Žanr: MMORPG
Proizvođač: ArenaNet
Izdavač: NCSoft
Datum izlazka: 28. kolovoza 2012.
Platforme: PC, Mac

Website

Uz osnovnu igru, najavljena je i prva ekspanzija, Heart of Thorns.

Screenshots

Concept art

Foršpani

GuildWars 2 Teaser Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=FjCehYrEbO0

Guild Wars 2 - Anniversary Trailer!
https://www.youtube.com/watch?v=j1bMmT2pKvA

Guild Wars 2 Heart of Thorns Expansion Announcement Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=jaWgsLMdyWk

4 mjeseci kasnije

Najavil su da ce expac izac do kraja godine.... sto mi se ne svidja imam feeling da ce izbacit nefinisiran proizvod pun bugova. I cinjenica da sa ekspanzijom kupujes i base game (imao base game ili ne) malo mi je nisko od njih da prisiljavaju ljude koji su vec kupili igru da plate nesto sto vec imaju.

ali dobijes 1 ekstra free character slot ak imas vec account od prije xyz datuma. tako da nije bas sad bacanje. kuzis ovo je ok jer novi igrači nemoraju kupovati i prvu igru. tlaka je
slazem se da bi trebalo biti jeftinije ali hey barem znas da placas kvalitetu. s druge strane to nije do aneta nego do ncsofta. ncsoft je gigantska novčana pička. konkuriraju blizzardu koliko su money fucking hungry

ali dobijes 1 ekstra free character slot ak imas vec account od prije xyz datuma. tako da nije bas sad bacanje. kuzis ovo je ok jer novi igrači nemoraju kupovati i prvu igru. tlaka je
slazem se da bi trebalo biti jeftinije ali hey barem znas da placas kvalitetu. s druge strane to nije do aneta nego do ncsofta. ncsoft je gigantska novčana pička. konkuriraju blizzardu koliko su money fucking hungry
Ma znam, ali malo zure s tim, kao izbacit ce prije nove godine. Meni je to malo pre brzo nekako. Neznam. Sto se char slota tice, a gle mozes i kupit sa gemovima jedan slot. Inace ne mislim kupit ovu verziju od 700 kuna, cekat cu da se urazume malo cijena wise.

14 dana kasnije

I tako gw2 ošo f2p, iako ima dosta restrikcija za f2p, nekako mi se ne sviđa to, jer je to fina pozivnica za gold selere, i kretene općenito :/

gold sellera ovako i onako ima a s druge strane, takve stvari nitko ne puši jer se gold može kupit preko keša. a gdje god možeš kupit gold preko keša preko mikrotransakcija nitko ne vjeruje gold sellerima^ ^

blizzard je recimo napravio da mozes sa goldima kupit prepaid tokene kako bi išao kontra ljudi koji prodaju za gold ingame prepaid bonove irl/recruit i friend i takve stvari.

Najavil su da ce expac izac do kraja godine.... sto mi se ne svidja imam feeling da ce izbacit nefinisiran proizvod pun bugova. I cinjenica da sa ekspanzijom kupujes i base game (imao base game ili ne) malo mi je nisko od njih da prisiljavaju ljude koji su vec kupili igru da plate nesto sto vec imaju.
Moram te ispraviti u nekoliko stvari, guild wars 2 kad je izasao imao je ogromne kapacitete za sve igrace, napravio te "overflow" nesto dotad nepoznato u gaming-u (u nekoj mjeri jer njime igrace stavlja u "queue-cekanje" al igras ). Prijasnji guild wars koji je imao 3-4 dlc izasao je kompletno ispoliran i spreman, tako da i dalje ne sumnjam u ArenaNet po pitanju tog. Ekspanzija koja je kupuje mozes kupit na dva nacina: postojeci acc nadograditi sa ekspanzijom te kupiti igru+ekspanziju

Gw2 nece postat f2p niti je ikad bio, igram ga iz razloga jer je iznimka u mmorpg svijetu igara. ON nema sistem da ti bacis 100 dolara na svoj acc i pokupujes najjaci armor, vec sa tim novcima mozes jedino uzimat stvari koji ti sluze bas nicemu (izgled i sl)

