Evo prošao igru!! 

Jedna od najboljih igara koje sam imao prilike igrati! Toliko istraživanja, pokušaja i pogrešaka, ali niti jedan trenutak mi nije bilo žao niti sam osjećao da me igra krade u bilo kojem segmentu.
Osebujan art kroz cijeli gameplay i fantastičan level dizajn su me oduševili. Borba je odlična iako sam većinu vremena koristio spellove, jer volim distancu, a ne close combat.
Fascinira me količina skrivenog lore-a, skrivenih detalja, puteva ili primjerice kad ubijem NPCa i tek nakon quita slučajno dođem do Firelinka i tamo me čeka njegov loot! Mislim savršen način kako ubacit mistiku u igru i kako zaintrigirat igrača da razmišlja o tom svijetu.
Jedino što mi se nije svidjelo je prilično lagan gameplay nakon cca pola igre. Istina da sam nagrindao prije vremena (mentalni sklop diablo igrača), ali one ili two shotanje bosseva mi nije bilo zabavno.
I druga stvar koja mi se nije svidjela je mlaki kraj igre. Znači dođem do Gwyna i ubijem ga sa 3 crystal soul speara i to je to. Nekako prebrzo i imam dojam kao da nešto fali.

Sve u svemu jedan od onih naslova koji ostaju dugo u sjećanju i koji se rijetko ponavljaju.

Svaka cast

Nazalost magija je OP , steta sta nisi cisti mele build isao . range combat je slab u soulsima , imas heben fight recimo sa gwynom , nikakve magije ne mogu zamjeniti melee. zato ti je lagano bilo

Jesi nasao ash lake ? :)

Btw slike u spoiler za one koji nisu igrali

Svaka čast, doduše ako igraš no magic pristup (+ ako si baš macho bez štita) bome ja sam se znojio do credits-a  .

Screensi su zakon pogotovo, jedna od top 3 moje najbolje igre prošle generacije.

Sad na 2 dio  8)

edit:

Pretekao me viper u iznošenju istog mišljenja (great minds and all that  ).

Ash lake? Ono jezero koje sam vidio iz Tomb of the Giants? Fak! to sam propustio...  :(

Ash lake? Ono jezero koje sam vidio iz Tomb of the Giants? Fak! to sam propustio...  :(

Ali ne krivim te, da je zavučeno, jeste.
Ali haj, zato je tu 2nd playthrough ;D:

Znas koliko ima tajni i sitnica , lorea , svasta nesto sta si propustio predobro

evo odlican video , imas citavu playlistu baci pogled ako te zanima

https://www.youtube.com/watch?v=VZ_L6hA5LeE

Baš mi sad stavljate sol na ranu! 

Ali i ja ću vama! Znate šta je danas? Danas je dan kada sam PRVI puta prošao Dark souls! Znači prvi puta doživio ovo nevjerojatno iskustvo! 

A za 3 dana kreće novo!

Haha true true
jos da demons odigras... Ufff
bloodborne isto.

Miyazaki je legendaran director , bas posebna kvaliteta..
ds2 isto svaka preporuka , odlicna igra.

Nakon witchera naravno

imas heben fight recimo sa gwynom , nikakve magije ne mogu zamjeniti melee.
Najveći mi je gušt u borbi protiv Gwyna bilo pariranje na njegove udarce i onda upikavanje svojim mačem. Milina ga tako pobijediti, a i nije previše teško.

Onda si propustio i The Great Hollow

Pretpostavljam područje prije Ash Lake-a.. Hmmm da, sad gledam na netu, nije ni čudo da sam propustio.

Pa koliko je vama trajao jedan prolazak ove igre?

Meni je prvi prolaz trajao oko 100 sati. To je bilo prije nego je DLC bio objavljen.

100h!? Ali to je bilo u vrijeme izlaska igre, kada se ništa nije znalo o igri?

Ja sam već dva puta stigao do Anor Londa ranije, ali ovo je prvi put da sam završio igru. I igrao sam sa Sorcererom, pa zato vjerojatno 32h...

Igru nisam baš nabavio odmah po izlasku, ali ni puno kasnije. Znao sam grindati, prolaziti kroz iste lokacije više puta, dosta sporo i oprezno sam napredovao. To mi je bila i prva Souls igra koju sam zaigrao.

Baš mi sad stavljate sol na ranu! 

Ali i ja ću vama! Znate šta je danas? Danas je dan kada sam PRVI puta prošao Dark souls! Znači prvi puta doživio ovo nevjerojatno iskustvo! 

A za 3 dana kreće novo!
Daj kratki review. Tvoji dojmovi i ocjena igre... :)

Ima na prošloj stranici, nešto sam napisao. Jedino bi htio ovim putem nakon pročitanog lorea na netu maknuti minus da je ending blag i nedorečen  :)

Konačna ocjena 10/10. Jbga meni je igra savršena od samog početka do kraja! Igra koja će mi dugo ostati u sjećanju, gotovo svi NPCovi i lokacije. To može postići malo naslova.

Što je najbolje, ne gura ti priču niz grlo, i zavisno koliko je igrač zainteresiran za lore toliko može više izvući iz mitologije.

Recimo priča o Artoriasu i Sif-u je jedna od najemotivnijih "side" quest-ova koje sam imao prilike odigrati

Kad pronađeš Sif-a prvi put kako čuva Artoriasov grob, pa sve do back through time do borbe sa Artoriasom (tj. ljuskom of his former elf) i pronalaska u Chasm of the Abyss Sif-a zaštićen magijom kreiranim zadnjim dahom njegovog najboljeg prijatelja Artoriasa...

Najbolji dio je (ili najgore, vjerovatno zavisi od igrača) naći portal koji te vodi u Artorias dlc je jedan od definitivno NOT mainstream pristupa kojem sam imao priliku svjedočiti.

Man kakva igra.

Hell, Ash Lake je ubjedljivo jedna od najboljih artistički lokacija u igri, baš mindblowing, i da nije bilo prijatelja viper89 -a, i ja bih vjerovatno promašio to mjesto.

Mislim nije mi spojlao lokaciju, ali mi je govorio toplo hladno 

Ali naravno sve igrač može zanemariti i button mashati da dođe do kraja.

@ Chono7

Jesi prvo riješio DLC, pa kasnije borbu protiv Sifa ili obrnuto?

Ubio sam Sif-a prvo, međutim postoji jedan problem, a to je da nisam obavio Artorias quest..  :(

Naime, jako malo sam koristio net, jer sam htio osobno iskusiti ovaj svijet i self exploringom kreirati vlastito iskustvo i pustit mašti da odradi svoje. Očito zbog ovakvog pristupa sam propustio Ash Lake i Artoriasa, ali nema veze nije mi žao.
Ostavio sam igru instaliranu i nakon W3 slijedi ponavljanje, pa dvojka.

Barem sam Gwnydolina sam otkrio! 

Joj da, i njega dok sam našao mi je trebala vječnost 

Ako ikako budeš imao mogućnost, probaj i Demon's-e preći, nećeš zažaliti :-).

Ubio sam Sif-a prvo, međutim postoji jedan problem, a to je da nisam obavio Artorias quest..  :(
U drugom prolazu prvo riješi Artorias of the Abyss poglavlje (naravno, pronađi Sifa), a nakon toga borbu sa Sifom. Svjedočit ćeš IMHO najboljoj cutsceni u cijeloj igri.