Zasada nakon 4 sata me još uvijek drži igra, ali nisam baš nešto pretjerano oduševljen. Prvo pohvale Ubisoftu na izvođenju i na mogućnost isključivanja svih mogućih helpera i pomagala koja su zapravo dežurna smetala. Stvarno se tona toga da isključiti i prilagoditi. Prvo bih rado spomenuo stvari koje me jako frustriraju i odbijaju. Montana je predivna, lokacije su predivne, ali atmosfera i kultisti i sve zapravo vezano za antagoniste mi je jad i bijeda. Nije mi ulovilo ni najmanje. FC4 mi je s Paganom i ostalima miljama daleko od ovih tu likova. Količina ovih halucinacija mi je pretjeranija od glupe malarije iz FC2. Igrivost mi je spašena kao i u AC Originsu zbog neimanja mini mape. Kada se maknuo detection meter, reticle i sve ostale pizdarije s ekrana bude jako zabavno i fino se da napucavat. Ali ni to napucavanje mi nije najbolje. Hit detekcija je dva koraka u nazad otišla. U prijašnjim Far Cryevima mi je to bilo na dobrom nivou, od headshota do rafala, no ovdje nekad može popiti cijeli saržer NPC i ostati živ. Nisam sretan nikako s time. Plus često mi se desi da fizika tijela je totalno promašena usljed punjenja olovom. Ali i na sve ove mane koje me frustriraju, igra me vuće na još. Bile su dve genijalne misije sa prejebenom glazbenom podlogom, pa me radi takvih stvari jako vleče igra. Budemo vidjeli....