Kakvi Daily Deal sada pobogu? Govorim o Flash Sale koji se zbivao svakih 8 sati i kako je lose sto su ga ukinuli posto nije vise napeto cekati da vidis sto ce sljedece biti a nije niti blizu jeftino naspram ovo sto je sada sto u biti nije niti Daily Deal vec su cijene definirane u startu cim je sale poceo. Po kojoj logici ti Flash Sale nije isplativ? Cak i ako ga propustis opet imas Encore Sale zadnji dan gdje su sve akcije ponudene u slucaju da si ih propustio.

Daily deal, flash sale isti kuki drugi naziv. To o carima ne kuzim bas, pa ne bi ulazio u raspravu,  jer mi je bolje ovako. Nisu ti igre bile jeftinije zbog flash salea ili dailya kako ga ja zovem. Jednostavnom segmentacijom trzista skuzili su da mogu ove godine vise zaradit. Da je bilo kao i prije mozda bi izvukli bolje dealove na naslove u broju prsta jedne ruke. Steam je postao ogroman, svi zele zaradit, a dok ostali imaju cijene kakve imaju, Valve se moze igrat malo.

Edit: I opet ako propustim nesto imam sve ZADNJI dan sto je glupo u usporedbi sa sadasnja gotovo 2 tjedna. Nemogu svi visit na svom PCu i stalkat kad ce bit akcija.

Hmm a nije bas, Daily Deal ti je jednom "dnevno" tj  traje 48 sati dok je Flash Sale svakih 8 sati i prije toga se moglo glasati koji ce Flash Sale sljedeci biti u ponudi - to je tako bilo prosle godine sa glasanje dok pretprosle mislim da nije. Mislim na kraju krajeva Daily Deal i Flash Sale imaju isti popust no sve to dolazi od Flash Sale jer on odreduje koliki je popust. Istina, Steam je skuzio da vise para mogu zaraditi, no nsto je vise igara na manjem popustu to vise para njima i developerima ide u dep pa eto stoga se i ja bunim da su cijene ove godine vece nego prosle upravo zbog ukidanja takvih Flash Saleova ili Daily Deal-ova.
Setam-u super sto pare idu u dep, a krajnjem korisniku poput tebe, mene ili bilokoga tko kupuje na Steam  ovo nikako nije dobro. I ne moras stalno biti na PC i stalkat kad ce akcija kako ti kazes, fino stavi pare dodes zadnji dan, kupis sta zelis, platis manje i dobijes vise.

EDIT: Mislim sve se na kraju svodi na jednu ideju a to je da li tebi pase davati vise novaca za igru koja je na popustu ili manje. Vjerujem da odgovor na to nije za mozgat  :)

I primjerice nemogu biti pored svog PCa taj dan, jer gle čuda svi moramo radit za kupit kruha, i propustim dobre ponude. Super nema šta!  : Daily i flash sale je jedno te isto. Kao što rekoh, cijene nisu veće za neke igre jer nema flash salea.
Treba uvesti interni market, gdje mogu shareat ili čak preprodat igre unutar Steama, pa neka i na tome uzmu proviziju za sebe i deva.

Imate Steam app na mobitelima tako da možeš svakih sat vremena pogledati o ovome sto Prayer govori :)

Nemožeš kupit preko appa..

Nemožeš kupit preko appa..
Možeš preko browsera u krajnjem slučaju...
Edit: možeš i preko appa kupiti.

Pa i da nisi u mogucnosti taj dan biti na netu jer "zaradujes kruh za zivot" opet imas pauzu na tom poslu i nije ti tesko izvaditi mob iz depa i u dva klika kupiti igru koju zelis jer imas Steam aplikaciju koja sluzi upravo tome, no vjerojatno ti je promaklo zar ne? ;)

Share igara na Steam ti je dostupno vec duze a sto se tice preprodaje, za to imas "Second Hand" shopove poput G2A.

Nexus Onda bi mogao isto napravit i na PCu tehnički.. Nije problem način, nego vrijeme. Jedan dan u usporedbi za cijelim trajanjem salea, meni osobno govori da je ovo drugo bolje. U bilo kojem slučaju. Slažeš se?

Prayer možemo filozofirat do besvijesti. Cijelokupno trajanje salea u odnosu na jedan dan je opet bolje. Slažeš se? Osim toga nisu dva klika. Moraš ići na mail po confirmation code zbog Steam Guarda.

O tome i Prayer govori...nije problem popratiti flash sale svakih 8 sati, koji možda ima puno manju i povoljniju cijenu.

Daleko da je puno manja. Nemojmo si srati sada. Mizerne uštede na vrlo mali broj naslova. I opet ponavljam, jer očito da nitko ne čita, nisu manje cijene zbog flash salea. Ovaj winter sale je kao i svaki dosada drugačiji i ima drugačije cijene. Nikako zbog izostanka flash salea. To je samo vremensko ograničenje i instant deal, a ne uvjet cijene.

Bolje komentirajte o retardiranom default pauzi downloada kada pokrenes igru putem steama.

