World of Warcraft
Hoće tko ovo igrati s foruma? Baš sam obnovio pretplatu prije mjesec dana. Svake dvije godine me uhvati nostalgija, pa se vratim u Azeroth.
Inače, igram wow još od vremena the burning crusade.
milicevic87 tako i mene s vremena na vrijeme uhvati, uplatim koji mjesec, ocistim ekspaziju novu i miran sam, al evo ovu zadnju nisam ni igrao, previse vremena oduzima igra
herc i opet će ovce kupit :-D
Neznam sta ne rebootaju ovo ili naprave WOW2 novi engine i sl. Toliko potencijala lezi u IPu
escoban đabe sve. Pucali su si u noge. Trazili su sto veći profit uz sto manje ulaganja. Corporativno razmisljanje. Ne kapiraju da na duge staze puse kurčinu.
Neka oni imaju planove za još 3 expanzije i planove za narednih 20 godina.
Dvadeset godina vec vrte preko 100 milijuna dolara mjesecno samo na pretplatama bez da racunamo ekspanzije i mikrotransakcije.
Mislim da u gaming industriji malo tko moze imat bolju procjenu dugorocne isplativosti od wow tima.
Sad su sa tri najavljene ekspanzije na miru bar jos 6 godina, vjerojatno i duze.
sanzo i dalje nemaju ni priblizno koliko su imali. Candy crush drma i više a manje je keša potrebno za održavanje. Ta cifra je nula. Pogledaj peak.
Ni jedna tako velika igra nije nikad zadrzala peak na duze vrijeme, niti je to moguce. Izlasak Cate sa preko 14 milijuna pretplatnika nece vise nikad replicirat, ali konstantnih 50-60% od toga nakon svih ovih godina bez obzira na lose odluke, lose ekspanzije i sve kontroverze koje su prosli je i dalje nevjerovatno.
Kazes da je cifra nula, ali to je mjesecna zarada kojoj se ne priblizi 99% igara na trzistu kroz dozivotnu prodaju.
sanzo pad korisnika bio je samo zato što je igra postala sranje naspram wratha i tbca, raidovi su bili generalno bezveze a priča je bila užas.
Teško je WoW s bilo čime usporediti, eventualno Fortnite. Apsolutno je nerealno da bilo sto zadrži peak popularnosti toliko godina, 20+ godina u svijetu video igara je cijela vječnost. Blizzard je već probao napraviti novi velik MMO koji bi zamijenio WoW, nisu uspjeli. I ne vidim zašto bi odbacili nešto što se još uvijek toliko igra.
Deadwalker o čemu pričaš? Pa ff14 je veći od wowa
Meni je drago da se vratio Chris Metzen. Frajer baš strastveno voli ovu franšizu i najava sve tri ekspanzije je bila baš dobra.
fensisuperstar pričam o tome kada je igra krenula i što je uspjela napraviti tada dok je još online gaming bio nešto ne toliko svakidašnje kao danas. Nije danas to naravno najveći ili najigraniji MMO, no još uvijek ima nakon toliko godina ogromnu količinu fanova. Živo me zanima koliko će još masovki doživjeti 20-tu obljetnicu i planirati ekspanzije idućih xy godina.
Procjena je bila da je ff14 sa oko 2 i pol milijuna pretplatnika po izlasku endwalkera na kratko pretekao wow po broju igraca. Wow je tada bio na povijesno najgoroj poziciji ikad.
To je trajalo do izlaska Dragonflighta kad se je velik broj igraca vratio wow-u, a broj igraca ff-a je u laganon padu i bit ce sve do izlaska ekspanzije.
Wow je i dalje najbolji mmo na planeti i mozemo srat do mile volje ali je tako.
I sam bi volio da se subscription ukine ali dok ima platiša nece.