Moj doprinos temi, pošto sam TLOU preobraćenik.
Iako sam odigrao igru na PS3 i nisam bio oduševljen, nabavio sam je nedavno za PS4 na flash sale-u za 8 dolara. Rekoh, ko ga jebe, za te novce neću propasti. Ako ništa drugo, naći će se neki Naughty Dog sektaš i kupiti je za 5 banki.
Dakle, po meni, ova igra nikad nije trebala izaći na trojci. Ovo je trebala biti PS4 igra.
Jest da je fino to izgledalo na PS3 ali je zato patilo puno drugih stvari. Grozan i nelogičan A.I. , šlampavo napucavanje (standardna Naughty Dog boljka na trojci), nelogičan stealth gdje te nekad ljudi i zombiji ne vide na pol metra a nekad te skuže iz susjedne zgrade.
Sve je to puno bolje na PS4. Jest da je A.I. tu i tamo znao zakazati ali je zato ostatak gore navedenog funkcionirao izvrsno.
Sve fino ispeglano do te mjere da sam bez problema uživao u atmosferi i svijetu koji me okružuje. Headshotovi su napokon registrirani kako treba, stealth dobar, mogu čak nekoga zgrabiti i sa strane bez da čekam da mi bude okrenut leđima. Grafika i zvuk odlični, eye candy.
Pošto sam ja ipak mrzovoljni seronja, moram malo prokomentirati priču i cijeli setting. Koliko je god to dobro izvedeno, sve je to manje više predvidljivo i uzeto iz The Walking Deada i raznih filmova zombi tematike. Jedino što iskače iz svega je Joel koji je izvrstan i kompleksan lik. Kapa dolje za Joela.
Dakle, moja ocjena je 9/10. Odlična igra i jedna od najboljih akcijskih avantura ikada napravljena.
Najbolja igra ikada, Citizen Kane gaminga?
Dajte najte, postoji ipak Wiedzmin 3 8)