Evo završio sam maloprije igru, pa da se nadovežem na ono što sam jučer napisao u 'Što ste zadnje igrali?'.
Stvarno sam mindblowan igrom. Prvi put kad sam je igrao prije 7 godina mi je bila stvarno jako dobra, ali ni blizu ovakva. Ellie me često živcirala, neke stvari oko priče isto, AI naših kompanjona, bilo je zamjerki s moje strane. Ali nakon ovog prelaska gotovo da ih nema. Briljatna igra. Igrao sam na Survivor. I imam dojam da se ova igra mora igrati barem na Survivor. Tek onda dolazi do izražaja fantastičan gameplay, fenomenalan stealth, genijalno taktiziranje. Nema run n guna, nema puno mjesta za greške. Priča isto odlična i još mi je bolje sjela nego prije. Kakva kemija između Joela i Ellie. Ali i ostali sporedni likovi; Tess, Bill, Sam i Henry, Tommy, David... možda su bili na 2 sata u igri svatko, ali su itekako ostali u sjećanju.
Ona boss borba sa Davidom mi je skinula živce, kad je počeo gmizat i šuljat se poput neke zmije ili pauka, bio sam na rubu živaca da zgasim igru. Ono ugledam ga par stolova niže, pokušam doći do njega, kad ga više nema tamo. Onda krenem par puta paničarit i on mi se stvori iza leđa sa 'Hello, Ellie'. Slom živaca dobio, kao i u onom encounteru u podrumu hotela kad moram palit generator, a čuješ vriskove Clickera i Bloatera u pozadini, užas.
Metaka i ostalih potrepština ima baš koliko treba, neće ti nedostajat ako pametno igraš, ali opet moram pažljiv bit s njima. Uvijek sam svaku prostoriju pretraživao i nije me uopće umaralo. Na kraju mi je trebalo oko 20 sati za igru, uz par dijelova u igri koji su stvarno zajebani i koje sam dosta puta ponavljao. Sad se bacam na prelaženje Survivor+, skupljanje collectiblea i naravno MP. Definitivno idem i po Platinum. Igra od mene ima 9.5/10 i sad je definitivno mogu svrstat među najbolje igre koje sam igrao. TLOU 2 čeka spreman, vjerojatno ću tek na jesen s njim, nigdje mi se ne žuri 🙂