Plot

Metroid Prime

Originally released in 2002 for the Nintendo Gamecube, Metroid Prime was the first 3D title in the series, changing the perspective from sidescrolling third person to first-person view, with third-person being used on the Morph Ball gameplay. The game starts with protagonist Samus Aran receiving a distress signal from Space Pirate Frigate Orpheon. After an accident causes the ship to be destroyed.

Metroid Prime 2: Echoes

Released in 2004, Metroid Prime 2: Echoes continues from the events of the first Prime, and featured a multiplayer mode. Samus is sent to rescue Galactic Federation Marines from a ship near Aether, a planet inhabited by a race known as the Luminoth. There, she discovers that the troops were slaughtered by the Ing, an evil race that came from an alternate dimension of Aether created by a Phazon meteor.

Metroid Prime 3: Corruption

Released in 2007, Metroid Prime 3: Corruption was the first title in the series to be released on the Wii. While fending off a Space Pirate assault, Samus and her fellow bounty hunters are attacked by Dark Samus. After Samus loses contact with the other hunters, the Galactic Federation sends Samus on a mission to determine what happened to them.

Info

Developer(s)            - Retro Studios, Nintendo
Publisher(s)                 - Nintendo
Composer(s)                 - Kenji Yamamoto, Kouichi Kyuma, Minako Hamano, Masaru Tajima

Metroid Prime: Trilogy was released to critical acclaim. GameSpy's Phil Theobald praised it for being the compilation of three great games for the price of one.

Matt Casamassina of IGN awarded Trilogy a score of 9.5 out of 10, citing the "fantastic gameplay" and "brilliant presentation values", while Martin Kitts of NGamer UK complimented the addition of achievements system, and said the package had a good money value, calling it a "massive amount of gameplay per pound".

Eurogamer's Kristan Reed thought the new implementations made it attractive to newcomers and old-time fans, and declared that "not since Super Mario All Stars in the SNES era has Nintendo taken an opportunity to unite one of its great series in such an
irresistible way".

1UP.com's Jeremy Parish liked the implementation of the new control scheme, stating that "the smooth precision of the Wii Remote makes the older games well worth revisiting"

Screenshots/Art

Trailers

Metroid Prime Trilogy Trailer

Metroid Prime Trilogy Review

3D Metroid Dissection (Why Other M Failed Where Prime Didn't)

Soundtrack

Link(s)

http://en.wikipedia.org/wiki/Metroid_Prime

Bravo za temu o odličnom serijalu. Osobno mi je Metroid Prime najbolja igra za GameCube i najbolja igra te generacije konzola (odigrao ga 4 puta). Drugi dio je također jako dobar, no možda previše kompleksan za svoje dobro, a treći dio se najlakše prelazi iako je imao dobru razinu izazova.
Metroid Prime Trilogy za Wii nisam nikad uspio nabaviti, a to bi bio odličan dodatak svakoj kolekciji.

Nadam se da će se Nintendo odlučiti za još jedan nastavak na Wiiju U jer Retro Studios definitivno zna znanje.

Nadam se da sljedeća igra od Retro studios (koja je skrivena za sad, mind you) bude upravo Metroid.

3 mjeseci kasnije

Pa ne znam da li je baš za retro gaming podforum ali okej xD

Zasad sam prešao samo Prime i probao po 40-ak minuta drugi i treći dio. Preći ću i njih sigurno.

Metroid Prime sam nabavio vrlo brzo nakon šta sam kupio GameCube (2006) i mislim da sam tri puta počeo prelazit i nikad je ne bi prešao, igrao bi max 3-4 sati i odustao. Tek kad sam ove godine počeo ponovno prelazit rekao sam sam sebi da više nema zajebancije i da se moram u potpunosti posvetiti ovoj igretini!
Tako je i bilo te sam prešao Prime i postala mi jedna od najboljih naslova svih vremena. Kad sam prešao napisao sam da je za 9.5/10 i da bi mi sigurno bila desetka da sam je prešao prije 10 godina. Evo 5 mjeseci nakon prelaska bez razmišljanja mogu reći da je Prime 10/10 - remek djelo!

Igrao sam na crtu i nevjerojatno kako izgleda prekrasno i dan danas, a igra je izašla davne 2002. Na stranu prekrasna grafika. Atmosfera je vrhunska, soundtrack nešto predobro, igrivost odlična - istraživanje/borba/skakanje/nova oružja i upradeovi pa boss borbe (šteta šta ih nema više), level dizajn također priča za sebe, dužina igre, težina taman pogođena...

Kroz par mjeseci planiram krenut sa Prime 2 i Prime 3 (potajno se nadam nekom HD izdanju za Wii U pa zato čekam, ali 90% da niš od toga jer je već izašlo na eshopu obično izdanje) ali na Wii U sa Wii mototion kontolerom (probao sam i još je masu puta bolje nego na običnom đojstiku).

Toliko od mene i preporučio bi svakom ko sebe smatra pravim gamerom, da pređe ovo remek djelo (barem prvi Prime).

auuu

:

p.s. Solide ovo baš i nije retro, trilogija je izašla za Wii

Hoćete reći da retro nije dovoljno kul 

Evo prebacivam.

