimativno je ispadanje njegova krivica jer niti jednu od dvije utakmice nije odradio 100% kako treba. Ruku na srce nije ni Pep, ali opet kada se ulazi u produžetke ipak prolazi ekipa koja je u naletu, i ekipa koja je iskusnija u takvim situacijama. Ovaj susret na Allianzu je maltene bio preslika onog prvog, samo sa zamjenjenim ulogama. Juve je stvarno igrao jedno od najboljih poluvremena ove sezone u svjetskom nogometu, stoperi su pokrivali savršeno i izlazili pravovremeno, bekovi neumoljivo rokali po liniji, sredina vršila stalni presing na lopti, a napad bio nemoguće brz. Morata je bio toliko sjajan, da mu čak opravdavam i onaj promašaj iako bi nam on donio prolaz. Ljudi su dosta pričali o tome da je trebalo iskoristiti te prilike (Morata, Cuardado, Lichtsteiner, Mandžukić u produžetku) i da bi to bila drugačija utakmica, ali zabiti i voditi Bayerna s 2-0 na Allianzu je već itekakav posao i trebalo je naći pravi balans između napada i obrane, i to je segment di je Allegri na kraju failao.
Povlačenje linije golmanu u krilo je bilo sulud potez, pogotovo ga tako rano povlačiti, i možda bi se dao ispraviti da nije učinjena kardinalna pogreška sa zamjenama. Kada je već povukao igrače toliko duboko, ekipa ti MORA imati dva igrača koja su eksplozivna i brza da naprave opću paniku protivniku kada krenu u kontru. Savršen primjer za to je gol kod 2-0, i iz potpuno suludih i neobjašnjivih razloga su upravo igrači koji su i zaslužni za gol, Morata i Cuardado, izvađeni, iako se vidjelo da mogu još i da ih nije svladao umor. Možda će zaboljeti neke naše navijače, ali uvođenje Mandžukića je okrenulo utakmicu u korist Bayerna. Nema dvojbe da je bio igrač utakmice u prvom susretu, ali nemogu vjerovati da je u ovakvom susretu u ovakvoj situaciji Allegri uveo igrača za kojeg je znao da je pod rekuperacijom, da nije fizički spreman, i da ne može odraditi ni 50% posla kojeg je odradio u prvoj utakmici. Juve se nije sastao sa loptom otkad je on ušao, i upravo je i bio direktan krivac za to u nekoliko navrata. Pereyra možda i nije imao toliki negativni utjecaj svojim ulaskom umjesto Cuardada, koji je morao ostati u igri, ali i tu je izgledalo kao da Allegri ne poznaju svoju ekipu i da ne može prepoznati situaciju na terenu. Pereyra jednostavno nije igrač za ovakve utakmice, te on može igrati kada se traži neka dominacija gdje će ga se postaviti ispred srednjih veznih i iza napadača (ono što je već tad igrao Hernanes). Krilni kontra igrač on nije, pogotovo ne kada uz njega ne igra više NITI JEDAN brzi igrač. Bilo je jasno vidljivo da Evra pati na svojoj strani, i da svi napada idu tim putem (uostalom zabili su oba gola preko te strane) i ne mogu vjerovati da ga se nije izvadilo u korist Ruganija koji bi funkcionirao kao treći stoper, ili u korist Asamoaha koji je oporavljen i koji nebi dao pedalj prostora nikome. Bilo tko tko prati Juve je zasigurno primjetio sve to, i jednostavno je šteta ispadati u susretu u kojem je i prosječnom nogometnom fanu jasno što je trebalo uraditi. Čestitam momcima na trudu, teško je igračima spočitavati išta i tražiti direktne krivce među njima, ali ipak boli što su na kraju mogli izaći kao heroji Europe (jer broj ljudi koje je bio na njihovoj strani je fascinantan, a pričamo o Juventusu), a na kraju su ispali zbog tako nekih banalnih i očitih stvari.
Što se tiče ždrijebova, ovaj za LP je stvarno nikakav. Wolfsburg će prestrašiti Reala doma možda i nadam se čak i iznenađenju, ali na Bernabeu će se na kraju vjerojatno čuti SIIIIIIIIIII; Benfica koliko god da mi je draga u dvije tekme završava sa minimalno 7 u mreži, al isto nadam se čudu; Pellegrini je preveliki lapan i mislim da nema pojma kako zaustaviti ili probiti PSG i nadam se da će ga Parižani zgaziti; dok u utakmici gdje me ne interesiraju previše ni jedna ni druga ekipa iako mi Barca djeluje ipak premoćno, Atletico je dovoljno prljav da u dvije utakmice nešto i napravi.
Europa Liga kud i kamo interesantnija. Sinoć svi rezultati očekivani doduše. Na Totiću se vidjelo da je odustao i da je fokus na Premiershipu, Liverpool očekivano zadržao prednost, Šahtar također odradio očekivan posao, kao i Sevilla, Valencia pod Garyem nije još dorasla da okrene uvijek u ovom natjecanju nezgodni Bilbao, Sparta Prag očekivano razbila Lazio što se trebalo dogoditi još u prvoj utakmici s obzirom na njihovu formu i kvalitet ove sezone, Braga bi možda dobila svejedno ali Bebek im je itekako pomogao i neće više nikada kročiti u Tursku, dok je jedino blago iznenađenje bila nula u Leverkusenu di sam ipak očekivao neki otpor Apotekara.
Što se parova tiče opet je interesantno, o BVB - Lvpool ne treba puno pričati, Bilbao - Sevilla također će biti izrazito neizvjesno, Šahtar bi morao iskoristiti premoć u kvaliteti kao i prednost domaćeg terena u uzvratu, dok Spartu vidim kako jaše dalje čak i protiv tog Villareala. Davno sam negdje spominjao njih kao ovogodišnjeg dark horsea, izrazito su simpatični, izbacuju na tone mladih kvalitetnih igrača i nadam se da će otići do kraja.