sanzo
Ja sam neku noć počeo u 21h "testirati" dolphin, na kraju kad sam pogledao na sat, bilo je 02:15 
Napravio Metroid 1/2/3, Viewtiful Joe i Mario Sunshine. Podesio kontrole na dolphinu, ds4 radi bez ikakvih problema.
Metroid 1 i 2 sam čak dodao Gecko kodove za widescreen i izgleda u 4k na tv-u godlike.
Čak postoji i fork dolphina za Metroid igre koji se zove primehack, savršeno optimizirano za miš/tastaturu, fov se može podešavati, ma svašta.
Nije za mene, jer to nisu igre namijenjene za miš/tastaturu, ali tko želi, može.
TAKOĐER ako želite wii kontrole, možete jeftino kupiti wiimote + nunchuk i jeftini usb sensor bar za staviti ispred tv-a i rokati na taj način igre.
p.s.
Isto sam ispodešavao i Snes emulator, dodao crt-royale shader koji daje onaj CRT grimey look i Super Metroid izgleda apsolutno fenomenalno.
Duckstation za ps1 je i dalje kralj.
Mislim i dalje da ništa ne može nadmašiti originalni hardver + CRT tv, ali to nije realistično danas iskreno, kad se uzme u obzir koliko su skupe retro igre postale.
Recimo počeo sam nabavljati neke starije ps2 i xbox igre svojih najdražih naslova, koje nisam mogao kao dijete imati, ali skup sport. Tipa, Silent Hill 1 za ps1 ne mogu očuvan na engleskom jeziku pronaći za ispod 100-150 eura. A vala ne dajem te pare.
Isto važi i za Silent Hill 4, ljudi prodaju groblje za 70-80 eura, ali nažalost takva je cijena danas.