Moram te ispraviti u nekoliko stvari, guild wars 2 kad je izasao imao je ogromne kapacitete za sve igrace, napravio te "overflow" nesto dotad nepoznato u gaming-u (u nekoj mjeri jer njime igrace stavlja u "queue-cekanje" al igras ). Prijasnji guild wars koji je imao 3-4 dlc izasao je kompletno ispoliran i spreman, tako da i dalje ne sumnjam u ArenaNet po pitanju tog. Ekspanzija koja je kupuje mozes kupit na dva nacina: postojeci acc nadograditi sa ekspanzijom te kupiti igru+ekspanziju
Problem je što Anet nema skoro više nikakav say u vezi...pa ičega. Moraju svirat kako Ncsoft kaže koji ih jaše i sili da izbace ekspanziju što prije. Gw1 je bio pod kontrolom Aneta i samo Aneta, a i nemožeš uspoređivat kruške i jabuke, gw1 i gw2 su potpuno druge stvari.

Gw2 JE postao f2p kako sam napisala, f2p igrači imaju lude restrikcije, ali ipak otvara put svakakvim sranjima, po meni nepotrebnima, pogotovo pred ekspanziju: Ali razumijem zašto su to napravili, populacija igrača će se definitivno povećat.
Zapravo možeš bacit 100 dolara na gemove i convertat u gold i kupit neznam, što god hoćeš, ascended materijale za weapone i armor, kupit AR. Taj gold ti definitivno može dat prednost u svakom slučaju.

Gw2 JE postao f2p kako sam napisala, f2p igrači imaju lude restrikcije, ali ipak otvara put svakakvim sranjima, po meni nepotrebnima, pogotovo pred ekspanziju: Ali razumijem zašto su to napravili, populacija igrača će se definitivno povećat.
Zapravo možeš bacit 100 dolara na gemove i convertat u gold i kupit neznam, što god hoćeš, ascended materijale za weapone i armor, kupit AR. Taj gold ti definitivno može dat prednost u svakom slučaju.
Igru igram od pocetka, mada u zadnjih 3-4 mjeseca bas i nisam imao prilike previse igrat jer nemam ni sa kim. Mozda su doista dost tog promjenili u to vrijeme ja neznam, al evo dala si mi motivaciju da isprobam je ovih dana nakon toliko dugo vremena. A gle svakoj igri je bitno privuci sto vise igraca al da igra postaje p2w to zaista ne vjerujem

6 dana kasnije

Pa mislim da su dosta toga promjenili i zadnja 4 mjeseca, iako ovaj novi event sa mordrem invazijom....usrali su ga totalno.

11 dana kasnije

Pa mislim da su dosta toga promjenili i zadnja 4 mjeseca, iako ovaj novi event sa mordrem invazijom....usrali su ga totalno.
Ahh jucer bas gledam gw2, kad razocarenje, igra postala f2p  . Prvo sam mislio kad si rekla na f2p da si mislila da je p2w jer tako je zvucalo u kontekstu. Steta  :(

14 dana kasnije

Jos malo pa ekspanzija choo chooo all aboard the hype train.

4 dana kasnije

Da malo bumpam, kupljena je ekspanzija i ceka release, puno ljudi se vraca, jedva cekam raidove i fraktale, elitist pig cuci u meni spremna da kicka svih i sve. Bit cu Oprah kickova. Napokon neki izazov. Vec se polako slaze tim za raidove i kupuje prostor na ts3. Jedva cekam patit se u fraktalima za legendary back. Hjuh.

all aboard the reaper train.
kakva je keva necro sunce ti jebem. mašo jesi vidla kako u pvpu reaper minion master radi bolesna čuda sa ranger healerom? ahahahahha perverzija!!!!!!!!!!!!!!!!!! frajeri trče sa stotinama onih malih govnara i ranger ih solo heala

Ranger je novi meta

8 dana kasnije

Jest! Ali spremam se za kaos i dc-ove i neigrivost i patch svake dvije minute hahah ako se ulogiram uopce bit cu sretna.

13 dana kasnije

Danas daily guard, pojela sam ih za rucak sa condi necrom