Veći broj dungeona i raidova za GW2 bio bi pun pogodak. Kako je razvoj likova nakon max levela uglavnom horizontalni, baš bi do izražaja došla vještina igrača i koordinacija grupe. Ne znam ako si igrao u zadnje vrijeme WoW ili SWTOR dungeone - dođe ekipa s ne znam kakvim level gearom pa cijela instanca bude smiješno lagana i besmislena za igranje. Imaš dojam da je to obično odrađivanje za level up i novi gear dice roll, bez ikakvog faktora zabave.
Kategorički ne mogu podnijeti MMO-ve upravo zbog toga o čemu pričaš. Dođem kod kolege koji igra WoW i stoji u jednom gradu i čeka dungeon finder, ponavlja uvijek iste dungeone da bi dobio neki drop i mogao ponavljati neki drugi dungeon da bi opet dobio neki drop i tako unedogled. A borba dosadna i užasno nepregledna do te mjere da mi nije jasno kako se ljudi žale na zergove ovde u GW2. Mislim, valjda igraš MMO radi velikog svijeta i druženja s avanturistima, otkrivanja novih lokacija, eksperimentiranja sa buildom, a ne bacanja kockica. Zato mi je GW2 i jedini MMO koji igram na kraju krajeva.
Mountovi pod vodom čak i nisu loša ideja, da znaš. Recimo neki mount koji bi ti omogućio da se priljepiš za morsko dno i trčiš po dnu kao na kopnu.
Nego, neka mi netko ukratko ispriča (ili linka neki dobar) story so far jer nemam pojma kaj se sve događalo od izlaska HoT-a, a sve ovo kaj sam vidio sa Balthazarom me, kao poznavatelja starog lorea, poprilično iznenadilo.
Imaš puni sinopsis na
wikiju, osim zadnje trenutne epizode. Evo ti ukratko:
Mordyeva smrt je digla Primordusa i Jormaga iz spavanja i krenuli su prema džungli. Ali, dok su komander i Dragon's Watch pokušali pratiti situaciju i odrediti što dalje (+ riješavali manje nuspojave zbog istih zmajeva; višak magije u zraku, spriječavanje erupcije megavulkana itd.) u isto vrijeme White Mantle su ponovno aktivni i uspiju oživiti Lazarusa sa ogromnom bloodstone eksplozijom. Začudo, Lazarus želi pomoć Komanderu.
Glintino jaje se izleže i sada imamo bebicu zmajicu zvanu Aurene. Braham je nakurčen i želi ubiti Jormaga te uspije oštetiti njegov zub u Hoelbraku. Senator Caudecus napada Divinity's Reach sa White Mantle armijom, ali Komander ga uspješno spriječi i ubije. Ispostavi se da Caudecus nije htio oživiti Lazarusa uopće, već je samo tipično želio smlaviti DR i stati na tron. Caudecus je sabotirao ritual, stoga se eksplozija i dogodila, ali ko je onda zapravo Lazarus?
Necro-lezbača ga je pratila i shvatila da nešto nije u redu, no prekasno - "Lazarus" je zapravo bio Balthazar (prerušen uz pomoć Lyssinog zrcala!). Balth zgrabi Taimin uređaj za upijanje magije i hvatamo ga po Ring of Fireu u jako lijepoj mapi. Balth kriptično natukne par stvari - Tyria kao svijet je apsolutno nebitan, njega je netko neodređen prevario i "smijenio" sa svog mjesta, a Balthu treba magija skupljena u Jormagu i Primordusu za svoje ciljeve. Balth uspije upiti magiju iz zmajeva koji opet idu spavati jednako brzo kao što su se i pojavili, a Taimin uređaj je kabum.
I sada smo se vratili u Orr, pratimo Eye of Janthir da nađemo preostali aspekt pravog Lazarusa jer postoji šansa da se uspije samostalno oživiti zbog svega šta se izdešavalo. Komander se učlani u Shining Blade i sredi Lazarusa skupa sa starom znanicom Lidijom koja je još živa zbog Scepter of Orr. Janthir komanderu pokaže viziju di je Balthazar - u pustinji, okružen plamenom,
vojskom i gnjevom.
Jasno ima dosta manjih pričica sa strane u svakom dijelu, fraktali i raidovi imaju svoj samostalan plot (drugi raid se bavi sudbinom Saul D'Alessia!) ali je puno bolje od druge sezone i samog HoT-a. Nije sve jasno još i tako treba biti.