Prešao sam Corruption za 16h 40min i skupio 86% na normal. S tim da je bilo sigurno preko 20 sati jer igra ne računa vrijeme dok se skenira/čita/gleda mapa/traju animacije/umre.
Corruption mi se znatno poboljšao od zadnjeg posta. Definitivno vrijedno imena Prime! SkyTown predobar dio i nije bilo toliko napucavanja kao u početku, Valhala također (šteta šta nije duže trajao taj dio), planet od Svemirskih gusara također atmosferičan do daske. Nevjerojatno koliko detalja i particle efekta ima a konzola je malo jača od PS2. Retro Studios zna znanje.
Da sam znao da će igra biti toliko lakša od prethodnika, krenuo bi na veteran no ajde nije da me previše smeta. Samo mi je žao šta sam zadnja tri bossa prešao iz prve. Dobio sam special ending i super je napravljen, baš su pogodili i čisto zaslužen chill kraj Prime trilogije.
Prime trilogija je čudo jedno i čista desetka. I prije nego sam prešao prvi Prime, Metroid serijal mi je bio drag ali sada. Samo neka pokažu prvi in game trailer za NX i ako Retro Studio radi i to u stilu Prime, kupili su me.
Poredak trilogije bi mi bio: Prime, Corruption, Echoes. Svaka je posebna i odlična na svoj način! Prvi dio će mi ostat u sjećanju kao nešto vanserijski i ispred svog vremena (sve šta igra mora imati, ima) i odlično osmišljen planet Talon IV, dvojka sa najboljom atmosferom, a trojka sa najboljim kontrolama i svašta ponešto i dobro zaokružena cijelina.