Bolje jest slazem se, za cijene da su vecinom iste kao prosle godine takoder se slazem no tu se treba uzeti u obzir da su igre ipak godinu dana starije. Meni je krivo sto su neke igre skuplje nego sto su bile prosle godine upravo na tim Daily Deal-ovima i Flash rasprodajama a nebi trebali biti jer nema logike. Da ima Flash Sale-a ove godine te igre bi bile na jednakom ili nizem popustu i tu dolazi ono bi li platio vise ili manje za igru koja je na popustu. No jbg sto je tu je. Za Steam Guard on ti je potreban samo jednom na svakom uredaju tako da se o tome ne moras brinuti.

BTW imas opciju za to pod Downloads u Steam za Allow downloads during gameplay  8)

Napisao sam DEFAULTNO. Ne pravi se pametan sa tim smajlicima, nego procitaj postove pazljivije. Ne bi bile jednake ili nize cijene sa flashevima ove godine, to ti cijelo vrijeme govorim, ali ajde tupi po svojem.. tko sam ja da ti kazem nemoj.

Pa valjda imaju svoje razloge zasto stavljaju takvo sto po defaultu, zamisli da si novi na Steam i ides igrati neku MP igru samo da vidis da ti je ping preko 400 pa ides raditi nered i pisati negativne review-ove. Ja sam tocno sve procitao i napisao ti odgovor u skladu sa tvojom zamjerkom. To sto tebi ne pasu nize cijene ili vise  sto se svadas samnom samo iz prkosa to je druga stvar, no odi malo po netu srufaj i proguglaj cijene proslih rasprodaja. Statistike ne lazu.

I isključivo piše da su niže cijene zbog flash saleova? Po kojem modelu? Nemoj me drkat. Napisao sam defaultno, a ti si podrugljivo odgovorio da možeš isključit u opcijama. No shit nisam znao, pa sam nekako slučajno utipkao riječ default.. Skini te rukavice i piši kako spada, a nemoj istodobno biti fin i jeben. Ne ide to tako.

Pa ne, nego sama cinjenica da su na Flash Sale-ovima bile najnize cijene ti govori i vise nego dovoljno. Istina, ove godine su vecina cijena iste kao prosle godine no proslo je godinu dana pa se i to treba uzeti u obzir. Nisam podrugljivo odgovorio u najmanju ruku, samo sam ti napisao da se to moze srediti naknadno. Nije retardirano to sto je po defaultu stavljen cap na download dok se igra jer vjerojatno postoji razlog za to koji sam ti naveo. Ne pisem ti ja s nikakvim "rukavicama" vec ti moje postove smatras kao da ti zelim zlo sto je daleko od istine. Sve sto sam ti napisao stoji kako stoji tj. iskreno bez ikakvih skrivenih namjera.

EDIT: Bottom line, meni nije u redu sto su ukinuli Flash Sale-ove dok tebi je. Mozemo ovako raspravljati do sutra i nigdje ne doci. U svakom slucaju to je to od mene jer nemam vise volje 

Ne govori mi ništa trenutno. Daj konkretan broj igara, cijene koje su manje i usporedi. Rekla, kazala, možda i slično me ne tangira previše. Po kojem modelu je flash pogodniji za niže cijene? Ljudi koji promaše takvu prodaju plate više kasnije za punu cijenu ili možda broj ljudi u sadašnjoj prodaji je veći, pa su podigli cijene za veću zaradu? Šta je prošlo godinu dana? I? Gubi rok trajanja ili šta? Ne kužim. Retardirano je da je po defaultu off, a već postoji našitmavanje bandwidtha. Ili su možda imali na umu HR i shity net? Ili korisnike koji imaju uključen torrent kad igraju online, pa zovu podršku da je net katastrofa? Pišeš ti u rukavicama, uvijek nevino, nikad kriv i slično, ali izleti ti ponekad pa pokažeš pravo lice, poput onoga kad smo otvarali cijelu FFA priču. Ne brini, upoznao previše likova poput tebe, iskustvo me uči da pamtim takve stvari, pa kad imam loše dane poput današnjeg sve saspem u jednom danu.

Rekoh, nemam volje se svadat stobom svoje sam napisao i nisam jedini koji ima to misljenje. Za svaki tvoj prigovor sam ti dao racjonalan odgovor i ti si dalje nastavio sa svadom iz subjektivnih razloga. Ja nikad ne skrivam svoje lice sve sto napisem stoji bez ikakvih iznimka i to svi znaju, kada treba biti pristojan budem i kada me treba ne budem. No ti imas ocito svoje misljenje i to je u redu iako je krivo, no eto toliko o tome. Iskreno ti zelim da ti se dan poboljsa. Pozdrav.

Daleko od racionalnog odgovora, a kamoli od "točnog", ako se referiraš na Steam sale. Ako ne, onda me jednostavno ne zanima. Nemaš volje, ali zato već X postova je napisano.

Iskreno? Copy/Paste prošlog salea. Ništa posebno. Da su htjeli, mogli su puno bolje napraviti barem za Božićne blagdane, no svi znamo kako su tamo pohlepni što se tiče samih cijena, jel.