Kikiller
Najbolji omjer je u Telemach IMO.

Ja sam na tarifi kod njih neograničeni pozivi i poruke + 40gb neta za u prosjeku kroz dvije godine 96 kn.

Inače je 129 mjesečno, ali ima fora u kojoj ti daju dosta povoljniju prvu godinu, a drugu plaćaš po punoj cijeni od 129. U prosjeku ispadne ispod 100 kn što je sasvim ok.

Nexus
    Imaju čak i nižu tarifu koja bi me zadovoljila. Nekih 6 gb 79 kn. S obzirom da sam gotovo uvijek spojen na wi fi ovo mi se čini odlično. Hvala @Nexus !

Kikiller
      Ništa! Ma skroz ok je i tih 6gb. Realno ja ne mogu potrošiti više od 10 od ovih 40 što imam.

Doduše sad ljeti će biti vjerojatno u većoj potrošnji nego inače.

6 mjeseci kasnije

Na Iskonu sam i brzina me stalno zafrkaje. Da ne dužim… Bio tehničar i kaže da je sve u redu, ali su routeri koje Iskon (InnboxV46) daje smeća. Tražit od Iskona drugi rotuer ili kupit? Ako bi mogli preporučit neki do 300-400 kn.

godina kasnije

znači imao sam do čitavo vrijeme max tv i trazio sma da ga maknem da ne plaćam toliko i rečeno mi je da su penali flat oko 70 eura (cca tu negdje) i da mi se ne isplati skidati do mjesec dana prije isteka ugovora. I sad kad je moja mama otišla tam u tcentar kaze zenska a da sad novi ugovor ima i u njemu je obavezan maxtv u paketu. i ja sam se tu jako istiltao. Jer je nova cijena paketa 40 eura. a mi smo plaćali 38. I sad… 😃 malo sam prevrtio sve razgvoore sa agentima i sa tehničkom službom i sa svime jer stari moj ne volim da me ITKO pravi budalom. I ja njoj to lijepo kazem, da čekam glupi modem vec cca 3-4 mjeseca, i da su nam rekli da ne produljimo ugovor dokle god ne skinemo max tv jer ako ne max tv ide u novi ugovor. I ja sam naravno popizdio, a bio sam na telefonu jer imam uganutu nogu i doma sam i boli me sve. Ali nisam pizdio na ženu već sam pričao glasno jer ja pričam glasno.
      I onda kad sam joj objasnio kak je ovo malo bezobrazno sve, ona kaze:"a šTo bIsTe vI hTiJeLi?!?!?"

Ljudi ja sam jako smirena osoba većinu vremena, glasan sam po defaultu i tko god me zna zna to, ali brate htio sam ju poslati u kurac.
      rekao sam joj gledajte ako mislite gurati max tv u paket onda ćemo prebacit operatera i bok, ISTE SEKUNDE JE PRONAŠLA RIJEŠENJE.

Bez ugovorne obaveze, bez maxtva 10 eura jeftinije. I pitam ju ok jel gubimo kakav benefit ako smo bez ugovorne obaveze, i zenska kaze ne.

Znači. Aj bok.

Telefon je sad u svemu, ne TV. Nema više MAX2, MAX3 itd paketa, nego tipa Internet start paket i on sadrži telefon. To za TV su te htjeli smuljati.

fensisuperstar ali brate htio sam ju poslati u kurac.

a da si je pozvao radije na kavu, dobio bi možda od operatera sve što tražiš.

Brijac rekli su da je to sad preko androida preko usb sticka 😃 kao od prvog mjeseca ima 3 opcije i sve su sa max tvom. Doslovno.
          Mislim đabe, dali smo zahtjev za micanje, bez ugovorne obaveze i bok.

godina kasnije

Ljudi, trebam savjet tko se kuži - živimo doma u obiteljskoj kući na 4 etaže. Na drugoj etaži je provućena optika HT-a i nalazi se ruter koji se ne može premiještati. Uzeli bi i starci optiku i trebli bi imati dobar internet na sve 4 etaže. Sad imamo dvije opcije:

• prva opcija je uzeti pojačivače signala i srediti internet na svim etažama. Svaka etaža je cca 50-55 kvadrata. Koliko su ti pojačivači signala dobri, kako se spajaju s ruterom i da li mogu pružiti WiFi brzinu koju pruža ruter?
          • druga opcija je da starci uzmu svoju liniju i ruter, provuku optiku na treću etažu te nam onda pojačivači ne trebaju jer bi ruter hvatao i na četvrtoj etaži

Brzina interneta je 1GBps pa pretpostavljam da je to dovoljno da se time služe 3 stana ako se ide na opciju pojačivača.

Hvala!

Ja bih ti preporučio da istražiš Mesh sustave umjesto tih klasičnih pojačivača Wi-Fi signala ili da, ako je moguće, provučeš lan kabel od tog modema do treće etaže i tamo postaviš drugi ruter koji će imati svoj Wi-Fi što će na kraju biti kao ova druga opcija samo nećete plaćati još jedan priključak.

Brijac ovo sam baš išao napisat

Wifi extenderi neće bit dobri, do četvrte etaže će već bit jako loše, pogotovo ako je bolje građena kuća. Mesh sustav s 3 ili 4 jedinice je bolje rješenje, gdje imaš prvu točku s LAN-om na etaži dva i onda na svakoj etaži još jedan. Idealno bi bilo sve povezat s LAN među etažama, ali radit će i ovako, s dobrim meshom na četvrtoj etaži će dolazit najmanje pola brzine i bit će stabilno

@foggy je nedavno sebi ovo dosta dobro radio, doduše sve u LAN

@Brijac @Fenix HT nudi ovo https://www.hrvatskitelekom.hr/internet/wi-fi-extra

Na toj stranici navedeno je kako se radi o mesh tehnologiji koja daje bolju pokrivenost. To je marketinški trik ili?

Ukoliko ovo iz HT-a nije dobra opcija jel može neki link za te mesh uređaje koji su ok, da vidim cijenu, način instalacije i slično?

Po vašim komentarima ispada da je bolje provuči još jednu optičku nit u kuću. Jer ruter na drugoj etaži ne može biti LAN-om povezan s bilo kojim drugim uređajem vezanim za internet signal (drugi ruter, pojačivač signala, mesh).

Picek Jer ruter na drugoj etaži ne može biti LAN-om povezan s bilo kojim drugim uređajem vezanim za internet signal (drugi ruter, pojačivač signala, mesh).

Ne kužim baš ovo, ne znam na koji ruter misliš i koji drugi uređaj?

Ti možeš trenutni modem na drugoj etaži gdje imaš internet povezati lan kabelom s ruterom na trećoj etaži i imati normalno internet gore s tog drugog rutera.

Brijac o tome govorim, ne mogu LAN kabelom povezati modem na drugoj etaži s ruterom na trećoj etaži, neizvedivo je.

Picek

Aha, kod tebe je neizvedivo, ja sam mislio da pišeš da to općenito nije moguće.

Što se tiče ovoga od HT-a, to vjerojatno jest neki mesh uređaj, ali tko zna kakav. Sad za neke preporuke nisam siguran, čuo sam da su Tenda oke, ali najbolje ti je malo proguglati. Iskreno najbolje bi bilo kad bi mogao posuditi od nekoga pa isprobati, ali to je teško opcija.