Jedna od najboljih igara ikad napravljenih, dobila je dašak novog vjetra i nakon 9 godina i PS3 igre, danas izgleda kao da je igra danas izašla pa mislim da je remaster u ovom slučaju uspio projekt!
Znam da su se dosta lomila koplja oko toga je li ova igra remaster ili remake, meni osobno sasvim nevažno, osobno mi je bitno koliko igra funkcionira u novom pokretaču, onom iz PART II i izgled igre je fantastičan. Isto tako redefiniran je gunplay, kao i malo poboljšan AI kako suboraca, tako i naših suputnika. No nažalost nije to odrađeno maksimalno dobro, tako da ako netko nije još igrao ne nadajte se da je to do kraja riješeno...
22 sata mi je trebalo da svojim sporim načinom igranja i maksimalnim istraživanjem kompletirao i glavnu igre, a svakako i Left Behind Story DLC. Uvijek se rado vraćam ovom naslovu i gotovo uvijek imam taj isti feeling, koji me baš obuzme s ovim naslovom i obožavam se opustiti u taj TLoU svijet uvijek iznova. Na sreću pa prije remastera ove igre nisam igrao one stare verzije dosta dugo, pa sam čak dosta djelova i pozabravljao. Jednostavno taj koncept gameplaya u ovom serijalu toliko ubija, da uvijek s nekakvim osmijehom igram poprilično stresne djelove ove igre. Priča i odnos Joela i Ellie je i dalje nenadjebiv. Mislim da sam nebrojeno o ovoj igri izrekao sve ono što se imalo dobro izgovorit i hvalopsijevi su suvišni, jer i one koje ne dira ovaj serijal igra, ipak imaju neko poštovanje prema istoj, prema elementima igre kao i prema kvaliteti iste, a to govori sve. Zvuk je dosta boli nego li u originalnoj igri, a da ne kažem ponovno koliko igra puno bolje izgleda nego li sada već davne 2013. Ne žalim ni lipe za punom cijenom koju sam dao za ovu igru, makar je nisam odigrao odmah po izlasku nego tek sada. Dakako digitalno, tako da ostaje zauvijek u kolekciji! Za kraj jedan set najdražijh mi screenova u igri.