Nisam sigurna koliko je članova iz Splita i okolice, ali svejedno ću ostaviti jednu malu informaciju.
Ovaj vikend je u Fantastikon u Splitu gdje će Aleksandar Žiljak (profesor, pisac itd.) držati dva predavanja vezana uz Masamune Shirowa i Hayao Miyazakia. Slušala sam njegovo predavanje o Shirowu na Istrakonu prošle godine posve neposredno nakon izlaska filma gdje je pričao o životu autora i radu, nekim manje poznatim stvarima koje je teško pronaći na internetu te je radio usporedbe mange, animea, filma i ostalih stvari. Slušala sam ga i kako povezuje Harry Potter knjige sa nacizmom - jedno od najboljih predavanja ikad. Usputno ako netko voli "mrzovoljne genijalce" (Dr.House najčešće) možda vam se svidi njegov način prezentiranja.
To bi trebalo biti na FESB-u. Mogao bi se zaletiti ako je tako. S onoga sto sam procitao na plakatima nije me bas toliko impresionirao program, ali ako nista drugo, ubit cu sat-dva vremena.
Malo sam stavio anime sa strane zadnjih nekoliko mjeseci tako da sam se sad izgubio u vezi svega sto sam pratio i sta izlazi i prikazuje se ovih dana. Bacim koju epizodu nekog serijala s vremena na vrijeme kad nemam nista drugo za raditi. Ako nista, trebao bi se natjerati da pogledam nove sezone Gintame kad budem mogao