8 dana kasnije

2016 će biti 30 godina od izlaska prve igre. Očekujem najavu za Wii U ili NX. Ne mogu reći 100% ali 90% sam siguran da će najaviti. Sami ljudi iz Nintenda su rekli da znaju da fanovi već jako dugo čekaju na pravi Metroid.

Btw jedna prekrasna slika.

mjesec kasnije

Prije nekoliko dana počeo sam prelaziti Metroid Prime 2: Echoes na Wii U. A šta reći? Odmah na prvu mi se svidjela i vidim da me čeka još jedno remek djelo!

Na Wii U izgleda puno bolje nego na crtu (barem meni) i igranje sa Wii motionom je puno bolje-lakše i realnije nego sa GC đojstikom.

Već sam skupio 6 sati ali igra ne računa vrijeme dok su animacije/gledanje mape/skeniranije i čitanje tekstova/smrt, tako da sam sigurno skupio više.
Jednom frendu(drugom frendu je) drugi dio nije bio ništa extra radi dark worlda. I bio me strah da se ni meni neće svidjeti, ali strah je bio neopravdan. Baš je gušt i baca na Soul Reaver jer se lokacije promjene i ne izgledaju isto kao u običnom svijetu.

Baš sam malo prije našao prva tri ključa i vratio svjetlost u prvi hram. Dark i light beam su fora i izgleda super kad se koristi charge napad. Dobio sam dark odjelo i sad se ful manje troši energija u dark worldu nego prije.

Priča je zanimljiva i sve skeniram. Od protivnika, do stvari do artifacta za priču. Soundtrack opet na visokoj razini ali nije bolji od Primea tamo je baš bio savršen.
Boss borbe isto zanimljive!

Jedino mi se čini da su zagonetke i boss borbe lakše (barem zasad) u odnosu na prvi dio. Imao sam nekoliko boss borbi, dvije baš prave i sve sam ih prebio iz prve. No nema veze, glavno da guštam.

Aether (planeta na kojoj se odvija radnja) isto je super dizajniran kao Talon IV. Da se primjetiti da ovdje ima više tehnologije i nevjerojatno koliko ima detalja, za igru koja je izašla 2004 za GameCube.

Jedino mi se čini da su zagonetke i boss borbe lakše (barem zasad) u odnosu na prvi dio. Imao sam nekoliko boss borbi, dvije baš prave i sve sam ih prebio iz prve. No nema veze, glavno da guštam.
Pričekaj kasnije bossove za pravi izazov.
U mom slučaju to su bili Boost Guardian, Spider Guardian, Quadraxis i Emperor Ing (osobno najteži boss u cijeloj trilogiji).

Prije nekoliko dana počeo sam prelaziti Metroid Prime 2: Echoes na Wii U. A šta reći? Odmah na prvu mi se svidjela i vidim da me čeka još jedno remek djelo!

Na Wii U izgleda puno bolje nego na crtu (barem meni) i igranje sa Wii motionom je puno bolje-lakše i realnije nego sa GC đojstikom.

Već sam skupio 6 sati ali igra ne računa vrijeme dok su animacije/gledanje mape/skeniranije i čitanje tekstova/smrt, tako da sam sigurno skupio više.
Jednom frendu(drugom frendu je) drugi dio nije bio ništa extra radi dark worlda. I bio me strah da se ni meni neće svidjeti, ali strah je bio neopravdan. Baš je gušt i baca na Soul Reaver jer se lokacije promjene i ne izgledaju isto kao u običnom svijetu.

Baš sam malo prije našao prva tri ključa i vratio svjetlost u prvi hram. Dark i light beam su fora i izgleda super kad se koristi charge napad. Dobio sam dark odjelo i sad se ful manje troši energija u dark worldu nego prije.

Priča je zanimljiva i sve skeniram. Od protivnika, do stvari do artifacta za priču. Soundtrack opet na visokoj razini ali nije bolji od Primea tamo je baš bio savršen.
Boss borbe isto zanimljive!

Aether (planeta na kojoj se odvija radnja) isto je super dizajniran kao Talon IV. Da se primjetiti da ovdje ima više tehnologije i nevjerojatno koliko ima detalja, za igru koja je izašla 2004 za GameCube.
Kupio si to u eshopu ili khm?

Pričekaj kasnije bossove za pravi izazov.
U mom slučaju to su bili Boost Guardian, Spider Guardian, Quadraxis i Emperor Ing (osobno najteži boss u cijeloj trilogiji).
Okej, budem vidio. Ne sumnjam da će poslje biti teže :)

@ cumunist

Nisam kupio preko eshopa nego gusarsku verziju. Htio sam kupiti Metroid trilogy ali najjeftinije sam na ebayu našao za 700 kn cca. Toliko ne mislim dati jer imam original Prime za GC i Corruption za Wii. Tako da sam si prije 10-ak dana kupio Prime 2 za GC.

Btw dobio sam super rakete. Kako ih volim jer su ful moćne! Bossevi padaju samo tako (barem u jedinici). Jedino se ne ispaljuju tako lako.
Kako je igra dobra to nisu istine. Stvarno se nadam da će izaći novi Prime za Wii U ili NX.

No, no.. ne trebaš se pravdat. Samo me zanimalo. Razmišljam nešto da uložim u eshop verziju xenobladea (radi igranja na gamepadu), pa sam mislio čuti dojmove tih wii vc igara.

Nema ti tu razlike od fizičke verzije jer se koristi wii chip integriran u wii u.
Igra se upscalea na hd rezu, znači teksture ne budu mutne, ali pošto nema nikakvog AA budu nazubljene.
Na gamepadu igre izgledaju super jer ima nižu rezu od HD telke...

Što se tiće xenobladea, njega imam fizičku verziju i razmišljao sam da koristim gamepad za ekran radi gore navedenog, ali primoran sam igrati na wii classic controleru tako da je tu svakako prednost VC verzije jer možeš koristiti gamepad kao kontroler.
Gamming PC je najbolje rješenje tko ima love za to ...

Xenoblade jednostavno nemam živaca i vremena igrat na wii-u. Na gamepadu prije spavanja ili onako neobavezne seanse bi bile odlične. Za sve ostalo tu je stari dobri wii.

Nezz, meni je veći gušt na konzoli igrat, pa sam tako prešo onaj očajni Wiiu port betmena iako imam istog na Steamu; Isto i sa DeusEx-om. I to nije radi "fotelja" faktora jer mi je konzola/-e spojena na isti monitor kao i PC.

No, no.. ne trebaš se pravdat. Samo me zanimalo. Razmišljam nešto da uložim u eshop verziju xenobladea (radi igranja na gamepadu), pa sam mislio čuti dojmove tih wii vc igara.
Probao sam i na Wii konzoli i ljepše se vidi na Wii U. Stvarno šteta šta se Nintendo nije odlučio za Prime HD trilogiju. Kad vidim kako moćno Wind Waker izgleda, siguran sam da bi Prime također izgledao sjajno.

Dobio sam onaj dodatak da mogu brzo hodati pod vodom, i našao sam najjači napad za dark beam (prekrasno izgleda, kao crna rupa). Sviđa mi se šta te igra ne vodi za ruku i pola tih stvari šta nađeš uopće nije potrebno za prelazak. Ali ako ih nađeš Samus bude jača i lakše ti je za igrati tako da se trud definitivno isplati.

19 dana kasnije

Prešao sam Metroid Prime 2: Echoes :) malo se odužilo jer zadnjih 10 dana nisam igrao previše zbog MGS V.

Već sam sve rekao tako da neću previše pisati. Igrao sam 29 sati i 81% skupio sam najjače napade za sva tri beama, falilo mi je samo 3 energy tanka, i našao sam točno 200 raketa. Samus je bolja izgleda u jedinici jer su joj ovdje napravili cartonish lice.

Tri najdraža bossa bi mi bili: Quadraxis, Emperor Ing i Dark Samus (druga borba) a najjodvratniji boss u cijelom serijalu zasad mi je Spider guardian. Ajme šta mi je taj živce popio. Borba nije toliko teška nego se sve svodi na ful točan tajming i brzinu.

@ Densetsu nije bio lak Emperor Ing (fajt je super) ali ni težak kao Prime (barem meni) a baš zadnja boss borba nije bila teška.

Prvi dio mi je bolji ali i drugi je odličan. Sad kad mi je još ostao samo Corruption, mogu slobodno reći da mi  Prime trilogija i Metroid serijal spada u sam vrh gaminga.

Quadraxis - piše da je to najveći boss u Prime trilogiji i baš izgleda moćno, i fajt je ful zanimljiv.

a najjodvratniji boss u cijelom serijalu zasad mi je Spider guardian. Ajme šta mi je taj živce popio.
Najbolji dokaz da veličina nije važna

True story
Najbolji boss u prve dvije igre mi je i dalje Metroid Prime. Boss borba s njim je nešto posebno.

Skužio sam da je dvojka po veličini mape puno manja od jedinice. Da nema masu backtrackinga (dark wolrd) bilo bi samo 4 lokacije. I ful su mi digli živce na kraju igre s onih 9 ključeva. Kao da nije bilo dovoljno šta sam se već masu puta vraćao ali ne, ajmo opet -.- svejedno igra je vrhunska.

@ Densetsu ne mogu se sjetiti da li sam te pitao. Kako ti ide poredak Prime trilogije i kakav ti je Other M (planiram i to preći)?

@ Densetsu ne mogu se sjetiti da li sam te pitao. Kako ti ide poredak Prime trilogije i kakav ti je Other M (planiram i to preći)?
Poredak bi bio prvi, treci, drugi. Metroid: Other M sam igrao nesto malo, ali ga nisam dovrsio. Ne djeluje lose, ali mi se ne cini boljim od bilo kojeg Prime nastavka. Imam jos i Metroid Prime: Hunters na DS-u za proci.